trener Napisano 2 lipca 2009 Udostępnij #951 Napisano 2 lipca 2009 Cytat Mamy pytanie do osób które wybudowały Agatkę , a mianowiecie chodzi o koszt okien(drewnianych, pcv) i bramy garażowej(garaż dwustanowiskowy). Chcemy porownać ceny z rożnych regionów. Rozwiń Za okna zapłaciłem 14 tyś brutto z montażem, z czego 2 tys montaż, 5 tys rolety. Okna mam nieco inne niż w orginalnym projekcie ale mniej więcej się zgadza;) Okna pcv obustronny kolor, 6 komorowe, 2 szyby. Brama garażowa pojedyncza 2400x2100, segmentowa, wiśniowski, orzech z napędem i montażem 3100 brutto Link do komentarza
Bernas Napisano 2 lipca 2009 Udostępnij #952 Napisano 2 lipca 2009 Cytat Mamy pytanie do osób które wybudowały Agatkę , a mianowiecie chodzi o koszt okien(drewnianych, pcv) i bramy garażowej(garaż dwustanowiskowy). Chcemy porownać ceny z rożnych regionów. Rozwiń JA za okna drewniane wraz drzwiami wejściowymi ( ważą chyba ze 100kg zapłaciłem około 16 tys. Brama garażowa ( nazwy firmy nie pamiętam) jakis PL producent wraz z automatyką i montażem zapłaciłem 2800zl Link do komentarza
AGA i DAMIAN Napisano 3 lipca 2009 Udostępnij #953 Napisano 3 lipca 2009 wczoraj mieliśmy wycenę okien i bramy garażowej. Za okna pcv obustronny kolor w profilu Avangarde 9000 z klamką z blokadą - koszt to 15500 zł, brama z napędem (2400x4800) - 7400 zł, drzwi garażowe z materiału takiego jak brama - 2070zł, drzwi wejściowe do domu - 3500zł. Całkowity koszt zamknięcia budynku - 28470 zł.Co sądzicie czy to dużo jak na mazowieckie? Link do komentarza
AGA i DAMIAN Napisano 5 lipca 2009 Udostępnij #954 Napisano 5 lipca 2009 Wkońcu zakończyliśmy niwelację terenu, jeszcze troche machania grabkami i bedzie można posiać trawę. Link do komentarza
RUDEUS Napisano 5 lipca 2009 Udostępnij #955 Napisano 5 lipca 2009 Oto nasza "prawie" agatka z dachem ...Pozdrawiam Link do komentarza
goliaty Napisano 5 lipca 2009 Udostępnij #956 Napisano 5 lipca 2009 Jak dobrze pójdzie to w tym miesiącu zaczniemy dach Link do komentarza
artgon Napisano 9 lipca 2009 Udostępnij #957 Napisano 9 lipca 2009 Podziękowania dla RUDEUS'a za możliwość obejrzenia Agatki na żywo.Jedno pytanie, o ile wydłużyłeś krokwie? Link do komentarza
gazela09 Napisano 9 lipca 2009 Udostępnij #958 Napisano 9 lipca 2009 Witam,mam pytanie do tych, którzy przykryli Agatkę blachodachówką jaki jest koszt wykonania takiego dachu (materiał+wykonanie)pozdr. Link do komentarza
AGA i DAMIAN Napisano 10 lipca 2009 Udostępnij #959 Napisano 10 lipca 2009 Cytat Witam,mam pytanie do tych, którzy przykryli Agatkę blachodachówką jaki jest koszt wykonania takiego dachu (materiał+wykonanie)pozdr. Rozwiń Co do kosztu całego dachu to trudno mi będzie to obliczyć ponieważ byliśmy umówieni z wykonawcą za wybudowanie całego budynku wraz z więźbą i nakryciem dachu. Natomiast za materiały na więźbę zapłaciliśmy 9000 zł (całe potrzebne drzewo wraz z łącznikami + gwoździe), za blachodachówkę firmy SAAB, gąsiory, blachę płaską, wkręty, folie paraizolacyjną, 2 kominy wentylacyjne ocieplane, włazik na dach VELUX, oraz orynnowanie firmy KANION zapłaciliśmy 14500zł. Za 4 okna VELUX w tym jedno podwójne 5700zł. Agatka z garażem 2-stanowiskowymz powiększonym garażem (przesuniecie fundamentów z tyłu)+zadaszenie tarasu. Do tego trzeba doliczyć robociznę za więźbę i nakrycie blachodachówką. Link do komentarza
