MrTomo Napisano 10 lipca 2014 Udostępnij #1 Napisano 10 lipca 2014 Po pierwsze brak koncepcjiPo drugie nie radzę sobie z tym programem.niby można wstawić meble (komplet) ale nie mogę ich przestawiać kolejnością.Wymiary których nie mogę edytować.Zamiast otworu z łukiem wstawiłem duże drzwi.No nic - najważniejszy koncept.Myślę, że zlewozmywak (mały) pod okno.Do ustawienia zmywarka do wnęki lub obok zlewu po prawej, lodówka - duża - nieokreślona nie mam koncepcji.Piekarnik do zabudowy i płyta gazowa, chyba na lewo od zlewu?Podstawa to duży blat. Największy problem mam z lodówką, żeby nie wyłaziła na połowę kuchni.Może ktoś coś doradzić?Do zabudowy zarysowana powierzchnia.[attachment=19701:k1.png] Link do komentarza
MrTomo Napisano 10 lipca 2014 Autor Udostępnij #2 Napisano 10 lipca 2014 (edytowany) Jakiś pomysł do dyskusjiWe wnęce pod blatem (zamiast szafki) byłaby zmywarkaNiestety nie mam takiego komponentu Gdzie dać lodówkę?Zapomniałem dodać, że przy ścianie obok dużych drzwi będzie barekMoże ktoś poleci jakiś program? Edytowano 10 lipca 2014 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 11 lipca 2014 Udostępnij #3 Napisano 11 lipca 2014 Lodówka pewnie już kupiona , jaki ma wymiar?Zlewozmywak musi być tak umieszczony, aby stojąca bateria pozwalała otworzyć okno...Czy piekarnik ma być doładnie pod płytą? Jaka to płyta - gazowa, czy elektryczna?W których z grubsza miejscach masz wodę i kanalizację, oraz gniazdka elektryczne? Czy masz możliwość wykonania ewentualnych drobnych przeróbek, przesunięć?Za zmywarką i piekarnikiem nie może być żadnych elementów tych instalacji - sięgają one dokładnie do ściany (no, może +- 2, 3 cm )A, i jaki ma ro być barek?Szafki wiszące też przewidujesz? Link do komentarza
MrTomo Napisano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij #4 Napisano 11 lipca 2014 Cytat Lodówka pewnie już kupiona , jaki ma wymiar?Zlewozmywak musi być tak umieszczony, aby stojąca bateria pozwalała otworzyć okno...Czy piekarnik ma być doładnie pod płytą? Jaka to płyta - gazowa, czy elektryczna?W których z grubsza miejscach masz wodę i kanalizację, oraz gniazdka elektryczne? Czy masz możliwość wykonania ewentualnych drobnych przeróbek, przesunięć?Za zmywarką i piekarnikiem nie może być żadnych elementów tych instalacji - sięgają one dokładnie do ściany (no, może +- 2, 3 cm )A, i jaki ma ro być barek?Szafki wiszące też przewidujesz? Lodówke nie kupionaPłyta gazowa, piekarnik nie koniecznie pod płytąwoda, kanalizacja można wszystko lekko (lub bardziej hard) przerobić a teraz jest po prawej stronie w zagłębieniuszafki wiszące takbarek - jeszcze nie wiem chyba coś murowanego + wysokie stołki Link do komentarza
Gość stach Napisano 11 lipca 2014 Udostępnij #5 Napisano 11 lipca 2014 Jednak brakuje mi paru wymiarów Szerokość (135cm???) i głębokość (60???) wnęki, odległość okna od ściany we wnęce (???), szerokość okna, odległość od okna do ściany z przejściem łukowym, mam nadzieję, że parapet - jeśli jest - jest na wysokości takiej, że da się go wykończyć blatem kuchennym i okno będzie otwieralne???, jaka jest odległość otworu z łukiem od ściany z oknem,barek ew. murowany przy przejściu łukowym w zakreślonej części pomieszczenia (czyli stojący prostopadle do ściany, czy przy ścianie), czy też po drugiej stonie przejścia???w niezakreślonej części pomieszczenia ma być jadalnia? Link do komentarza
