-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
A zimy były nieco chłodniejsze niż dzisiaj.
-
Dziala automatycznie, zakres histerezy temperatury ustawiasz dowolnie. Ja za ubiegłą zimę wydałem na ogrzewanie domu (elektryczne) kwotę poniżej 100 PLN. I to tylko przez błąd w ustawieniach histerezy (zbyt duży przedział). Ale skorygowałem drugiego dnia po zimnej nocy i już bylo dobrze. Wbrew pozorom, utrzymanie temperatury na poziomie +0,5 stopnia w obiekcie stojącym na ziemi nie jest zbyt trudne. Ziemia w zimie grzeje! Oddaje ciepło zgromadzone w lecie. Przypominam niedowiarkom, ze 50 lat temu (i dawniej) powszechne było kopcowanie na zimę ziemniaków i innych okopowych w dołach wykopanych w ziemi, do ktorych wsypywano pyry, nakrywano warstwą słomy i przysypywano piaskiem z wykopu. I wystarczało do wiosny. Same sie grzały.
-
Czytałem oczywiście wcześniej ten wątek i również Twoja wypowiedź, ale uznałem, że dobrze będzie jednak zapytać w osobnym temacie, bo być może ktoś uświadomi mnie, że w takiej nadbudówce będę wydawał ogromne pieniądze na dogrzewanie w mrozy, bądź z doświadczenia rzuci jakiś pomysł ciekawszy niż te moje wymysły laika. Rozumiem, że taka budowla ma Twoim zdaniem sens i dobrze wykonana nie będzie kosztowała w sezonie zimowym krocie?
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się