ortsul Napisano 12 lipca 2009 Udostępnij #960 Napisano 12 lipca 2009 Cytat Witam,mam pytanie do tych, którzy przykryli Agatkę blachodachówką jaki jest koszt wykonania takiego dachu (materiał+wykonanie)pozdr. Rozwiń Witam! My budujemy a'la Agatkę (kilka stron wcześniej są rzuty-bardzo podobny projekt), ale powierzchnia dachu jest zbliżona (konstrukcja identyczna)-drzewo na więźbę 6.400-blacha Pruszyński brąz gruboziarnisty mat (279m), blacha płaska, orynnowanie Niagara, 5 okien dachowych z kołnierzami (Fakro), wyłaz dachowy, gąsiory, trapezówka na podbitkę między garażem a częścią mieszkalną, folia, uszczelniacze i inne akcesoria dachowe 20.020-klinkier na trzy kominy 1.140-zaprawa do kominów (nanozaprawa Alpol) 345-robocizna więźba 3.500-robocizna krycie 5.500-kominy ok.400 (nie pamiętam dokładnie bo płaciłam razem za robociznę za poddasze)-do tego gwoździe, wkręty, taśma dekarska i jakieś tam pierdółki:) ok.400-nasada kominowa 279Do tego jeszcze kupiłam materiały na ocieplenie boków facjatki i części ściany między garażem częścią mieszkalną:-styropian 6 paczek 180-kleje, siatka ok.160Tak więc dach bez ocieplenia 38000Nie liczę komina systemowego, choć część pustaków wystaje ponad dach, obłożone są klinkierem, bo nie dało się ustawić cegieł na pustakach:), jeden wentylacyjny też jest z pustaków sytemowych obłożony klinkierem Link do komentarza
suchy_i_agatka Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij #961 Napisano 13 lipca 2009 Witam serdecznie budujacych i wybudowanych!Buduje Agatke w wersji C2 - z cofniętym garażem o dachu dwuspadowym i ze stryszkiem. Zamowilem konkstrukcje drewniana na dach wg specyfikacji w projekcie.Drewno dotarlo i dopiero teraz zaczalem dokladniej sie przygladac tej specyfikacji.Moje zaniepokojenie wywolane jest dlugosciami płatwi PL1 (3,75m) i PL2 (3,50m).Patrzac na rysunek w projekcie powinny miec one dlugosc praktycznie 11-12m, czyli podpierac na calej dlugosci krokwie.Czy ktos moze mnie wyprowadzic z bledu?Czy blad lezy po stronie HB Studio i musze zamowic nowe dlugie platwie??? Z góry dziekuje za odpowiedz tych bardziej doswiadczonychRafał Link do komentarza
mirek68 Napisano 14 lipca 2009 Udostępnij #962 Napisano 14 lipca 2009 tak to u mnie wyglądało w zeszłym tygodniu - zmieniłem materiał zamiast porothermu 25 jest porotherm 30 Link do komentarza
magda i robert Napisano 14 lipca 2009 Udostępnij #963 Napisano 14 lipca 2009 Cytat Wkońcu zakończyliśmy niwelację terenu, jeszcze troche machania grabkami i bedzie można posiać trawę.[attachment=2660:200907071060.jpg][attachment=2647:200907041056.jpg] Rozwiń Chcemy serdecznie podziękować Adze i Damianowi za możliwość obejrzenia Agatki i za uwagi, które na etapie zakupu projektu okazały się bardzo cenne. Pozdrawiamy wszystkich Agatkowiczów. Link do komentarza
goliaty Napisano 15 lipca 2009 Udostępnij #964 Napisano 15 lipca 2009 Zaczynamy budowę dachu, a to jest Agatka na dzień dzisiejszy Link do komentarza
Pindulu Napisano 15 lipca 2009 Udostępnij #965 Napisano 15 lipca 2009 WitamPrzyglądając się wpisom na forum muszę stwiedzić, że jest duże zainteresowanie Agatką. Ja również od jakiegoś czasu zaintersowałem się tym projektem. Dlatego prośba do osób, które zechciałyby pokazać demek w realu - osoby z województwa opolskiego lub śląskigo, dolnośląskiego. Naprawdę mamy z żoną problem z wyborem odpowiedniego projektu, a zobaczenie domu w realu jest nieprzecenionym doświadczeniem. Już prawie mieliśmy kupić projekt Bella, ale po obejrzeniu go w realu musieliśmy zrezygnować - mało funkcjonalny w środku ( całkowicie inne wyobrażenie mieliśmy o tym projekcie . I tak trafiliśmy na projekt Agatka ...Proszę o kontakt: e.mail pindulu@o2.pl Link do komentarza
