Stropodach w budynkach energooszczednuch
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez dziadek marek: błąd. proces termomodernizacji zaczynamy od zbierania funduszy. szkoda, że dyrektywa nic na ten temat nie mówi- który bank obrabować:) -
Co w zasadzie wiemy o nowelizacji unijnej dyrektywy z marca 2024 roku, dotyczącej zeroemisyjności budynków? Na poczatku skupmy się na jej wymaganiach. Otóż nowelizacja wymaga od państw członkowskich UE dostosowania obiektów budowlanych do standardów zeroemisyjnych. Przypomnieć tu należy kluczowe daty: od 2030 roku standardy te obejmą wszystkie nowe budynki, a do 2050 roku mają dotyczyć również tych już istniejących. Co to oznacza w praktyce? Ni mniej ni więcej tylko konieczność poprawy izolacyjności budynków oraz obniżania współczynnika przenikania ciepła przegród. Warto przy tym wybierać nowoczesne materiały izolacyjne, które zapewniają wysoką efektywność cieplną przy optymalnej grubości. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/termoizolacja/a/113649-nowelizacja-dyrektywy-ue-jak-sprostac-wymaganiom-zeroemisyjnosci
-
może już niedługo https://wysokienapiecie.pl/107793-bateryjne-magazyny-energii-czeka-pieciokrotny-wzrost/ od jakiegoś czasu myślę o magazynach, ale czekam na znacznie niższe ceny
-
Nie słyszałem o tym. Jestem humanistą, któremu jednak czasem zdarzy się coś naprawić. Pewnie to był właśnie ten osad. Jakiś czas temu wymieniałem przez to wylewkę w kuchni. Dzięki za wszystkie info, poświęcony czas i... uspokojenie
-
pod parapetami to może być wynik braku zbrojenia strefy podokiennej Inne pęknięcia mogą wynikać z osiadania fundamentów.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się