kriszielony Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #1 Napisano 7 lipca 2011 Mamy pytanie do kogoś kto kładł już folię paroizolacyjną. Mam poddasze użytkowe wysokie około 4m, ale sufit z nidy będzie na wysokości 2,5m czy folię muszę położyć do samej góry czy może być tuż nad sufitem ? Link do komentarza
daggulka Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #2 Napisano 7 lipca 2011 kładłam folię .... na skosach i suficie poddasza podczas kiedy strych nad tym poddaszem jest wentylowany ...warstwy u mnie wyglądały tak patrząc od strony wnętrza domu:- płyta k-g- folia przyczepiona do stelaża na dwustronną taśmę - wełna na stelażu - pierwsza warstwa- wełna między krokwiami - druga warstwa - szczelina wentylacyjna- dekowanie- papa/gontedit:czyli u mnie folia idzie mniej więcej jak płyty - nie do samej góry dachu... Link do komentarza
kriszielony Napisano 7 lipca 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 7 lipca 2011 Cytat kładłam folię .... na skosach i suficie poddasza podczas kiedy strych nad tym poddaszem jest wentylowany ...warstwy u mnie wyglądały tak patrząc od strony wnętrza domu:- płyta k-g- folia przyczepiona do stelaża na dwustronną taśmę - wełna na stelażu - pierwsza warstwa- wełna między krokwiami - druga warstwa - szczelina wentylacyjna- dekowanie- papa/gontedit:czyli u mnie folia idzie mniej więcej jak płyty - nie do samej góry dachu... Warstwowo u mnie wygląda tak samo, ale sugerujesz żeby pociągnąć folię do samej góry a nie tylko nad sufit rozumiem. Link do komentarza
daggulka Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #4 Napisano 7 lipca 2011 Cytat Warstwowo u mnie wygląda tak samo, ale sugerujesz żeby pociągnąć folię do samej góry a nie tylko nad sufit rozumiem. nie , nie sugeruję.... odpowiadam tylko na Twoje pytanie : Cytat czy folię muszę położyć do samej góry czy może być tuż nad sufitem ? Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #5 Napisano 7 lipca 2011 ja mam tak samo jak pisze Daga, tzn płyta kg(sufit z poddasza),folia paroizolacyjna,wełna, folia paroprzepuszczalna, płyta osb(podłoga strychu). Oczywiście na skosach inaczej - kg,folia paroizolacyjna,2xwełna,membrana dachowa,dachówkaja akurat na strychu nie mam wysoko i ciągłem do samej góry - wełna się tak nie sypie Link do komentarza
daggulka Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #6 Napisano 7 lipca 2011 Cytat ja akurat na strychu nie mam wysoko i ciągłem do samej góry - wełna się tak nie sypie no widzisz , czyli wynika , że ocieplałeś strych? u mnie gołe deski na strychu na dachu od wewnątrz - izolacja jest tylko na skosach i suficie poddasza ... strych jest "goły" Link do komentarza
TINEK Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #7 Napisano 7 lipca 2011 u mnie strych też jest goły, jak Daga (wróć, jak u Dagi)u mnie tego strychu zostało niewiele (sufit 45 cm wełny) ale na czworaka można pochodzić i zajrzeć w każdą szczelinkę (czy drożna) (coś mi się dziś wszystko z jednym kojarzy, przepraszam) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #9 Napisano 7 lipca 2011 Z tym zaglądaniem w szczelinę to pojechałeś Link do komentarza
TINEK Napisano 7 lipca 2011 Udostępnij #10 Napisano 7 lipca 2011 oczywiście, chodzi o szczelinę wentylacyjną, oczywiście Link do komentarza
Ekombig Napisano 8 lipca 2011 Udostępnij #11 Napisano 8 lipca 2011 czy aby na pewno? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się