pionier Napisano 5 lutego 2007 #1 Napisano 5 lutego 2007 Witam.Mam dylemat. Okana dachowe jakiej firmy wybrać (Roto, Fakro czy Velux)? I jakie są lepsze plastikowe czy drewniane?? Proszę pomóżcie.
arecki Napisano 26 marca 2007 #2 Napisano 26 marca 2007 Jeśli chodzi o okna dachowe to proponowałbym Fakro.Raczej drewniane bo plastyki są droższe a technologia jeszcze nowa i nie wiadomo co może wqyjść po latach
dylot Napisano 27 marca 2007 #3 Napisano 27 marca 2007 witam !ja też szukam okien dachowych.ostatnio znalazłem okna LANGER PLUS, świrkowe, ciekawa oferta.zachęcam do zobaczenia oferty internetowej producenta i do opini.pozdrawiam (-:
T. Brzęczkowski Napisano 27 marca 2007 #4 Napisano 27 marca 2007 Najlepiej lukarny. Poza urokiem, bepieczniejsze w osadzeniu i zdecydowanie mniej cipła ucieka, przy tej samej powierzchni i rodzaju szyby.
tornado17 Napisano 6 kwietnia 2007 #5 Napisano 6 kwietnia 2007 Raczej drewniane bo plastyki są droższe a technologia jeszcze nowa i nie wiadomo co może wqyjść po latach tego nie rozumiem. Od lat są produkowane plastikowe "normalne" okna i są ok. Czym by miały one różnić się od połaciowych?? A Roto robi chyba w plastiku i drewnie.
Pawel i Ala Napisano 13 maja 2007 #6 Napisano 13 maja 2007 Witaj!Osobiscie polecam Fakro, producent znany o dobrej opini, okna tansze (za okno FTS-V 78/140 placilem w 04-2007 840pln/szt ) jak u Veuxa a takie same a nawet lepsze.Znajomy ma Veluxa i narzeka na system otwierania ( klamki jeszcze górą )Co do Roto to sprzedawca mi odradzał bo mają dużo reklamacji. Jesli chodzi o wybór drewno czy pcv to polecam drewno,jest cieplejsze,lepiej współpracuje z dachem no i lepiej wyglada (poprostu wyzsza klasa) Co do opini pana Brzęczkowskiego to zależy co sie komu podoba,a poza tym koszt wykonania dachu wzrasta,dużo miejsc potencjalnych przeciekow,tudnych do zabezpieczenia,moja żona nie chciała lukarn wiec mamy połaciówki (wiadomo z żoną się nie dyskutuje ) Pozdrawiam!!!
nowfl2 Napisano 17 maja 2007 #7 Napisano 17 maja 2007 Cytat Witaj!Osobiscie polecam Fakro, producent znany o dobrej opini, okna tansze (za okno FTS-V 78/140 placilem w 04-2007 840pln/szt ) jak u Veuxa a takie same a nawet lepsze.Znajomy ma Veluxa i narzeka na system otwierania ( klamki jeszcze górą )Co do Roto to sprzedawca mi odradzał bo mają dużo reklamacji. Jesli chodzi o wybór drewno czy pcv to polecam drewno,jest cieplejsze,lepiej współpracuje z dachem no i lepiej wyglada (poprostu wyzsza klasa) ja o tych oknach słyszałem różne rzeczy, problem w tym, że powinno wybierać się taki sprzęt nie na podstawie jakis anonimowych opinii tylko własnej analizy pozatym część tych pozotywnych opinii może być efektem marketingu, w końcu większość producentów w jakiś tam sposób "szkoli" fachowców tak jak w życiu warto sie rozejrzeć np roto nie jest tak super reklamowane a też ma dobre okna (szczególnie te uchylno obrotowe - jak otwierasz okno szkrzydlo nie wlazi ci do mieszkania i nie musisz sie schylac zeby przez nie wyjzec) wiec lepiej poczytac troche w sieci i sie zdecydowac
tytus Napisano 22 maja 2007 #8 Napisano 22 maja 2007 Czy warto tak kombinować z tymi oknami? Może lepiej wybrać normalne standardowe to zawsze jakaś oszczędność.One sie tak różnią pod względem jakości???? Chyba lepiej oszczędzić na nich?
JARO73 Napisano 8 listopada 2007 #9 Napisano 8 listopada 2007 Kumpel , który sprzedaje okna polecił mi z kolei ROTO a cieśla znów mówi , że lepiej FAKRO bo z ROTO nie będę zadowolony - Już sam niw wiem - może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem i mi doradzi? Proszę o kontakt GG: 556925
moraweczka Napisano 10 listopada 2007 #10 Napisano 10 listopada 2007 Ja wybrałam VELUX, bo mają najszersze zastosowanie.Są przeznaczone do wszystkich typów dachów o kącie pochylenia od 15 do 90 stopni. Dzięki zastosowaniu różnych typów kołnierzy uszczelniających , można je montować w każdym pokryciu dachowym.