Justyna i Andrzej Napisano 16 lipca 2009 Udostępnij #966 Napisano 16 lipca 2009 Chcieliśmy zacząć budowę w lipcu i do końca roku zamknąć w stanie surowym a tymczasem okażę się że fundamentów nie zalejemy bo ciągle opady i wszędzie mokro. Link do komentarza
Anita Winiarsk-Krawiel Napisano 17 lipca 2009 Udostępnij #967 Napisano 17 lipca 2009 :DZałącznikiZarządzaj aktualnymi załącznikami Cytat Moze da sie zrobic przejscie do garazu pod schodami. nie wiem jak te schody wygladaja w rzeczywiscosci wiec trudno mi powiedziec. Mozna jeszcze miejsce pokotlowni podzielic na wejscie do garazu a reszte polaczyc z lazienka. Co do schodow z betonu, moze i masz racje sa bardziej wytrzymałe a drewnem tez moge je obic albo marmurem chociaz z drugiej strony schody drewniane daja wrazenie lekkich a jak bede z przeswitami to wizulanie mniej miejsca zajma. Pozyjemy zobaczymydo schodow jeszcze troche. Poczytałem troche o ogrzewaniu podlogowym i chyba z tego zrezygnuje. Grzejniki bede w moim przypadku leprze. Dzieki za ifnormacje.W tym tygodniu kupuje projekt ide do architekta i on mi doradzi jak zmiany dopasowac do moich potrzeb. Ciekawe ile mnie skasuje. Jak rusze z budowa to podesle fotki.A moze ktos inny buduje sie w woj. Łodzkim?? Rozwiń witam jestem z lodz kupilam juz projekt i czekam na pozwolemie zrobilam duzo zmian ale koszty nie byly taki strszne ale zanim dobrze trafilam to minelo duzo czasu szukam teraz ekip Link do komentarza
majaislaw Napisano 19 lipca 2009 Udostępnij #968 Napisano 19 lipca 2009 Witam Wszystkich serdecznie.W maju rozpoczeliśmy budowę Agatki i oto ile udało nam się zdziałać.Do końca roku chcemy położyć jeszcze dach i wstawić okna.Budujemy się między Poznaniem, a Zieloną Górą. Link do komentarza
katekkarla Napisano 19 lipca 2009 Udostępnij #969 Napisano 19 lipca 2009 witam wszystkich Agatkowiczów!Czy ktoś buduje się w lubelskim? nanieśliśmy w planach kilka zmian i trochę się boję co z tego wyjdzie.Chętnie bym zobaczyła ten domek na "żywo":) Pozdrawiam Kasia Link do komentarza
goliaty Napisano 19 lipca 2009 Udostępnij #970 Napisano 19 lipca 2009 Cytat witam wszystkich Agatkowiczów!Czy ktoś buduje się w lubelskim? nanieśliśmy w planach kilka zmian i trochę się boję co z tego wyjdzie.Chętnie bym zobaczyła ten domek na "żywo":) Pozdrawiam Kasia Rozwiń My jesteśmy z lubelskiego, Celejów 15 km od Puław, jesteśmy na etapie więżby dachowej i jeśi macie ochotę zobaczyć to nie ma problemu. Link do komentarza
bonkola Napisano 20 lipca 2009 Udostępnij #971 Napisano 20 lipca 2009 proszę o podanie ilości klinkieru na kominy Agatki czy jest możliwe że potrzeba aż 800 szt? Link do komentarza
povab27 Napisano 21 lipca 2009 Udostępnij #972 Napisano 21 lipca 2009 Witam wszystkich Agatkowiczów Bardzo podoba nam się Agatka i jej funkcjonalość, jednak mam pytanko odnośnie poddasza. Czy znajdują się na nim belki podtrzymujące dach. Jeżeli tak to w jakim pomieszczeniu się znajdują, bądz czy są ukryte w ścianach. Pozdrawiam Link do komentarza
artgon Napisano 21 lipca 2009 Udostępnij #973 Napisano 21 lipca 2009 WitamMam pytanie odnośnie tego HEB-u w stropie TERIVY. Czy ktoś zamiast HEBU wylewał belkę, a jeśli tak to czy ma przeliczoną taką belkę?Pozdrawiam Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 21 lipca 2009 Udostępnij #974 Napisano 21 lipca 2009 Cytat WitamMam pytanie odnośnie tego HEB-u w stropie TERIVY. Czy ktoś zamiast HEBU wylewał belkę, a jeśli tak to czy ma przeliczoną taką belkę?Pozdrawiam Rozwiń Witam, ja wyrzuciłem HEB i wstawiłem podciąg zbrojony i zalany betonem razem ze stropem. Obliczeń dokonywał mi architekt. Link do komentarza
