Skocz do zawartości

Pralka (do 1200 zł)

Melkor

Recommended Posts

Napisano
Tytuł tematu wyjaśnia prawie wszystko. Szukam takiej, która sprosta wymaganiom jednej osoby. Nie musi być zatem duża (wsad w okolicach 5-6 kg), ogólnie gabarytowo także może być nieco mniejsza, jednak ładowanie wolałbym od frontu. Dobrze, żeby była bezawaryjna i solidna. Pranie w różnych temperaturach, w tym również pranie wełny (z tym różnie bywa w pralkach). Cena do 1200 zł. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Napisano
W podanym budżecie masz bardzo szeroki wybór pralek,szukałbym w sklepach internetowych,gdzie teraz przed świętami możesz dostać fajne modele w jeszcze niższej cenie.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Mam w sumie dość podobną sytuację do autora wątku, ale pralka mogłaby być nawet ciut tańsza (nie 1200 zł). Z drugiej strony waham się, bo nie wiem, jak mocno uzależniać swój wybór od klasy energetycznej. Czy za rozsądną cenę można też nabyć energooszczędną pralkę?
Napisano
Przedział cenowy jest od 700 w górę i do 1200 masz duży wybór. Musisz się określić czy ma zajmowac mało miejsca, ładować pranie od góry czy z przodu. Ostatnio pomagałem kupować pralkę cioctce i padło na Amica EasyControl AWE410L. Zakup internetowy
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
poszukaj czegoś na okazje.info . Do 1200 spokojnie znajdzie się jakaś super pralka spelniająca wymagania. Zobacz sobie np. na takie modele: Whirlpool AWO/D 43141 , Indesit IWC 6105EU , Bosch WLX2016KPL albo Siemens WS10X161PL . Ja mam u siebie sprawdzonego siemensa, a u brata whirlpoola - bardzo dobre sprzęty.
Napisano
Zgadzam się,do tej kwoty masz szeroki wybór pralek. Powiedzmy w sklepach internetowych tym bardziej z racji promocji i wyprzedaży na Nowy Rok. Polecam szukać wśród takich firm jak Beko oraz Amica.
Napisano
W życiu tylko nie Amica !

Z Amiki została mi tylko obudowa a reszta była już wymieniana. Kuchenkę też jeszcze mam Amiki i okap też.
Kuchenka lada moment eksploduje a okap, - włącznik światła pad po 2 miesiącach.
Napisano
ja mam tylko okap z Amiki..na razie wszystko działa ok(2 lata), żarówki tylko były wymieniane...
Napisano
Tez mam okap z Amiki. moj liczy sobie troche ponad 3 lata i jeszcze zyje. Tydzien temu pierwszy raz przepalila sie zarowka. Reszte sprzetow mam Siemensa i nie mam zastrzezen. Co do pralki, to brakuje mi jedynie wiekszego otworu do wkladania brudow (ale pralka ma prawie 6 lat i wtedy jeszcze takich duzych nie bylo).
Napisano
Cytat

Tez mam okap z Amiki. moj liczy sobie troche ponad 3 lata i jeszcze zyje. Tydzien temu pierwszy raz przepalila sie zarowka. Reszte sprzetow mam Siemensa i nie mam zastrzezen. Co do pralki, to brakuje mi jedynie wiekszego otworu do wkladania brudow (ale pralka ma prawie 6 lat i wtedy jeszcze takich duzych nie bylo).

@solange63 były większe otwory, icon_wink.gif tylko nie byłaś w ciąży i się tak wydaje. icon_smile.gif Tak na poważnie to kiedyś kupowałem prawie cały sprzęt z Amici(lata dziewięćdziesiąte i początek dwutysięcznych). Tylko już w tych dwutysięcznych zaczęli robić dużo gorszej jakości.Dlatego stracili już jednego klienta. icon_smile.gif
Napisano
Cytat

@solange63 były większe otwory, icon_wink.gif tylko nie byłaś w ciąży i się tak wydaje. icon_smile.gif

ale w ciazy wiecznie nie bede, czyli idac Twoim tokiem myslenia, po porodzie, moj otwor w pralce sie powiekszy icon_lol.gif icon_razz.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano (edytowany)
Znasz firmę AEG L60260SLP? Jest to jedna z lepszych firm jakie znalazłem w internecie. Jestem bardzo zadowolony z jakości prania i zużycia wody przez ta pralkę. Super praleczka, wybierz a będziesz zadowolony. Edytowano przez Redakcja (zobacz historię edycji)
Napisano
Autor wątku szuka chyba za dużej pralki jak na singla. Też się za czymś rozglądam, ale takie 5 - 6 kg to spokojnie wystarczają nawet dla mniejsze rodziny. Może coś mniejszego? Te mniejsze pralki chyba też mogą być ładowane od frontu/boku. U góry mam szafkę, byłoby ciężko. Z ceną też nie chcę przesadzać.
Napisano
Teraz generalnie rzecz biorąc warto szukać w dobrych i godnych zaufania sklepach internetowych,gdzie mamy promocje oraz styczniowe wyprzedaże. Wiele rzeczy możemy kupić po prostu znacznie taniej.
Napisano
To prawda, okazje same czekają, trzeba tylko wybrać model z parametrami, które są dla nas istotne. O ile oczywiście nie spodobają się nam trzy pralki o podobnych parametrach, jak mojej mamie, która nie wie na co się zdecydować.
Kto waszym zdaniem robi dobre jakościowo sprzęty, zwłaszcza pralki?
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Dokładnie, poszukaj w sklepach internetowych , choć niekoniecznie - możesz wybrać się do sklepu z AGD i na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Ja z pralek polecam Whirlpool'a - mama ma ją już dobre kilka lat i nic się z nią nie dzieje icon_smile.gif
  • 6 miesiące temu...
Napisano
Ja ostatnio zakupiłam Indesit IWSC51051C
cena 799 zł

