cameron85 Napisano 7 maja 2012 Udostępnij #1 Napisano 7 maja 2012 Witam serdecznieChciałabym pomalować szafę www.jysk.pl/750/520/3602503/a/catalog na biało. Szafa wykonana jest z różnych materiałów (opis materiałów pod zdjęciem) i chciałabym się dowiedzieć czym najlepiej ją pomalować. Chcę żeby został zarys słojów na meblach i mam pytanie czy będzie trzeba ją wycierać najpierw papierem ściernym (szafa jest nowa) ? i może możecie polecić jakiś konkretny produkt?Będę wdzięczna za pomoc.Pozdrawiam Link do komentarza
szarotka Napisano 21 maja 2012 Udostępnij #3 Napisano 21 maja 2012 Taki efekt da farba biała transparentba do drewna Bloom, ale najpierw musisz pozbyć się ciemnego, czyli szafę oszlifować. Link do komentarza
LozkaWodne Napisano 26 maja 2012 Udostępnij #4 Napisano 26 maja 2012 Cytat Witam serdecznieChciałabym pomalować szafę www.jysk.pl/750/520/3602503/a/catalog na biało. Szafa wykonana jest z różnych materiałów (opis materiałów pod zdjęciem) i chciałabym się dowiedzieć czym najlepiej ją pomalować. Chcę żeby został zarys słojów na meblach i mam pytanie czy będzie trzeba ją wycierać najpierw papierem ściernym (szafa jest nowa) ? i może możecie polecić jakiś konkretny produkt?Będę wdzięczna za pomoc.Pozdrawiam Rozwiń Jeśli chcesz aby renowacja szafy była wykonana profesjonalnie, musisz powierzchnię szafy zeszlifować papierem ściernym. Zarys słojów zachowasz jeśli szafę pomalujesz lakierem do drewna a nie kryjącą farbą. Link do komentarza
BasterMeble Napisano 30 maja 2012 Udostępnij #5 Napisano 30 maja 2012 Najlepiej oddaj ją do specjalisty w tej braznzy. Jesli chcesz t zrobic sam musisz to robic bardzo dokładnie. Kazde zle ulozenie pedzla moze zostawic slady. Jesli chcesz sloi to musisz ja wytrzec. Link do komentarza
Kolorowy Domek Napisano 11 grudnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 11 grudnia 2012 Jak efekty pracy?Co w końcu wybrałaś? Bejcowanie? Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #7 Napisano 19 grudnia 2012 gdzieś tu na forum był niedawno temat o malowaniu toaletki z Ikea ... widziałam tam sporo rad , warto poszukać... Link do komentarza
Ryszard Kłosiński Napisano 27 września 2013 Udostępnij #8 Napisano 27 września 2013 Nie szkoda Ci malować nową szafę? Link do komentarza
roszpunka Napisano 8 października 2013 Udostępnij #9 Napisano 8 października 2013 No właśnie malować nową to trochę bez sensu chyba, ale jeśli ktoś bardzo chce to czemu nie. Link do komentarza
asiakamien Napisano 8 października 2013 Udostępnij #10 Napisano 8 października 2013 Ja malowałam dwie szafy czarne na jasny kolor. I sporo się namęczyłam z pokryciem. A tutaj jak mają być słoje widoczne to tylko lakier lub bejca. Link do komentarza
Ryszard Kłosiński Napisano 11 października 2013 Udostępnij #11 Napisano 11 października 2013 Cytat No właśnie malować nową to trochę bez sensu chyba, ale jeśli ktoś bardzo chce to czemu nie. Rozwiń Niby tak, ale zawsze istnieje ryzyko że zniszczysz i kasa w błoto. 1 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 17 października 2013 Udostępnij #12 Napisano 17 października 2013 Można zrobić jakieś decoupage zrobić, by odnowić mebel Link do komentarza
reddress Napisano 25 października 2013 Udostępnij #13 Napisano 25 października 2013 Z tym decoupage myślę, że świetny pomysł, mebel od razu staje się bardziej dekoracyjny:) Link do komentarza
asiakamien Napisano 25 października 2013 Udostępnij #14 Napisano 25 października 2013 Decupage jest cudowne i w sumie można też uwypuklić drewno w ten sposób, bo nie na całym meble musisz kleić papier ryżowy, a na koniec się lakieruje, więc "gołe" miejsca będą całkiem ładnie wyglądały. Link do komentarza
Ragi Napisano 16 listopada 2013 Udostępnij #15 Napisano 16 listopada 2013 Wg mnie "niszczenie" nowej szafy malowaniem mija się z celem. Lepiej kupić używaną i wtedy ja odnawiać, albo po prostu kupić gotową w takim kolorze jaki chcemy. Odradzam z własnego doświadczenia... Link do komentarza
gielaznik Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #16 Napisano 24 marca 2014 niestety trzeba wiecej pracy przy takim odnawianiu albo ozdabianiu niz Wam sie wydaje, mozna wiecej zepsuc niz ulepszyc. polecam dobrac juz cos gotowego z salonu Link do komentarza
bobiczek Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #17 Napisano 24 marca 2014 same spamy - same spamy!da się!ja malowałem moją sypialnię - delikatnie - wałeczkiem..Da się kolor dobrać i zmienić!Już gdzieś na forum pokazałem! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się