marcin.k32 Napisano 31 maja 2016 Udostępnij #51 Napisano 31 maja 2016 Rolety są bardziej praktyczne. jak dla mnie wybór jest prosty Link do komentarza
Gość Napisano 1 czerwca 2016 Udostępnij #52 Napisano 1 czerwca 2016 Ja mam w kuchni firanki i rolety i bardzo dobrze to się sprawdza Link do komentarza
Laura_Pop Napisano 21 czerwca 2016 Udostępnij #54 Napisano 21 czerwca 2016 (edytowany) Cytat Pytanie do osób, które mają już doświadczenie w urządzaniu przestrzeni ... bo wierzę, że już wiedzą co jest ładniejsze, wygodniejsze, funkcjonalne. Moja kuchnia nie jest zbyt duża, ok. 8 mkw., w kwadrat i z jednym oknem wychodzącym na wschód. Zastanawiam się nad tym co wybrać: rolety czy firaneczki? Kuszą mnie i cudne rolety z motywem letnich kwiatów ale podobają mi się też delikatne, krótkie firanki ... Moi znajomi uprzedzają mnie, że firanki dają "ciepło" a rolety za to są modniejsze i ma się wrażenie, że nie "kurczą" sobą pomieszczenia ...Kto ma co i dlaczego akurat tak? Rozwiń Zdecydowanie rolety. Tak jak pisali też moi poprzednicy - super rozwiązanie żeby połączyć obie opcje rolety i firanki, to rolety rzymskie. Edytowano 21 czerwca 2016 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
żabula Napisano 23 czerwca 2016 Udostępnij #55 Napisano 23 czerwca 2016 Moim zdaniem albo rolety albo firanki. Oba rozwiązania są fajne i oba maja wady oraz zalety. Rolety są bardziej nowoczesne i praktyczniejsze, natomiast firanki dodają pomieszczeniu przytulności i również bardzo ładnie się prezentują...a to, że trzeba je raz na jakiś czas wyprać to nie jest chyba aż taki wielki problem ;) Link do komentarza
loczka Napisano 28 czerwca 2016 Udostępnij #56 Napisano 28 czerwca 2016 ja zdecydowanie jestem zwolenniczką firanek - wszędzie! Link do komentarza
kula132 Napisano 31 sierpnia 2016 Udostępnij #57 Napisano 31 sierpnia 2016 Jak kto woli, ale ja muszę mieć i firanki i rolety. Link do komentarza
osker Napisano 6 września 2016 Udostępnij #58 Napisano 6 września 2016 mi się bardziej podobaja rolety. Nowocześniej wyglądają. Link do komentarza
kieres Napisano 9 września 2016 Udostępnij #59 Napisano 9 września 2016 a ja jestem zwolennikiem klasyki, więc u mnie w domu wiszą tradycyjne firanki Link do komentarza
frac Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij #60 Napisano 12 stycznia 2017 Mam pytanie w temacie. Mianowicie obecnie mamy w domu rolety. Nie są one jednak wystarczające. Mieszkanie jest na niskim parterze. Jak zasłoni się okna roletą to faktycznie w pomieszczeniu niczego nie widać. Jednak jest za ciemno. Jak się chce wpuścić trochę światła to na zewnątrz łatwo można zobaczyć sobie całe wnętrze. Firanki nie pasują do wystroju nowoczesnego jaki mamy w domu. Biorę pod uwagę zawieszenie panelu. Jak się na to zapatrujecie? Jak się takie panele sprawdzają ? Link do komentarza
Dekea Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij #61 Napisano 12 stycznia 2017 ja zdecydowanie polecam rolety okienne - teraz rolety juz nie są nudnymi jednokolorowymi płachtami na oknach. Można je pięknie zaprojektować w kontekście wystroju wnętrza. Efekt naprawde fajny;) Dekea ma bardzo duzo wzórow, a rolety sa dostosowane do wymiarów okna Link do komentarza
grems Napisano 26 stycznia 2017 Udostępnij #62 Napisano 26 stycznia 2017 Dla mnie mieszkanie bez firanek wygląda jak lokal. Ja mam i firanki i rolety. Link do komentarza
olwiakowalska Napisano 8 lutego 2017 Udostępnij #63 Napisano 8 lutego 2017 U mnie w domu zdecydowanie są rolety w kuchni, a w zasadzie praktycznie w całym domu. Uważam , ze pomysł firanek w kuchni jest dość niepraktyczny, gdyż w kuchni się gotuję i tym samym często paruję i zwyczajnie firanki będą cały czas " tłuste". Link do komentarza