MrTomo Napisano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij #6 Napisano 11 lipca 2014 Będę musiał narysować to i zwymiarować w innym programie, bo w tym nie umiem.Czy wystarczyłoby w 2D (jak zwykły projekt)?Będę miał wieczorem trochę więcej czasu to machnę dokładny rysunek.Póki co dzięki za zainteresowanie tematem. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 11 lipca 2014 Udostępnij #7 Napisano 11 lipca 2014 Tak patrzę na ten projekt kuchni i co bym zmienił to zlewozmywak dał w miejsce gdzie płyta, obok zlewozmywaka zmywarka a we wnęce umieściłbym płytę wraz z okapem bo nad czy obok okna okap nie będzie się zbyt elegancko prezentował. I przy takiej ustawce kuchnia będzie bardziej funkcjonalna, bo między płytą a zlewozmywakiem będziesz miał trochę miejsce do szykowania i przyrządzania.Do piekarnika dobrze by było gdybyś miał podciągniętą siłę, a na pewno obowiązkowo osobny obwód tak samo jak do zmywarki i lodówki. Link do komentarza
Qubacen Napisano 11 lipca 2014 Udostępnij #8 Napisano 11 lipca 2014 Cytat Może ktoś poleci jakiś program? Bardzo dobry program, który zresztą robi w zdecydowanej większości firm "meblarskich" i "innszych" to: PRO100Program łatwy w obsłudze a wersję demo można ściągnąć ze strony producenta. 1 Link do komentarza
MrTomo Napisano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij #9 Napisano 11 lipca 2014 Cytat Bardzo dobry program, który zresztą robi w zdecydowanej większości firm "meblarskich" i "innszych" to: PRO100Program łatwy w obsłudze a wersję demo można ściągnąć ze strony producenta. Dzięki wielkie.Pobawię się nim - widziałem przykładowy filmik na YT - chyba o taki program mi chodziło. Link do komentarza
Gość stach Napisano 11 lipca 2014 Udostępnij #10 Napisano 11 lipca 2014 Cytat Będę musiał narysować to i zwymiarować w innym programie, bo w tym nie umiem.Czy wystarczyłoby w 2D (jak zwykły projekt)?Będę miał wieczorem trochę więcej czasu to machnę dokładny rysunek.Póki co dzięki za zainteresowanie tematem. Wystarczy plan/projekt pomieszczenia z zaznaczonymi: wodą, kanalizacją, prądem, wysokością do parapetu (a najlepiej wymiarem mierzonym od podłogi - z zaznaczeniem, czy i co leży/ma leżeć na podłodze (płytki, parkiet, panele...) - do dolnej krawędzi otwartego na całą szerokość skrzydła okna A co do programu - używam Kitchendraw 4.0. Jest to dość stara, ale na moje potrzeby wystarczająca wersja programu, który w wersji 6.5 można pobrać (na 30 godzinną wersję próbną, np ) ze strony dobreprogramy.pl.http://www.dobreprogramy.pl/KitchenDraw,Pr...dows,11719.htmlna Win XP/VISTA/7/8Na tej stronie czytam dość niepochlebne opinie o nowszych wersjach tego programu, ale ich nie znam - o wersji 4.0 mam zdanie dobre, oczywiście brak mi współczesnych bibliotek wzorów płyt, płytek, sprzętu agd, sanitarnego, ale dla przedstawienia zarysu zabudowy kuchni, przy pomocy papierowych katalogów wytwórców akcesoriów w zupełności wystarcza Link do komentarza
Gość stach Napisano 11 lipca 2014 Udostępnij #11 Napisano 11 lipca 2014 Mógłbyś teżdodać np. zdjęcia ścian, o których mówimy Link do komentarza
MrTomo Napisano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij #12 Napisano 11 lipca 2014 jestem w trakcie "popełnienia" rysunku... Link do komentarza
MrTomo Napisano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij #13 Napisano 11 lipca 2014 Spodobał mi się całkiem ten przykładowy projekt.Widzę w nim dużo podobieństw do tego, co chciałbym mieć.Nie wiem tylko jak to rozmiarowo ogarnąć. żeby się nie okazało, że będzie za ciasno.przykladowy projektDołączam rysunek - nie wiem czy będzie czytelny.[attachment=19710:k7.pdf]Spróbuję poszukać i zamontować pro100 k7.pdf k7.pdf Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 lipca 2014 Udostępnij #14 Napisano 13 lipca 2014 Taki mój pomysł : Link do komentarza
