-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
O takie wykonawcze szczegóły musisz osobiście wywołać największego praktyka, czyli animusa... -
Przez Samborek30 · Napisano
Ok, czyli ułożyć pod skosem. A co dać na jego połączenie z pionową izolacją fundamentów ? I czy lepiej dać 1 x 10 cm, czy 2 x po 5 cm układanych naprzemiennie, by uniknąć mostków cieplnych ? Czy jakaś papa pod to lub nad to ? -
Tak. Jak wtapiasz pręt gwintowany np. fi 10 mm, to otwór powinien być wiercony wiertłem fi 12 mm, czyli różnica 2 mm. Czy możesz pokazać ten uchwyt lampy, jak to wygląda? T Tyle to za dużo, ale można to uratować, stosując tuleję gwintowaną. Mierzysz zewnętrzną średnicę tulei i dopasowujesz wiertło 2 mm większe. Nacinasz delikatnie tuleje szlifierką kątową w poprzek na całej powierzchni, powstaną ząbki, w tuleję wkręcasz ten haczyk, zatapiasz. Będziesz mógł go demontować podczas malowania sufitu. \
-
Mam chudziaka, który w sumie schnął sobie kilka lat. Nie ma na nim mokrych plam. Zakładam jednak, że mimo wszystko powinienem zastosować jakąs hydroizolację przed położeniem izolacji termicznej, ogrzewania podłogowego i docelowej wylewki. Co w takim razie wybrać? W projekcie mam po prostu "folia PE" i tyle. Na YT tłuką się o to kto ma racje - święte wojny: - folia vs papa - folia za słaba i się szybko podrze od chudziaka vs wszystko zależy jak gruba folia - przyklejać folię do hydroizolacji poziomej ścian vs wywijać folię na ścany - papa rakotwórcza i śmierdzi nie do wytrzymania już w gotowym domu vs to sprawdzone rozwiązanie i teraz są lepsze papy - papa klejona (np. Knauf Katja Sprint) vs papa termozgrzewalna, zgrzewana palnikiem gazowym Kto ma rację? Co radzicie? Najlepiej na przykładzie jakichś konkretnych produktów. Chciałbym w miarę możliwości zrobić to samemu, najlepiej bez użycia palnika czy śmierdzących i niezdrowych materiałów. Dom nie stoi na podmokłym terenie. Nawet jak koparka robiła głębszy wykop, to nie było tam najmniejszej strużki wody.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się