wiertarka Napisano 29 grudnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 29 grudnia 2012 WitamPlanujemy wyremontować sobie kuchnię. Problem w tym, że również część sprzętu, który tam mamy, nie jest już najnowsza. Okap straszy wyglądem, piekarnik nie zawsze działa tak, jakbyśmy tego chcieli. W związku z tym pojawia się pytanie, czy wyremontować kuchnię i dokupić coś tańszego (o ile się da?), czy odłożyć remont na później, a teraz zainwestować w lepszy sprzęt? Jak byłoby rozsądniej uczynić? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 29 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 29 grudnia 2012 Przecież można kupić z rynku wtórnego ,prawie nowy sprzęt i cenowo też bardzo atrakcyjny. Nom chyba ,że Cię interesuje wyłącznie nówka nie śmigany to wtedy remont na potem a teraz sprzęt bo jedzenie trzeba jakoś przygotować Kupując z rynku wtórnego możesz zrobić od razu i remont i wymianę sprzętu. Link do komentarza
gośiówa Napisano 1 stycznia 2013 Udostępnij #3 Napisano 1 stycznia 2013 Ja własnie mialam sytuacje bardzo podobną.U mnie zaczęło sie od"małego" remontu kuchni ,a jak sie okazalo całą kuchnię mam teraz nową.Jezeli mialabym radzic to najpierw zrob remont i ewentualnie kup coś tanszego lub kup dobry sprzęt na raty.Nie zaczynaj od kupna sprzetu,bo pozniej będziesz tego żałowac.Lepiej dobrac sprzet do mebli niż meble do sprzętu. Link do komentarza
Gość stach Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #4 Napisano 2 stycznia 2013 Cytat [...]Lepiej dobrac sprzet do mebli niż meble do sprzętu. Jest właśnie akurat na odwrót... Najpierw robisz zarys swojej kuchni - określasz gdzie ma stanąć lodówka - jej orientacyjną wysokość, szerokość, jak masz ulokować piekarnik, zlewozmywak, zmywarkę i inne sprzęty. Wybierasz sprzęt AGD i dopiero wtedy kończysz projekt mebli kuchennych. Teraz może okazać się, że lepiej zbudować którąś szafkę np. o 5 cm węższą, aby wygodniej postawić inny element agd, przesunąć na blacie zlewozmywak, czy płytę grzewczą... Na tym właśnie polega dobieranie mebli do sprzętu. Link do komentarza
bajbaga Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #5 Napisano 2 stycznia 2013 To wszystko zależy od tego, czy sprzęt ma być zabudowany, czy "wolnostojący". Link do komentarza
gośiówa Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #6 Napisano 2 stycznia 2013 Cytat Jest właśnie akurat na odwrót... Najpierw robisz zarys swojej kuchni - określasz gdzie ma stanąć lodówka - jej orientacyjną wysokość, szerokość, jak masz ulokować piekarnik, zlewozmywak, zmywarkę i inne sprzęty. Wybierasz sprzęt AGD i dopiero wtedy kończysz projekt mebli kuchennych. Teraz może okazać się, że lepiej zbudować którąś szafkę np. o 5 cm węższą, aby wygodniej postawić inny element agd, przesunąć na blacie zlewozmywak, czy płytę grzewczą... Na tym właśnie polega dobieranie mebli do sprzętu. Hahahaha dokładnie tak jak pisze Stachu! Nie wiem co mogło mi wczoraj przyćmić rozum,ze tak napisałam chyba wczorajsza gorączka u mnie .Chociaz ja powiem tak,ze jezeli mialabym jeszcze raz robić kuchnie to jednak kupowalabym wszystko razem i meble i sprzet,a dlatego,że jeżeli masz już kupiony sprzet i uzywasz go jakis czas to wiadomo,ze on sie niszczy i nie wygląda juz tak to wszystko ładnie i świeżo jak wszystko kupione nowe.Tak bylo u mnie z lodówką,mam lodówke 3 letnią (białą) ktora zaczyna korodować ;/ i nie wygląda ona juz tak ładnie i zgranie z nowymi meblami i resztą sprzętu.Uważam,że lepiej odczekac,odłozyc wiecej pieniędzy i wtedy zrobić wszystko razem Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij #7 Napisano 11 stycznia 2013 tez bym na pierwszym miejscu zrobilam remont. Link do komentarza
leasing-it Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij #8 Napisano 11 stycznia 2013 mamy informacje o tym jak wygląda sprawa z urządzeniami ale nie wiemy jak z meblami? na pewno nie kupuj nic tańszego z myślą za jakiś czas zainwestuje w lepszy sprzęt, ponieważ będzie to po pierwsze: strata pieniędzy, po drugie takie działanie nie przyniesie Tobie żadnej przyjemności z nowej kuchni. Link do komentarza
Patrycja88 Napisano 25 lutego 2013 Udostępnij #9 Napisano 25 lutego 2013 Nie warto kupować tańszego sprzętu, lepiej zainwestować w droższy a porządniejszy.Przemyślcie, co wam potrzebne natychmiast -nowy sprzęt czy remont i na tym się najpierw skupcie. Link do komentarza
Anetta Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij #10 Napisano 29 lipca 2020 Zdecydowanie wolałabym kupić porządny sprzęt AGD niż kupić po taniości i się martwić ile będzie działał Link do komentarza
Wolt Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij #11 Napisano 3 sierpnia 2020 Myślę, że lepiej odłożyć trochę pieniędzy i przełożyć remont, żeby wykonać wszystko jak należny. Przy wyborze AGD też warto zdecydować się na lepszy sprzęt, gdyż tanie urządzenia mogą się szybko psuć i znów będziesz musiał dokładać pieniędzy - na wymianę. Link do komentarza
niezlyfachowiec Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij #12 Napisano 28 sierpnia 2020 Ja osobiście nie wyobrażam sobie by przy remoncie kuchni nie wymienić od razu sprzętów. To tak jakby kupić nowe auto i wstawić do środka stare radio, stare opony itd. Ewentualnie jeśli ktoś chce ograniczyć koszty (np. inwestuje w mieszkanie studenckie) należałoby przynajmniej bardzo dokładnie wyczyścić wszystkie sprzęty, żeby chociaż wyglądały jak nowe Link do komentarza
zenek Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij #13 Napisano 28 sierpnia 2020 5 godzin temu, niezlyfachowiec napisał: To tak jakby kupić nowe auto i wstawić do środka stare radio, stare opony a po co do środka wstawiać opony - jakiekolwiek? Link do komentarza
podczytywacz Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij #14 Napisano 28 sierpnia 2020 2 godziny temu, zenek napisał: a po co do środka wstawiać opony - jakiekolwiek? Bardzo merytoryczny post 7 godzin temu, niezlyfachowiec napisał: Ja osobiście nie wyobrażam sobie by przy remoncie kuchni nie wymienić od razu sprzętów Niby tak, ale bywa i tak, że TRZEBA remontować pomieszczenie, np po zalaniu, a portfel cienki... Wtedy każdy grosz się liczy i robisz tylko to, co jest konieczne. Link do komentarza
Buster Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij #15 Napisano 28 sierpnia 2020 7 godzin temu, niezlyfachowiec napisał: To tak jakby kupić nowe auto i wstawić do środka stare radio, stare opony itd. Ależ nie,to jakby wyremontować garaż i wstawić do niego swój stary samochód. Przecież nie od dzisiaj wiadomo że do odnowionego garażu pasuje tylko nowe auto Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się