solange63 Napisano 13 lipca 2014 Udostępnij #15 Napisano 13 lipca 2014 Mało praktyczny ten układ. Zlew i kuchenka gazowa za blisko siebie. Niby jest kawałek blatu roboczego, ale w nietrafionym miejscu. Link do komentarza
bajbaga Napisano 13 lipca 2014 Udostępnij #16 Napisano 13 lipca 2014 (edytowany) Idealna kuchnia to taka, która oparta jest na trójkącie ergonomicznym (magicznym). Trzy kluczowe sprzęty: lodówka, zlew i płyta grzewcza ustawia się tak, aby były wierzchołkami trójkąta.Optymalna odległość między nimi to od 120-160 cm. Uzyskujemy wtedy maksymalną wygodę, i wykorzystujemy powierzchnię kuchni maksymalnie.Wchodząc do kuchni wypakowujemy zakupy i chowamy je do lodówki, następnie myjemy i przygotowujemy potrawy. Dzięki takiemu ustawieniu będziemy poruszać się po brzegach trójkąta który łączy w liniach prostych najważniejsze i najczęściej używane sprzęty. Edytowano 13 lipca 2014 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 lipca 2014 Udostępnij #17 Napisano 13 lipca 2014 Cytat Mało praktyczny ten układ. Zlew i kuchenka gazowa za blisko siebie. Niby jest kawałek blatu roboczego, ale w nietrafionym miejscu. Wcześniej też o tym pisałem, płytę gazową umieściłbym w tej wnęce gdzie stoi lodówka a zlew tak jak jest pod oknem w miejscu płyty.Wyjaśnię jeszcze dlaczego zlew w skrajnym lewym rogu okna, otóż problem z kranem odpada bo nie będzie kolidował z otwieraniem okna. Oczywiście zmywarka obok zlewu.Natomiast co do lodówki to proponowałbym w miejscu gdzie Stach umieścił piekarnik, najlepiej gdyby była ona pod zabudowę , wtedy ładnie zlewała by się z całością mebli.Co do piekarnika to z racji braku miejsca (najlepsze rozwiązanie to jest aby był na wysokości bioder) to pod płytą gazową, bo i tak tam za bardzo nie było by co upchnąć. Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 lipca 2014 Autor Udostępnij #18 Napisano 13 lipca 2014 Stachu dzięki za wizualizację!!Daje dużo do myślenia.Ja od piątku mam problemy z netem i nie udało mi się nawet pobrać pro100.Połączenie zrywa co chwilę.Twój projekt mi się podoba.Spróbuję stworzyć podobny w pro100 i poprzestawiać komponenty w wariantach o których mówią mhtyl i bajbaga Link do komentarza
NOTO Napisano 14 lipca 2014 Udostępnij #19 Napisano 14 lipca 2014 A używacie tego programu ze strony IKEA ? Jakie macie o nim opinie ? Link do komentarza
solange63 Napisano 14 lipca 2014 Udostępnij #20 Napisano 14 lipca 2014 Cytat A używacie tego programu ze strony IKEA ? Jakie macie o nim opinie ? ujdzie Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij #21 Napisano 13 grudnia 2015 Mózg mi już spuchł od wypocin w innym wątku...Chcę jeszcze dokończyć ten temat.Stach kiedyś ładni mi to namalował, ale układ jednak poszedł w innym kierunku. Zostało na tym, że ostają się stare szafki tylko dobuduję resztę.Nad szafkami, które już wiszą mam "gzyms", wystający przed szafki a w nim wbudowane oświetlenie.Ponad tym gzymsem mam 41 cm niewykorzystanej powierzchni (od góry szafek do sufitu)1. Jakie szafki zaprojektować, żeby miały te 41cm do sufitu.Muszę zrobić te szafki w literę L.Dłuższa 345cm, krótsza 132cmJak popatrzeć na rys. z #2 (zgubiłem oryginalne pliki)to chodzi o przestrzeń na ścianie z oknem (nad oknem) i sąsiadującej w prawo (obok lodówki)Czy te wymiary mają być na styk czy z jakimś luzem (jak to potem tam zawiesić)?Jak to ma wyglądać w kącie 90st? (przypominam literka L)?Jak rozwiązać kwestię oświetlenia?Te szafki to lepiej otwarte, zamykane?2. Na rys. z #2 na ścianie z lodówką chcę zrobić zabudowę tejże lodówkiLodówka ma 60x180x66 (czyli wąska)Chciałbym obok lodówki wsadzić piekarnik.Szafki od podłogi do sufitu wys. 255,5cm.Na szerokość mam 168cm miejsca + 79cm szerokości na szafkę wiszącą nad drzwiami.W #13 wstawiłem pdf z wymiarami.Mam nadzieję, że coś podpowiecie bo zanim pójdę do sklepu to chciałbym mieć już wizję całości. Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij #22 Napisano 13 grudnia 2015 Cytat Taki mój pomysł : Stachu - masz jeszcze gdzieś ten plik?ściągnąłem KD 6.5 może wczytałbym już zwymiarowany projekt, gdybyś użyczył. Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij #23 Napisano 13 grudnia 2015 Coś poszukam, aalleeee... Jutro poszukam. Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij #24 Napisano 13 grudnia 2015 (edytowany) Stachu, projekt już zwymiarowałem.Nie mogę dać sobie rady z szafką kątową 90st 900x900 o głębokości 450!Jak zmienię głębokość to mi zmienia szerokość... Edytowano 13 grudnia 2015 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij #25 Napisano 13 grudnia 2015 W sensie, że program automatycznie zmienia szerokość po zmianie głębokości???A dlaczego szafka ma mieć 45 cm głębokości - ma być górna (za głęboka), czy dolna (za płytka)... Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij #26 Napisano 13 grudnia 2015 (edytowany) Zobacz co mi robi po zmianie głębokości z 900 na 450 (to ta pojedyncza szafka na środku)(szafki mam 450 głębokie i 720 wysokie)chcę żeby było tak jak zaznaczyłem. Tak nawiasem mówiąc ta szafka ma 750x750 (300 drzwiczki + 450) ale wtedy też wstawia mi jakiegoś paszkwila... Edytowano 13 grudnia 2015 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij #27 Napisano 13 grudnia 2015 Na rysunku zastąp tę szafkę kątową dwiema szafkami ustawionymi pod kątem prostym, tzn jedną 90x45, czy też 75x45, i drugą 45x45, czy też 30x30... Ty będziesz wiedział o co chodzi...Drzwiczki zrób łamane, a nie zachodzące na siebie przy otwieraniu - są takie zawiasy: 180 stopni (do przymocowania "łamańca" do szafki) i takie - nie wiem jak się nazywają - do łączenia oby części tego "łamańca". Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij #28 Napisano 13 grudnia 2015 Spróbuję.Jak do ch...olery obraca się widok?Szlag mnie zaraz trafi.Do tego po zainstalowaniu tego KD coś mi się popieprzyło w przeglądarce. Link do komentarza
MrTomo Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij #29 Napisano 13 grudnia 2015 Na razie mam 90% stanu obecnego Teraz chcę jakoś zabudować te miejsca Tu jest mój obecny stan:[attachment=23640:Scenes.zip]Nie trybię jeszcze funkcji tego programu.W wersji demo zostało mi jeszcze 17 godzin...Mam dość na dzisiaj. Scenes.zip Link do komentarza
MrTomo Napisano 14 grudnia 2015 Autor Udostępnij #30 Napisano 14 grudnia 2015 Popatrzcie i podpowiedzcie ewentualnie co byście zmienili.Problem mam trochę z lodówką.Nie wiem czy nie przesadziłem z ilością szafek. Górą chcę wypuścić cokół z listwą wykończeniową ale nie wiem jak to tu ogarnąć (w tym programie).a w cokole kilka punktów led wpuszczanych Link do komentarza
Draagon Napisano 14 grudnia 2015 Udostępnij #31 Napisano 14 grudnia 2015 Szafek nigdy nie jest za dużo - a nad lodówką wypełnij wnękę na równi z piekarnikiemPoza tym bym zamienił miejscami lodówkę z piekarnikiem - łatwiej wyjąć i postawić na blacie - raczej częściej będziesz z lodówki korzystał niż piekarnika Link do komentarza