ortsul Napisano 21 lipca 2009 Udostępnij #975 Napisano 21 lipca 2009 Cytat proszę o podanie ilości klinkieru na kominy Agatki czy jest możliwe że potrzeba aż 800 szt? Rozwiń 800szt??????????????? Ja mam 3 kominy i kupiłam w sumie 370 sztuk klinkieru, z czego parę sztuk zostało:) W oryginalnej Agatce są 2 kominy, więc myślę, że 250 sztuk powinno Ci starczyć, ale dokładniejszej informacji udzieli Ci ktoś, kto budował Agatkę zgodnie z projektem:) Link do komentarza
artgon Napisano 21 lipca 2009 Udostępnij #976 Napisano 21 lipca 2009 CYTAT(artgon @ 21.07.2009, 15:42 ) *WitamMam pytanie odnośnie tego HEB-u w stropie TERIVY. Czy ktoś zamiast HEBU wylewał belkę, a jeśli tak to czy ma przeliczoną taką belkę?PozdrawiamWitam, ja wyrzuciłem HEB i wstawiłem podciąg zbrojony i zalany betonem razem ze stropem. Obliczeń dokonywał mi architekt. A można zobaczyć jaki szkielet zbrojenia jest tego podciągu? Nie dopilnowałem tego a teraz czasu nie ma .... Link do komentarza
Gosia i Mariusz Napisano 22 lipca 2009 Udostępnij #977 Napisano 22 lipca 2009 Cytat proszę o podanie ilości klinkieru na kominy Agatki czy jest możliwe że potrzeba aż 800 szt? Rozwiń Nam poszło około 450 sztuk wtym,że komin z kotłowni jest krótszy niz w orginale o ponad 0,6 metra. Link do komentarza
tosia Napisano 23 lipca 2009 Udostępnij #978 Napisano 23 lipca 2009 Cytat Witam Wszystkich serdecznie.W maju rozpoczeliśmy budowę Agatki i oto ile udało nam się zdziałać.Do końca roku chcemy położyć jeszcze dach i wstawić okna.Budujemy się między Poznaniem, a Zieloną Górą. Rozwiń Witam serdecznie. Razem z mężem budujemy Agatkę koło Strzegomia (dolnośląskie). Jesteśmy na etapie fundamentów. Mam pytanie gdzie kupiliście kolumny? Wyglądaja naprawdę super. Proszę o informację gdzie i ile za nie zapłaciliście. Z góry dzięki za odpowiedz Link do komentarza
majaislaw Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #979 Napisano 24 lipca 2009 Kolumny kupiliśmy w Bolesławcu, o ile się nie mylę to chyba będzie dolnośląskie.Kosztowały nas 900zł -2szt.Sporo się natrudziliśmy żeby znaleść beczułkowate, ale się udało.Mamy zamiar zamontować także okiennice drewniane ,także powinny sie razem ładnie komponować.Podaje nr. tel. 605123732 Link do komentarza
AGA i DAMIAN Napisano 26 lipca 2009 Udostępnij #980 Napisano 26 lipca 2009 Cytat Witam serdecznie. Razem z mężem budujemy Agatkę koło Strzegomia (dolnośląskie). Jesteśmy na etapie fundamentów. Mam pytanie gdzie kupiliście kolumny? Wyglądaja naprawdę super. Proszę o informację gdzie i ile za nie zapłaciliście. Z góry dzięki za odpowiedz Rozwiń Witamy my do naszej Agatki kupiliśmy kolumny beczkowate zweżane u góry. Za 5 kolumn (2-przód domu, 1-podcień, 2-taras) zaplacilismy 1250zł. Kolumny zakupione w Rembertowie koło Warszawy. Link do komentarza
goliaty Napisano 26 lipca 2009 Udostępnij #981 Napisano 26 lipca 2009 Jeszcze tylko dachówka i domek będzie wyglądał pięknie Link do komentarza
hiro Napisano 28 lipca 2009 Udostępnij #982 Napisano 28 lipca 2009 Nasza agatka już pokryta Link do komentarza
madzia.blue Napisano 28 lipca 2009 Udostępnij #983 Napisano 28 lipca 2009 Zdjęcia stare.... tak wyglądało 2 miesiące temu.... Wszędzie pomalowane podłogi zamontowane detale w kuchni do uzupełnienia.... i totalny brak czasuuuu... 17 sierpnia przeprowadzka.... Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 28 lipca 2009 Udostępnij #985 Napisano 28 lipca 2009 Madzia, gratuluje postępu prac. My jesteśmy na etapie układania płytek, następnie podłogi drewnianie, łazienki w osprzęt. wprowadzić sie chcemy najpóxniej w połowie września. zamieść więcej zdjęć z obecnego stanu. Link do komentarza
