Skocz do zawartości

renowacja starych mebli (stół i biurko)

Rumcais

Recommended Posts

Napisano
Mędrcy, orientujecie się ile szpec może zaśpiewać za renowację mebla polegającą na gruntownym zeszlifowaniu i naklejeniu nowego forniru na blat oraz oczyszczeniu i pomalowaniu reszty stołu tudzież biurka? I może znacie jakiegoś godnego polecania specjalistę w tej kwestii?
  • 4 tygodnie temu...
  • 11 miesiące temu...
Napisano
Cena zależy od fachowca - poszedłem z regałem (ok. 60 cm wysokie, otwarty, jedynym ozdobnikiem są rzeźbione boki) to jeden mi zaśpiewał 200 z robocizną a drugi "w granicach 700 zł" ... także tak...
  • 3 miesiące temu...
Napisano
zależy gdzie szukasz fachowca - najdrożej będzie w meblowych antykwariatach, ale myslę, że i dobry stolarz się tego podejmie
  • 3 miesiące temu...
Napisano
  Cytat

Cena zależy od fachowca - poszedłem z regałem (ok. 60 cm wysokie, otwarty, jedynym ozdobnikiem są rzeźbione boki) to jeden mi zaśpiewał 200 z robocizną a drugi "w granicach 700 zł" ... także tak...

Rozwiń  

Dokładnie, ja miałem taka samą sytuacje z położeniem kafelek, jeden sobie krzyknał 700, a drugi 1100...
  • 2 tygodnie temu...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Rozpiętość cen może być duża jak widać, najlepiej pokazać te meble kilku specjalistą i wybrać najlepszą ofertę ( co wcale nie musi oznaczać najtańszej) kieruj się również opiniami o fachowcy.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Rozbieżność cen jest duża i zależy też od gatunku drewna wielkości czy skomplikowaniu samego mebla.
Ogólnie raczej od 500 - 700 zł. Można znaleźć też "złotą rączkę" za mniej, ale jakość nie musi być taka dobra jakbyś chciał.
Napisano
  Cytat

Rozbieżność cen jest duża i zależy też od gatunku drewna wielkości czy skomplikowaniu samego mebla.
Ogólnie raczej od 500 - 700 zł. Można znaleźć też "złotą rączkę" za mniej, ale jakość nie musi być taka dobra jakbyś chciał.

Rozwiń  

bliżej 700 zł niż 500, dałęm takiej taniej złotej rączce 500 stów i jestem mega niezadowolony, chociaż to pewnie też od człowieka zależy, w każdym razie ja nie mam dobry wspomnień
Napisano
a może spróbować na własną rękę ?
W internecie jest wiele poradników i przeróżnych tutoriali jak odrestaurować stare meble i osiągnąć świetny efekt.

Na pewno będzie to czasochłonne ale satysfakcja wielka.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Możesz spróbować na własną rękę o ile oczywiście znasz się na tym i posiadasz niezbędne narzędzia,od tego trzeba zacząć. W przeciwnym razie taka renowacja kompletnie nie będzie się opłacać.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
mój znajomy za renowację starej szafy zapłacił ok. 2000 zl, ale to juz u specjalisty. szafę wyhaczył na jakimś bazarze, nie pamiętam, w każdym razie on jest fanem jakiegos tam stylu i stwoerdzil, że o była super okazja. ponoć ta jego szafa kosztuje ok. 15 tys.
  • 1 rok temu...
Napisano
Ja jakiś czas temu kupiłam stare prlowskie biurko. Wymieniłam w nim fornir, bo choć stary nie był zniszczony to chciałam miec bardziej nowoczesne biurko. Nózki pomalowałam farbą akrylową i lekko wybieliłam. W przypadku starych prlowskich mebli musicie uważać na substancje, którymi były one klejone, bo są rakotwórcze.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...