witekzz Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij #32 Napisano 15 grudnia 2015 Mimo wszystko troche dużo tych szafek, może tych z góry troche ukrócić, szczególnie jak zaorasz miejsce nad lodówką, bo to jest co na pierwszy rzut oka widać. Link do komentarza
malinka89 Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij #33 Napisano 15 grudnia 2015 Cytat Mimo wszystko troche dużo tych szafek, może tych z góry troche ukrócić, szczególnie jak zaorasz miejsce nad lodówką, bo to jest co na pierwszy rzut oka widać. Zgadzam się, teraz modne są minimalistyczne kuchnie. Dobrze przemyśl czy chcesz aż tak upychać szafki Link do komentarza
Saturnin Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij #34 Napisano 15 grudnia 2015 Cytat Zgadzam się, teraz modne są minimalistyczne kuchnie. Dobrze przemyśl czy chcesz aż tak upychać szafki Ciekawa ta moda. Rzeczywiście we wszystkich reklamach i katalogach wnętrzarskich jest tak mało mebli. I dotyczy to nie tylko kuchni. Tylko gdzie ci wszyscy ludzie mają trzymać wszystkie potrzebne rzeczy??? Link do komentarza
MrTomo Napisano 15 grudnia 2015 Autor Udostępnij #35 Napisano 15 grudnia 2015 (edytowany) Cytat Szafek nigdy nie jest za dużo - a nad lodówką wypełnij wnękę na równi z piekarnikiem Nie rozumiem?Jak na równi z piekarnikiem? Cytat Poza tym bym zamienił miejscami lodówkę z piekarnikiem - łatwiej wyjąć i postawić na blacie - raczej częściej będziesz z lodówki korzystał niż piekarnika Lodówka wystaje bardziej niż szafka, dlatego dałem ją dalej.Miałem też koncepcję, bu w miejsce szafki z piekarnikiem dać szafkę z blatem.Połączyć ten blat z istniejącym L i zrobić takie niepełne U.Nad tym dałbym szafkę z piekarnikiem, tylko nie wiem, czy to nie będzie za wysoko na piekarnik. Cytat Ciekawa ta moda. Rzeczywiście we wszystkich reklamach i katalogach wnętrzarskich jest tak mało mebli. I dotyczy to nie tylko kuchni. Tylko gdzie ci wszyscy ludzie mają trzymać wszystkie potrzebne rzeczy??? Dokładnie.Mojej żonie brakuje obecnie szafek.Co nie znaczy, że nie przesadziłem. Edytowano 15 grudnia 2015 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bajbaga Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij #36 Napisano 15 grudnia 2015 Piekarnik stykający się z lodówką - nie jest to dobry pomysł.Blatów zawsze jest zbyt mało - w zasadzie szafek też.Jak nie ma spiżarni - trudna sprawa. Link do komentarza
MrTomo Napisano 15 grudnia 2015 Autor Udostępnij #37 Napisano 15 grudnia 2015 (edytowany) Cytat Piekarnik stykający się z lodówką - nie jest to dobry pomysł.Blatów zawsze jest zbyt mało - w zasadzie szafek też.Jak nie ma spiżarni - trudna sprawa. Sugerujesz, żeby zamienić miejscami lodówkę z wąską szafką (wsadzić ją bliżej drzwi) czy raczej włożyć piekarnik pod płytę indukcyjną? (dopisałem - tylko czy to nie będzie za nisko?)Jeszcze inne rozwiązanie? Edytowano 15 grudnia 2015 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bajbaga Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij #38 Napisano 15 grudnia 2015 W zasadzie w "monolitach" piekarnik jest zawsze pod płytą grzewczą - obsługa znacznie łatwiejsza i bezpieczniejsza niż przy zbyt wysokim umieszczeniu piekarnika.Plusem (dla mnie istotnym) jest zwiększenie powierzchni blatu. Link do komentarza
MrTomo Napisano 15 grudnia 2015 Autor Udostępnij #39 Napisano 15 grudnia 2015 Cytat W zasadzie w "monolitach" piekarnik jest zawsze pod płytą grzewczą - obsługa znacznie łatwiejsza i bezpieczniejsza niż przy zbyt wysokim umieszczeniu piekarnika.Plusem (dla mnie istotnym) jest zwiększenie powierzchni blatu. Spróbuję zatem poprzemieszczać w takim wariancie i zobaczę co wyjdzie.Może w takim razie nie brać osobno do zabudowy płyty i piekarnika, tylko kupićpiec z płytą indukcyjną na szerokość 60cm i wstawić w miejsce szafki? Link do komentarza