tosia Napisano 29 lipca 2009 Udostępnij #986 Napisano 29 lipca 2009 Cytat ITD.... Rozwiń witam, czy dobrze widzę na załączonym zdjęciu, że zrobiliście maleńki korytarz aby było przejście do pomieszczenia nad garażem, pomiejszając przy tym pokój? Mam też pytanie gdzie budujecie swoją Agatkę? Link do komentarza
kornel1006 Napisano 29 lipca 2009 Udostępnij #987 Napisano 29 lipca 2009 Cytat Madzia, gratuluje postępu prac. My jesteśmy na etapie układania płytek, następnie podłogi drewnianie, łazienki w osprzęt. wprowadzić sie chcemy najpóxniej w połowie września. zamieść więcej zdjęć z obecnego stanu. Rozwiń Gratulacje od kornel1006. Mam pytanko do Was jako do fachowców: jaką izolację wykonaliście na fundamencie? czy stosowaliście jakiś system? Ja mam w projekcie "system bezpieczny fundament ICOPAL", ale zrobiłem sobie taki kosztorysik i jestem lekko oszołomiony cenami elementów tego systemu. Może coś doradzicie? Link do komentarza
goliaty Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #988 Napisano 2 sierpnia 2009 mam pytanie do tych ktorzy zrobili juz elewacje zewnetrzna.ile kosztowal steropian(jaka gr.dawaliscie)klej i jaka faktura byla dawana?a i ile zyczyli sobie wykonawcy? : Link do komentarza
goliaty Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #989 Napisano 2 sierpnia 2009 agata i sebastian czytalem wasz jeden z ostatnich tematow na temat ocieplenia dachu welna 18 i w poprzek 5.Chcial bym wedzec jakie rozwiazanie zastosowaliscie w tym przypadku? czy to wina okien dachowych czy tez ocieplenia? Link do komentarza
JEROMINO Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #990 Napisano 2 sierpnia 2009 Nasza Agatka[attachment=2912:100_6137.jpg] Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #991 Napisano 2 sierpnia 2009 Cytat agata i sebastian czytalem wasz jeden z ostatnich tematow na temat ocieplenia dachu welna 18 i w poprzek 5.Chcial bym wedzec jakie rozwiazanie zastosowaliscie w tym przypadku? czy to wina okien dachowych czy tez ocieplenia? Rozwiń Daliśmy między krokwie 18cm plus 5 w poprzek w celu zlikwidowania mostków, które powstają na krokwiach. Link do komentarza
madzia.blue Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #992 Napisano 2 sierpnia 2009 Cytat witam, czy dobrze widzę na załączonym zdjęciu, że zrobiliście maleńki korytarz aby było przejście do pomieszczenia nad garażem, pomiejszając przy tym pokój? Mam też pytanie gdzie budujecie swoją Agatkę? Rozwiń tak zrobiliśmy takie przejście do tego pokoju.... Właśnie umieszczam nowe fotki:Cały album:http://madziablue.fotosik.pl/albumy/668560.htmla to tak na zachętę: Link do komentarza
madzia.blue Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #993 Napisano 2 sierpnia 2009 .....dodam tylko że pracy jeszcze bardzo dużo.... kominek będzie obudowany granitowymi pasami by nie wydawał się takim okienkiem w murze.... weekend spędziliśmy już w nowym domku... oczywiście jeszcze wszystko w proszku... jutro wchodzą Panowie od schodów... muszę wybrać w końcu umywalkę i drzwi wewnętrzne... Przez weekend myłam okna.... UFFF ... brak karniszy i ozdób... ble ble... Pewnie kolejnym razem pokarze już komplet bo teraz jeszcze to wszystko goło wygląda... Proszę o pytania i komentarze.. bo mi się nie będzie chciało ładować tu fotek... Pozdrawiam i życzę Wam owocnej pracy i spełnienia marzeń !!!!!Bardzo proszę umieszczajcie tez swoje fotki z wykańczania... bo mi już brak pomysłów Link do komentarza
