Skocz do zawartości

Zamek z alkomatem

Recommended Posts

Napisano
Witam
Potrzebuje porady, jak w temacie, bo się kompletnie na tym nie znam. Czy istnieje możliwość połączenia zamka w drzwiach wejściowych z alkomatem ?? Mniej więcej chodzi mi o to by nie dało się otworzyć drzwi jeśli nie dmuchnęło by się w alkomat i alkomat pokazał by więcej niż zero. Takie rozwiązanie by mi się bardzo przydało a nie mam pojęcia gdzie szukać na ten temat jakichkolwiek informacji ! Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś jest w staniu w ogóle udzielić mi takiej pomocy ! Z góry dziękuje i pozdrawiam icon_smile.gif
Napisano (edytowany)
Cytat

Witam
Potrzebuje porady, jak w temacie, bo się kompletnie na tym nie znam. Czy istnieje możliwość połączenia zamka w drzwiach wejściowych z alkomatem ?? Mniej więcej chodzi mi o to by nie dało się otworzyć drzwi jeśli nie dmuchnęło by się w alkomat i alkomat pokazał by więcej niż zero. Takie rozwiązanie by mi się bardzo przydało a nie mam pojęcia gdzie szukać na ten temat jakichkolwiek informacji ! Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś jest w staniu w ogóle udzielić mi takiej pomocy ! Z góry dziękuje i pozdrawiam Array="" style="vertical-align:middle" Array alt="icon_smile.gif" border="0">

a nie łatwiej?:
http://dokumenty.nf.pl/Dokument/36/Pozew-o...zew-rozwod-sad/ Edytowano przez vega1 (zobacz historię edycji)
Napisano
Zmontować elektronikę (połączyć czujnik z centralka alarmu) to nie problem.
Ale jak piszą przedmówcy, szkoda życia na szarpanie się i walkę z wiatrakami.
Bardzo mały procent tych co ja podjęli ją wygrali.

Przemyśl, czy stać Cię, przede wszystkim psychicznie, na podjęcie takiej walki bez gwarancji uzyskania oczekiwanych efektów.
Napisano
Takie zabezpieczenie nawet dzieciak by ominął ... wystarczy ktokolwiek kto "dmuchnie" w ustnik a zainteresowany otworzy drzwi bez problemu.
Albo zwykły balonik nadmuchany przez trzeźwego osobnika ....
Dzieciniada ...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Racja,to jednak mimo wszystko słabe zabezpieczenie i juz o wiele lepiej byłoby wyposażyć dom w system monitoringowy. Alkomat w drzwiach nic nie da,gdyż można to łatwo obejść. A z kamerą już gorzej.
  • 1 rok temu...
Napisano
Cytat

Pozew o rozwód icon_biggrin.gif Ale w sumie takie alkomatodrzwi dobre by były dla sklepów czy barów. Jak ktoś by miał powyżej ileś to by nie mógł sam wejść.

Po sąsiedzku będą bary bez tego...

Szwedzi próbowali zrobić takie ograniczenia w autach. Nie wyszło...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Za opcja drzwi z alkomatem średnio mi się podoba, jak dla mnie bez sensu coś takiego montować w domu o wiele lepszym zabezpieczeniem jest alarm i monitoring i nad tym radziłabym pomyśleć icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
zamek z alkomatem - pomysł na prawdę szalony. a jeśli myśli się serio o realizacji takiego pomysłu... no to nie zazdroszczę sytuacji.
Napisano
Pomysł na montaż alkomatu w drzwiach to dobra opcja,jednak nie wiem czy bezie praktyczna niż sam alkomat- zanim wsiądziesz to lepiej po prostu się sprawdzić tak dla pewności i nie stwarzać zagrożenia na drodze.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

zamek z alkomatem - pomysł na prawdę szalony. a jeśli myśli się serio o realizacji takiego pomysłu... no to nie zazdroszczę sytuacji.

Może to do jakiej instytucji... Na przykład do Izby Wytrzeźwień...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Może to do jakiej instytucji... Na przykład do Izby Wytrzeźwień...

ale to jak do izby wytrzezwien to chyba montowany z drugiej strony icon_smile.gif - żeby nie można było wyjść icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Może to do jakiej instytucji...

Cytat

(...) chyba montowany z drugiej strony icon_smile.gif - żeby nie można było wyjść icon_smile.gif

Tylko wtedy w niektórych instytucjach niektórzy pracownicy zaczęli by "pełnić dyżury" nawet kilkudniowe icon_lol.gif
Napisano
Temat i problem tu omawiany szczerze mówiąc wywołał na mojej twarzy odrobinę uśmiechu, a mam dzisiaj naprawdę ciężki dzień :P Może powinieneś się zwrócić od jakiegoś speca od elektroniki no i od zabezpieczeń typu zamek w drzwiach. Nurtuje mnie jednak, tak jak pewnie większość wpadających tutaj ludzi, pytanie "po co?"
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Pewnie dla bezpieczeństwa,ale jak pisałem powyżej: zwykły alkomat spokojnie by się tutaj sprawdził,chyba nie ma potrzeby generować koszty i wymyślać coś takiego.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowany)
Cytat

Do każdego domu nawet w celach czysto profilaktycznych przydałoby się takie zabezpieczenie w postaci zamka z alkomatem,bardzo spodobał mi sie ten pomysł,szkoda ze trudndziśo wprowadzić go w życie:)

w oparciu o system kontroli dostępu
Nawet z czytnikiem wzoru tęczówki dla dmuchającego ;) dziś głównie ogranicza nas wyobraźnia
Edytowano przez MTW Orle (zobacz historię edycji)
  • 2 lata temu...
Napisano
Cytat

w oparciu o system kontroli dostępu
Nawet z czytnikiem wzoru tęczówki dla dmuchającego ;) dziś głównie ogranicza nas wyobraźnia

Dokładnie z dziesiejszą technologią jesteśmy w stanie stworzyć wszystko jedyne co nas może ograniczać to wyobraźnia. To, że nie mamy dzisiaj wszyscy elektrycznych aut, czy wykorzystanej w 100% energii słonecznej i wiatrowej to tylko brak ludzkiej wyobraźnie, że tak może być.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...