Taka czy inna w końcu się zepsuje /teraz każdy sprzęt po okresie gwarancyjnym siada/

A szukałam pralki nie głębokiej, a ta ma tylko 42 cm głębokości i ładowność 5 kg
Napisano
Cytat

A tak ona wygląda u mnie w łazience

[attachment=17406:DSCN1111.JPG]

całkiem fajna cena. w sumie to przyznam, że nie orientuję się jaką opinię ogólną mają pralki indesit. Jest moze na forum jakiś użytkownik, który ma ich pralkę od jakiegoś czasu i może co nieco powiedzieć?
Napisano
Tak się składa,że mam u siebie pralkę Indesit,nie pamiętam tylko jaki to dokładnie model,ale możliwość załadunku wynosi 6Kg czyli podobna do Twojej. Posiadam ją już ponad 4 lata i póki co działa bez zarzutu.
Napisano (edytowany)
a co powiecie na tą pralkę? W sumie teraz firma Beko jest ok. Zobaczcie np. taka BEKO PRALKA WMB61231PTM, np. na porownywarce cenowej Kreocen jest tego sporo. Oczywiscie ma: Wsad [kg] 6.0, Rodzaje programów: Bawełna, EkoBawełna, Dark Care, Daily, Express, Mix 40, Baby Care, Wełna, Syntetyki, Pranie ekspresowe, Pranie wstępne. Więc myślę, że byłoby ok. Edytowano przez domek:) (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

A przy zakupie wolicie dopłacać, kiedy pralka ma nowe technologie, czy wolicie tańsze i mniej wyposażone?

to wszystko zależy od tego co to za technologia. I tak na prawdę, trzeba się zastanowić czy jest ci ona potrzebna i ile razy ją wykorzystasz. Podobnie jak z samochodami ... icon_smile.gif ... Też miałem tempomat w aucie, niby wypas, ale co z tego, jak użyłem go może 3 razy przez 6 lat icon_smile.gif
Napisano
Cytat

to wszystko zależy od tego co to za technologia. I tak na prawdę, trzeba się zastanowić czy jest ci ona potrzebna i ile razy ją wykorzystasz. Podobnie jak z samochodami ... icon_smile.gif ... Też miałem tempomat w aucie, niby wypas, ale co z tego, jak użyłem go może 3 razy przez 6 lat icon_smile.gif

No w takim przypadku to rzeczywiście bez sensu;-) NIe warto kupować tego, co tak naprawdę nie będzie przez nas wykorzystywane.
Napisano (edytowany)
Pracowałem w sklepie z RTV i AGD długi czas, widziałem ile reklamacji i na co przychodziło.
Amica jest super jak chodzi o kuchenki czy tego typu rzeczy, nie demonizuje tez jak chodzi o pralki, ale gdybym mial wybierac to pralki tej firmy bym nie kupil Edytowano przez Gonzorro (zobacz historię edycji)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Pracowałem w sklepie z RTV i AGD długi czas, widziałem ile reklamacji i na co przychodziło.
Amica jest super jak chodzi o kuchenki czy tego typu rzeczy, nie demonizuje tez jak chodzi o pralki, ale gdybym mial wybierac to pralki tej firmy bym nie kupil

A Bosch Classixx 6 WAB20063PL ? Wiesz coś o niej?
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Tytuł tematu wyjaśnia prawie wszystko. Szukam takiej, która sprosta wymaganiom jednej osoby. Nie musi być zatem duża (wsad w okolicach 5-6 kg), ogólnie gabarytowo także może być nieco mniejsza, jednak ładowanie wolałbym od frontu. Dobrze, żeby była bezawaryjna i solidna. Pranie w różnych temperaturach, w tym również pranie wełny (z tym różnie bywa w pralkach). Cena do 1200 zł. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Może w takim razie Polar PFLC 61202? Spełnia wszystkie Twoje wymagania włącznie z praniem wełny. Również cenowo poniżej limitu który wyznaczyłeś, bo 898 złotych.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
ja wolę pralkę z różnymi bajerami icon_smile.gif, jak już mam kupować to nie chcę się cofać do etapu 3 programów tylko ma mieć je różne, za swoją LG zapłaciłem jakieś 1400 zł na promocji. Jest ponad 10 programów, fajna opcja że pralka wykrywa wielkość załadunku i dostosowuje czas i ilość wody do tej ilości prania,.
Napisano
Cytat

ja wolę pralkę z różnymi bajerami icon_smile.gif, jak już mam kupować to nie chcę się cofać do etapu 3 programów tylko ma mieć je różne, za swoją LG zapłaciłem jakieś 1400 zł na promocji. Jest ponad 10 programów, fajna opcja że pralka wykrywa wielkość załadunku i dostosowuje czas i ilość wody do tej ilości prania,.

Raczej większość pralek w dużo mniejszej cenie takie opcje mają,
I jaka teraz pralka ma 3 programy ....?
Litości!
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Również rekomenduję Polar PFLC 61202. Jest możliwe przedłużenie gwarancji nawet do 5 lat.

Ta pralka cenę ma fajną, bo można ją mieć już za ok. 806 zł , a nawet rtv euro ma ją za 879: http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-ag...l-c-61202p.html tylko jakoś nie jestem przekonany do tej marki. raczej pozostałbym przy swoim sprawdzonym siemensie i jeśli miałbym budzet do 1200 to kupiłbym model: SIEMENS WM 10E365PL

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...