-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Tere-fere. Uściślijmy, do jakiego gniazdka wetkniesz? Ogólnego przeznaczenia? Z takiego moc maksymalna pobierana to 3,6 kW. I tyle. a nawet przy tej mocy, jak znam życie, to po kilku miesiącach trzeba gniazdko wymienić na nowe. Jak ktoś decyduje się na elektryka, to niech nie uprawia komunistycznej partyzantki, ze "Polak to i na wrotach od stodoły poleci" i nie odstawia szajsu. Instalacja PV bez baterii nie będzie żadnym dodatkiem do rocznego rozliczenia przy ładowaniu elektryka, bo to niemożliwe.
-
Tym filmem sam sobie przeczysz. Ładowanie w domu a na mieście to wielka różnica. I tak jak na filmie... Dajesz w pedał to i koszty większe.
-
Ale tematem tego wątku jest "Jaka moc fotowoltaiki...", a nie nocna taryfa. Dlatego napisałem, że większość ludzi śpi wtedy, gdy słońce zaszło, auto stoi i można je ładować, a mocy dla ładowania baterii auta z fotowoltaiki NIE MA. Ona może być, ale do tego jest potrzebna druga bateria (jedna jest w aucie), a koszt baterii to ponad 1000 PLN na każdą kilowatogodzinę gromadzonej energii. Weź to teraz zepnij finansowo, biorąc pod uwagę powiększoną ilość paneli (braknie dachu) oraz koszt bardzo dużej instalacji PV i przestańmy fantazjować.
-
Z tego, co piszesz, psiak ma super charakter – jeśli jest łagodny, dogaduje się z dziećmi i nie wykazuje agresji, to już duży plus. 😊 Goldeny (nawet te nierasowe) są zazwyczaj bardzo towarzyskie i przyjazne, ale tak – mogą mieć tendencję do kopania, szczególnie jak się nudzą. Jeśli będzie miał dużo ruchu i zajęć, to powinno być okej. Co do tresury – 8 miesięcy to idealny wiek na naukę podstawowego posłuszeństwa. Można szkolić samemu, jeśli macie czas i konsekwencję, albo skorzystać z pomocy trenera. Nauka podstawowych komend (np. przywołanie, zostaw, nie skacz) nie zajmuje dużo czasu, ale wymaga regularności. Jeśli chodzi o życie na działce – mam znajomych, którzy tak trzymają psa i działa to dobrze, ale ważne, żeby pies miał dobrą budę i miejsce, gdzie może się schować przed deszczem czy zimnem. A co do relacji z kotem – dobrze, że możecie to przetestować przed decyzją. Jeśli pies nie wykazuje agresji do Kreski, to jest duża szansa, że wszystko się ułoży.
-
Ja karmię mojego psa gotową karmą – używam HappyDog Mini Ireland, bo polecił mi ją dietetyk zwierzęcy. Jest świetna dla psów, które mają skłonność do przybierania na wadze, a do tego dobrze tolerowana i smakuje mojemu psiakowi. 😊 Próbowałam kiedyś gotować mu posiłki, ale trudno było zachować odpowiedni balans składników.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się