rupp Napisano 9 lutego 2017 Udostępnij #64 Napisano 9 lutego 2017 Rolety mamy wszędzie. Firanki mamy jedynie w sypialni i w telewizorni. Link do komentarza
Karolina.90 Napisano 13 marca 2017 Udostępnij #65 Napisano 13 marca 2017 Ja jestem zdecydowaną zwolenniczką firanek, może głównie dlatego, że "ocieplają" wnętrze pomieszczenia. Osobiście nie wyobrażam sobie pokoju bez firanki, wydaję mi się on wtedy "chłodny", bez firanki, brakuje mi zawsze "czegoś" w pokoju. Choć mam koleżankę, która w mieszkaniu wykorzystuje rolety ze wzorem kwiatowym, np. w kuchni, zamiast firan i nie ukrywam, że wygląda to interesująco. Dużo też jednak zależy od całej aranżacji wnętrza, by wiedzieć, co bardziej będzie spójne z resztą, firana czy roleta. Koleżanka jednak jest bardzo zadowolona z rolet. Link do komentarza
Ola2405 Napisano 30 marca 2017 Udostępnij #66 Napisano 30 marca 2017 Ja właśnie jestem na etapie urządzania kuchni i ne wiem na jakie rolety się zdecydować Które są najlepsze do kuchni ? Link do komentarza
zenek Napisano 31 marca 2017 Udostępnij #67 Napisano 31 marca 2017 Dnia 30.03.2017 o 10:40, Ola2405 napisał: Ja właśnie jestem na etapie urządzania kuchni i ne wiem na jakie rolety się zdecydować Które są najlepsze do kuchni ? Rozwiń Niebieskie - podobno muchy na nich nie siadają , no i są takie "europejskie" Link do komentarza
Ara33 Napisano 31 marca 2017 Udostępnij #68 Napisano 31 marca 2017 ja mieszkam wysoko i w oknach mam tylko lekkie,mleczne firany, z firanami pokój wydaje mi się przytulniejszy Link do komentarza
brenda78 Napisano 10 kwietnia 2017 Udostępnij #69 Napisano 10 kwietnia 2017 Moim zdaniem można pomyśleć o zastosowaniu jednego i drugiego. Rolety świetnie się sprawdzają, kiedy całkowicie chcemy zasłonić okno. Ale wtedy wiążę się to z tym, że w pokoju będzie ciemniej. Firany jako uzupełnienie to dobry pomysł. Link do komentarza
Skajlar Napisano 24 kwietnia 2017 Udostępnij #70 Napisano 24 kwietnia 2017 Rolety są nowoczesniejsze, a firanki będa tylko łapały zapachy jedzenia. Przeciez to kuchnia Link do komentarza
maila Napisano 12 maja 2017 Udostępnij #71 Napisano 12 maja 2017 Rolety też łapią zapachy pomieszczenia. Myślę jednak, że lepiej na nie postawić. Link do komentarza
Laura_malena Napisano 24 maja 2017 Udostępnij #72 Napisano 24 maja 2017 Zdecydowanie rolety, firanki raz że mi się nie podobają, a dwa że wiecznie się brudzą Link do komentarza
Elfir Napisano 24 maja 2017 Udostępnij #73 Napisano 24 maja 2017 Rolety są samoczyszczące? Link do komentarza
SkyWalker Napisano 26 maja 2017 Udostępnij #74 Napisano 26 maja 2017 Ja też wybrałbym rolety, bo wydają się być znacznie bardziej solidne. Tylko wydaje mi się, że kłopotliwe może być utrzymanie ich w ciągłej czystości, nawet jeśli mają dość ciemny kolor. Link do komentarza
Sfomum Napisano 26 maja 2017 Udostępnij #75 Napisano 26 maja 2017 Do kuchni zdecydowanie rolety, sam mam i polecam według mnie najlepsze rozwiązanie. Link do komentarza
SkyWalker Napisano 1 czerwca 2017 Udostępnij #76 Napisano 1 czerwca 2017 Mam wrażenie, że firanki powoli odchodzą w zapomnienie. Kojarzą mi się głównie ze starszymi ludźmi, wy też tak macie? Link do komentarza
mariob Napisano 21 sierpnia 2018 Udostępnij #77 Napisano 21 sierpnia 2018 Ano prawda, ale powiem szczerze ze o ile rolety są praktyczniejsze o tyle uwazam że ładniejsze są firany i zasłony. Link do komentarza
mati_94 Napisano 24 października 2018 Udostępnij #78 Napisano 24 października 2018 Ja w kuchni mam małą firankę i jakoś ciężko byłoby mi się przestawić na same rolety mimo, że są bardzo modne. Może spróbuj jakoś to połączyć Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się