Jak najbardziej możliwe. Przesuwałeś opuszkami palców po tych plamach? Inaczej ułożone drobiny nawierzchni powinno dać się wyczuć.
Tylko do tego to by trzeba znać wszystkie zdarzenia jakie zachodziły od czasu montażu tej ściany.
Nie mam w ogóle ocieplonej rury, to jest rura fi 50 i stwierdziłem, że nie bardzo jest sens ocieplać, bo powietrze jest zasysane z piwnicy, a tam w zimie jest 8-9°C. Natomiast ja nie mam tak jak u Ciebie do samej kalenicy zaizolowane. Ja mam zaizolowane tylko stropy, czyli sufity. Nad stropami do kalenicy jest wolna nieocieplona przestrzeń, na środku jest ~2m wysokości. Teraz przy zabudowie będzie położone 5cm wełny na podłodze, ale akustycznej. Natomiast ten pokój co już jest użytkowany nad kuchnią jest w nim 2-3°C cieplej niż w kuchni. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Rozumiem, dzięki! Ja się obawiałem, że jak nie położę wełny na stropach to dźwięk będzie się rozchodził po suficie i będzie słychać domowników z sypialni obok.
A masz wyżej wspomniany wentylowany strych? Jak masz docieplone rury wychodzące od odpowietrzenia kanalizacji? U mnie poglądowo wygląda to tak (jeszcze przed podłączeniem rury do kominka):
Tylko to są bardziej plamy niż coś, co mogło powstać od ruchu pacą. Tak przynajmniej na fotkach to wygląda. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się