bajbaga Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij #40 Napisano 15 grudnia 2015 Cytat Może w takim razie nie brać osobno do zabudowy płyty i piekarnika, tylko kupićpiec z płytą indukcyjną na szerokość 60cm i wstawić w miejsce szafki? A tu są dwie szkoły.............Jedna z nich rzecze, że jak zepsuje się płyta to trzeba też zmienić piekarnik - mimo że jest sprawny (lub na odwyrtkę). 1 Link do komentarza
MrTomo Napisano 15 grudnia 2015 Autor Udostępnij #41 Napisano 15 grudnia 2015 Nie pomyślałem o tym w ten sposób. Link do komentarza
MrTomo Napisano 15 grudnia 2015 Autor Udostępnij #42 Napisano 15 grudnia 2015 (edytowany) Wariant kolejnyCzy takie rozwiązanie ma sens? Edytowano 15 grudnia 2015 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MrTomo Napisano 15 grudnia 2015 Autor Udostępnij #43 Napisano 15 grudnia 2015 I ostatni chyba wariat Co sądzicie? Link do komentarza
MrTomo Napisano 18 grudnia 2015 Autor Udostępnij #44 Napisano 18 grudnia 2015 Odczytuję milczenie jako "koncepcje są do doopy"... Link do komentarza
Gość stach Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij #45 Napisano 18 grudnia 2015 A może odczytaj to jako akceptację... Link do komentarza
bajbaga Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij #46 Napisano 18 grudnia 2015 Ja to czepialski jestem - teraz nie mam czego się czepić Link do komentarza
MrTomo Napisano 18 grudnia 2015 Autor Udostępnij #47 Napisano 18 grudnia 2015 Cytat Ja to czepialski jestem - teraz nie mam czego się czepić A moja żona się przyczepiła, że gotowanie przy oknie to kiepski pomysł bo jak będzie pryskać to na firanki i okno. Link do komentarza
bajbaga Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij #48 Napisano 18 grudnia 2015 (edytowany) To przenieś płytę w prawo, obok piekarnika - tyle, ze będzie pryskało na meble, a i z okapem trochę kłopot.Ale miejsca w szafkach będzie mniej - wybór ............Możliwy też powrót do koncepcji: [attachment=23648:k1.png]ale z piekarnikiem pod płytą. Edytowano 18 grudnia 2015 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MrTomo Napisano 18 grudnia 2015 Autor Udostępnij #49 Napisano 18 grudnia 2015 Cytat To przenieś płytę w prawo, obok piekarnika - tyle, ze będzie pryskało na meble, a i z okapem trochę kłopot.Ale miejsca w szafkach będzie mniej - wybór ............ Tylko jak to tam zamontować?Szafki górne mogę wypierniczyć, ale dola jest kątowa z szufladami...Myślałem, żeby może tam dać zlew kątowy, tylko te szafki są na 45cm głębokie. Cytat Możliwy też powrót do koncepcji: ale z piekarnikiem pod płytą. Tak, myślałem tak ale żona woli piekarnik wyżej i osobno Niestety za projektowanie się nie chce zabrać Link do komentarza
solange63 Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij #50 Napisano 18 grudnia 2015 Cytat A moja żona się przyczepiła, że gotowanie przy oknie to kiepski pomysł bo jak będzie pryskać to na firanki i okno. akurat ten problem jest łatwy do rozwiązania; po kiego grzyba Wam firanki w kuchni? Cytat Tak, myślałem tak ale żona woli piekarnik wyżej i osobno Niestety za projektowanie się nie chce zabrać pertraktuj.dużo pieczecie?Przy takich gabarytach kuchni, ja wolałabym dać piekarnik pod płytę, na rzecz powiększonej przestrzeni roboczej. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się