Vulkan Napisano 22 października 2011 Autor #51 Napisano 22 października 2011 Zdecydowałem się na wylewkę anhydrytową. Teraz nie bardzo wiem czy najpierw postawić ścianki z Rigipsu i dopiero wylać podłogówkę czy wylać podłogówkę i na niej postawić ścianki działowe. Ma może ktoś z was jakieś doświadczenie w tej kwestii?
jaka1 Napisano 27 października 2011 #52 Napisano 27 października 2011 Cytat Zdecydowałem się na wylewkę anhydrytową. Teraz nie bardzo wiem czy najpierw postawić ścianki z Rigipsu i dopiero wylać podłogówkę czy wylać podłogówkę i na niej postawić ścianki działowe. Ma może ktoś z was jakieś doświadczenie w tej kwestii? niestety ja jestem tylko obserwatorem może ktoś inny odpowie
Gość adiqq Napisano 28 października 2011 #53 Napisano 28 października 2011 Cytat Zdecydowałem się na wylewkę anhydrytową. Teraz nie bardzo wiem czy najpierw postawić ścianki z Rigipsu i dopiero wylać podłogówkę czy wylać podłogówkę i na niej postawić ścianki działowe. Ma może ktoś z was jakieś doświadczenie w tej kwestii? skoro chcesz robić działówki z Rigipsu, to chyba lepiej wpierw wylewki zrobić z podłogówkąjak najpierw działówki zrobisz, to wchłoną mase wilgoci z wylewek i może je pokrzywić
daggulka Napisano 29 października 2011 #54 Napisano 29 października 2011 Przychylam się do spostrzeżeń Adiq'a . Zrobić wylewki z podłogówką, poczekać aż wyschnie i dopiero potem działać ze ściankami.
animus Napisano 29 października 2011 #55 Napisano 29 października 2011 Cytat Zdecydowałem się na wylewkę anhydrytową. Teraz nie bardzo wiem czy najpierw postawić ścianki z Rigipsu i dopiero wylać podłogówkę czy wylać podłogówkę i na niej postawić ścianki działowe. Ma może ktoś z was jakieś doświadczenie w tej kwestii? Wylewki anhydrytowe nie są zbyt grube a profile kotwi się na kołki do wylewki , do tego trzeba by zostawić wolne miejsca bez rur lub potem wyszukać żeby nie przebić ich kołkami . Wylewając w całości będziemy ogrzewać powierzchnie pod ściankami działowymi za to można ścianki łatwo przesuwać w trakcie modernizacji pomieszczeń. Montując ścianki przed wylewkami kołkujemy je do stropu i skręcamy same profile.Nie montujemy płyt gipsowo-kartonowych z obawy na wilgoć ,za to mamy zarys pomieszczeń jak ułożyć wężownicę i wylewki są rozdzielone nie ogrzewamy powierzchni pod ściankami .Od dołu trzeba użyć dodatkowego profila na wysokości wylewki .Przesuwanie takiej ścianki wiąże się z wypełnieniem przestrzeni po niej .
jaka1 Napisano 8 stycznia 2012 #56 Napisano 8 stycznia 2012 hmm, żarło żarło i zdechłocoś sporo tych niedokończonych dzienników tem jest jak widze kolejnymszkoda bo temat bardzo ciekawy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się