Narnia Napisano 10 listopada 2007 #11 Napisano 10 listopada 2007 Myśmy kupili Rooflite. Jak na razie bez zatrzeżeń.
Marcyśka Napisano 13 listopada 2007 #12 Napisano 13 listopada 2007 Veluxy mam kilka lat i wszystko z nimi w porządku.Jednak musisz też zwrócić uwagę na wielkość tych okien, i dobrać takie aby w pokojach nie było ciemno - Ja zdałam się na projekt i zamówiłam taką wielkość jaka była w projekcie - niestety są za małe. Lepiej kupić trochę większe i mieć widno w pokojach zwłaszcza gdy okna są od zachodu czy północy.
Tendin Napisano 15 listopada 2007 #13 Napisano 15 listopada 2007 Cytat roto nie jest tak super reklamowane a też ma dobre okna (szczególnie te uchylno obrotowe - jak otwierasz okno szkrzydlo nie wlazi ci do mieszkania i nie musisz sie schylac zeby przez nie wyjzec) wiec lepiej poczytac troche w sieci i sie zdecydowac Mogę poprośić o więcej szczegółów? Czy pan ma te okna. Jak się sprawdzają?
e-dachowe Napisano 6 września 2010 #15 Napisano 6 września 2010 Polecam okna VELUX i Fakro, jeżeli poszukujesz czegoś tańszego ale dobrej jakości. Polecam okna RoofLITE są to dobre okna w dobrej cenie www.e-dachowe.pl posiadamy nie tylko te okna - sprawdź ceny. Po za tym posiadamy akcesoria dachowe, folie dachową oraz inne akcesoria.
ikas3 Napisano 7 września 2010 #16 Napisano 7 września 2010 Przyłączam się do pytania, też stoję przed wyborem okien dachowych. Z tego, co zdążyłem się zorientować na składach najczęściej oferują te 3 wspomniane marki - velux, roto, fakro.Czy ktoś z Forumowiczów potrafi odpowiedzieć w czym jedne są lepsze od innych? A może to tylko kwestia gustu, bo wszelkie istotne parametry są porównywalne?Proszę o rady.
animus Napisano 8 września 2010 #17 Napisano 8 września 2010 Cytat Przyłączam się do pytania, też stoję przed wyborem okien dachowych. Z tego, co zdążyłem się zorientować na składach najczęściej oferują te 3 wspomniane marki - velux, roto, fakro.Czy ktoś z Forumowiczów potrafi odpowiedzieć w czym jedne są lepsze od innych? A może to tylko kwestia gustu, bo wszelkie istotne parametry są porównywalne?Proszę o rady. Polecam okna VELUX i Fakro ,obróbki blacharskie i wymiary mają takie same a to ma duże znaczenie przy wymianie na nowe . Roto tez nic nie można zarzucić ,patrzcie na cenę jaki standard za ile .
e-dachowe Napisano 15 listopada 2010 #18 Napisano 15 listopada 2010 Każda firma, roto, velux, fakro, ma tańsze i droższe modele, przy porównywaniu okien należy zwrócić na to uwagę i porównywać okienka o podobnym standardzie. Zapraszam do naszego sklepu internetowego, chętnie doradzimy jakie okienka wybrać, posiadamy okna wszystkich większych producentów także znajdziemy coś na każdą kieszeń. e-dachowe.pl
wolfik36 Napisano 15 listopada 2010 #19 Napisano 15 listopada 2010 Cytat Myśmy kupili Rooflite. Jak na razie bez zatrzeżeń. Też zakładaliśmy Rooflite - to marka Veluxa, tylko tańsza. Ale to wcale nie oznacza gorsza. Mają bardzo szeroki wybór. Okna proste i trwałe. U mnie już dwa lata i nie ma problemu a cenowo znacznie tańsze. Prosty montaż i konserwacja.Polecam
łukasz307 Napisano 17 marca 2015 #20 Napisano 17 marca 2015 Okna drewniane, to okna drewniane. Abstrahując od samego wyglądu, który moim zdaniem jest znacznie lepszy niż w plastikowych oknach, to są trwalsze. Okna sosnowe Fakro są bardzo dobrej jakości i ich eksploatacja bez żadnych uszczerbków jest dłuższa, a poza tym mają dobrą termoizolacje.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się