trener Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #994 Napisano 2 sierpnia 2009 Cytat mam pytanie do tych ktorzy zrobili juz elewacje zewnetrzna.ile kosztowal steropian(jaka gr.dawaliscie)klej i jaka faktura byla dawana?a i ile zyczyli sobie wykonawcy? : Rozwiń gr 15 cm, kupiłem 97 paczek, ale będę musiał dokupić jakieś 13. Paczka po 30 zł. Kleju to nie wiem ile zejdzie, bo właśnie przyklejają za robotę płacę 35 zł/m2 (styropian, klej, tynk) Link do komentarza
goliaty Napisano 3 sierpnia 2009 Udostępnij #995 Napisano 3 sierpnia 2009 agata i sebastian.Chodzi mi o to ze w tym watku napisalisce ze podczas goracyh dni poddasze nabiera wysokiej temperatury i wzwiasku z tym czy wprowadzaliscie jakies zmiany (czy to wina ocieplenia czy okien) ... madza blue.bardzo piekne wnetrza no i jestes pierwsza osoba ktora zamiescila tak zaawansowany stan agatki na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 3 sierpnia 2009 Udostępnij #996 Napisano 3 sierpnia 2009 Cytat agata i sebastian.Chodzi mi o to ze w tym watku napisalisce ze podczas goracyh dni poddasze nabiera wysokiej temperatury i wzwiasku z tym czy wprowadzaliscie jakies zmiany (czy to wina ocieplenia czy okien) ... madza blue.bardzo piekne wnetrza no i jestes pierwsza osoba ktora zamiescila tak zaawansowany stan agatki na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozwiń Nagrzewanie sie poddasza wynika (sprawdziłem) z okien dachowych. Zamknąłem całą górę, zasłoniłem okna i bylo na poddaszu bardzo przyjemnie. Link do komentarza
dada Napisano 3 sierpnia 2009 Udostępnij #997 Napisano 3 sierpnia 2009 Bardzo bym prosil o jakas dokladna galerie pokoi oraz łazienki na poddaszu z gory dziekuje bede abrdzo wdzieczny email davidov147@gmail.com gg 7747611 DZIEKUJE BARDZO PILNE Link do komentarza
Monnik1 Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij #998 Napisano 5 sierpnia 2009 Cytat tak zrobiliśmy takie przejście do tego pokoju.... Właśnie umieszczam nowe fotki:Cały album:http://madziablue.fotosik.pl/albumy/668560.html Rozwiń madzia.blue - co to za okna macie? jaki kolor i z jakiej firmy? widze również ze macie rolety zewnetrzne. super Link do komentarza
Dori_DJC Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij #999 Napisano 5 sierpnia 2009 madzia.blue gratuluje zaawansowania prac! Wnętrza wyglądają fantastycznie – zwłaszcza kuchnia. Przyłączam się do pytania o okna, może zdradzisz jaki był ich koszt? Link do komentarza
madzia.blue Napisano 6 sierpnia 2009 Udostępnij #1000 Napisano 6 sierpnia 2009 Jeśli chodzi o okna to kolor "orzech". Za komplet z roletami + brama na 2 auta i drzwi wejściowe główne jak i tylne z garażu zapłaciliśmy 44 tys. Z okien najdrożej wyszło to w sypialni gdyż uparliśmy się by było łukowe ale by także miało roletę schowaną na nadprożu.Firmy nie pamiętam ale coś mi się kojarzy że "Trocal" chyba......W sumie jesteśmy zadowoleni.... rolety z wyjścia na taras jak i ta na oknie w sypialni są elektryczne. Pozostałe są manualne...Niestety zła wiadomość... wczoraj pękł wężyk od naczynka nad kominkiem i niestety cały dom zalało.... zrywaliśmy podłogi... ratowaliśmy co było można.... Naczynko przenieśliśmy z nad kominka do garderoby na pietrze by w razie czego był swobodny dostęp... niestety pękło w nocy podczas naszej nieobecności zalewając cały dom..... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się