Czy temp. w garażu na poziomie -2st. przy temperaturze zewnętrznej - 14st. to normalna sprawa ?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Pewnie, że jest. Tylko za czasów kiedy w wakacje szlajałem się po budowach pracując w charakterze specjalisty od machania łopatą i dźwigania cegieł, to takie zmiany konstrukcyjne wnosili i realizowali czeladnicy murarscy, bo nawet nie majstrowie. I do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie tak zgłupieli... PS. Te obiekty budowane przez czeladników stoją do dziś, chyba ze zostały rozebrane, bo żaden się nie zawalił. Natomiast kolega Autor chyba rozumie, że chciał kupić bułkę, a nabył wiertarkę. Bo tu należałoby teraz przeanalizować całą konstrukcję, od fundamentów począwszy i przez ściany też. Bo one zostały wymyślone dla określonej masy, a nie parokrotnie większej.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Ktoś ten budynek narysował, przemyślał (???), ZAPROJEKTOWAŁ (?), przewidział w nim akurat drewniany strop, jako lżejszy, łatwiejszy (chyba) do wykonania samemu... Pytacz KUPIŁ rysunki (?), projekt (?), od gościa, który miał czemuś A zmiana stropu na betonowy jest chyba czymś istotnym dla statyki budynku... Czy nie? -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Taką zmianę tak czy inaczej powinien wprowadzić konstruktor. Przecież nawet samo zbrojenie takiego stropu musi policzyć konstruktor. To czy wzmocnienia ścian parteru oraz ścianki kolankowej będą potrzebne zależy nie tylko od wielkości budynku oraz wielkości okien ale też od wzajemnego położenia tych okien. Wieniec i nadproża jak najbardziej można zrobić na tym samym etapie. Ale nawet, gdy okno sięga do wieńca, czyli ta sama belka jest zarówno wieńcem jak i nadprożem, to i tak nad oknami trzeba dodać dodatkowe zbrojenie. -
Witam, potrzebuje porady odnośnie odsprzedania swoich udziałów w mojej części drogi. Odezwał się do mnie sąsiad z pasa działek z naprzeciwka z problemem uzyskania pozwolenia na budowę ze względu braku udziału w drodze. Ale, droga została podzielona na dwa pasy, oni mają udział w swojej części, a ja w swojej. Problem podobno pojawił sie z tego względu że on nie ma udziału w tej części, w której mam ją. Wyszedł z propozycją odkupienia udziału, by zaistnieć w księdze wieczystej i dzięki temu moglby się postarać o pozwolenie na budowę. Prosze dajcie znać jakie są zagrożenia w takiej sytuacji - czy gdy postanowie sprzedać swoją działkę wraz z udziałem w drodze to będę musiał uzyskać również pozwolenie od sąsiada? załączam zdjęcie by mniej więcej to zobrazować - ja mam 1/4 dostępu do działki 322/20 a on 1/4 do działki 322/19
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się