Ciril Napisano 14 czerwca 2011 Udostępnij #51 Napisano 14 czerwca 2011 Drzewa pociętego Ci zazdroszczę... Ja mam tylko część pociętą... reszta leży i czeka na lepsze czasy... muszę zrobić zdjęcie tej góry... tragedia... Link do komentarza
tosia Napisano 14 czerwca 2011 Autor Udostępnij #52 Napisano 14 czerwca 2011 witaj CirilMy też zabieraliśmy się do tego jak kret do jeża, ale w końcu się udało. W sumie małżonek miał tylko sprawdzić piłę i czy drzewo nie wyschło na pieprz. Tak sprawdzał, tak sprawdzał, że do wieczora porąbał wszystko. Zuch chłopak Uff i chociaż jednej roboty mniej Link do komentarza
tosia Napisano 15 czerwca 2011 Autor Udostępnij #53 Napisano 15 czerwca 2011 pół dnia roboty ale udało się i łuk w lukarnie po przyklejeniu styropianu wygląda jak łuk jeszcze tylko podbitka i w końcu można zakończyć "zabawę" z dachówką Link do komentarza
tosia Napisano 28 czerwca 2011 Autor Udostępnij #54 Napisano 28 czerwca 2011 lukarna ocieplona, podbitka skończona ( na lukarnie na razie ), do końca tygodnia elektryk ma skończyć prąd, a od poniedziałku ruszamy z hydrauliką Link do komentarza
tosia Napisano 28 czerwca 2011 Autor Udostępnij #55 Napisano 28 czerwca 2011 dzisiaj jest dzień spełniania życzeń więc zaczynamOla specjalnie dla Ciebie zdjęcia kwiatków o które prosiłaś frezje, które pachną tak samo pięknie jak te ze sklepu lekki misz masza dla Ciebie PeZet - zdjęcie seniora nadzorującego prace Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 28 czerwca 2011 Udostępnij #56 Napisano 28 czerwca 2011 Koleżanka ma dzisiaj dobry humor,kwiatki ładne.Mąż wrócił i prace posuwają sie naprzód jak burza.Jeszcze troche i nas przegonicie Link do komentarza
ewamariusz Napisano 30 czerwca 2011 Udostępnij #57 Napisano 30 czerwca 2011 Witam. No i fajnie Wam idzie, ogród już się rozrasta no i senior ma zajęcie. Podbitkę macie drewnianą? Więcej zdjęć z postępów. Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 2 lipca 2011 Autor Udostępnij #58 Napisano 2 lipca 2011 podczas robienia wykopów pod rury do kanalizacji trafiliśmy na poniemiecka studnię Teraz tylko odkopać ja do końca i sprawdzić czy będzie nachodzić woda. Oby tak bo w planach i tak mieliśmy wykopanie studni a teraz sprawa byłaby już załatwiona . Może znajdziemy w niej jakieś skarby Link do komentarza
tosia Napisano 4 lipca 2011 Autor Udostępnij #59 Napisano 4 lipca 2011 Cytat Witam. No i fajnie Wam idzie, ogród już się rozrasta no i senior ma zajęcie. Podbitkę macie drewnianą? Więcej zdjęć z postępów. Pozdrawiam Rozwiń witam,podbitkę mamy drewnianą Link do komentarza
ewamariusz Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #60 Napisano 28 lipca 2011 Witam. Tosia jakie skarby były w studni, nic sie nie chwalisz Jak możesz to napisz mi jakie masz schody w domu betonowe czy drewniane. Pozdrawiam Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 5 sierpnia 2011 Udostępnij #61 Napisano 5 sierpnia 2011 Puk,puk a co tu tak cicho... Pochwalcie się postępami Link do komentarza
ewamariusz Napisano 7 sierpnia 2011 Udostępnij #62 Napisano 7 sierpnia 2011 No naprawdę coś cicho, aż się zastanawiam co było w tej studni Ale Tosia to chyba na wczasach, że jej nie mam na forum. Pozdrawiam i czekam również na wieści. Link do komentarza
tosia Napisano 7 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #63 Napisano 7 sierpnia 2011 (edytowany) jestem, jestem, a na wczasy dopiero wyjeżdżamy w sobotę tylko jakoś nie mam czasu (czytaj nie bardzo mi się chce cokolwiek w moim stanie ) zrobić zdjęć z aktualnego stanu, ale obiecuję, że zanim wyjedziemy na urlop to nadrobię zaległości, słowo harcerza Edytowano 7 sierpnia 2011 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 8 sierpnia 2011 Udostępnij #64 Napisano 8 sierpnia 2011 Witamy koleżankę,taka cisza była jakbyś znalazła garnek złota i zwiała na Majorkę Projekt kuchni bardzo ładny,teraz chyba większość wybiera białe fronty lakierowane,a orientowałaś się może jak ze schodami .Było u nas trzech stolarzy i każdy był tego samego zdania,że na spoczynek jest za mało miejsca,a jak to jest u ciebie ,wiesz już coś?? My od jutra zaczynam elewację ,a za dwa tygodnie malowanie wewnątrz i kafelkowanie Link do komentarza
tosia Napisano 8 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #65 Napisano 8 sierpnia 2011 Cytat Jak możesz to napisz mi jakie masz schody w domu betonowe czy drewniane. Rozwiń schody będą drewniane Cytat Witamy koleżankę,taka cisza była jakbyś znalazła garnek złota i zwiała na Majorkę Projekt kuchni bardzo ładny,teraz chyba większość wybiera białe fronty lakierowane,a orientowałaś się może jak ze schodami .Było u nas trzech stolarzy i każdy był tego samego zdania,że na spoczynek jest za mało miejsca,a jak to jest u ciebie ,wiesz już coś?? My od jutra zaczynam elewację ,a za dwa tygodnie malowanie wewnątrz i kafelkowanie Rozwiń jeszcze nie wiem, stolarza jeszcze u nas nie było ale mój małżonek twierdzi że zmieszczą się schody ze spocznikiem, jak będę wiedzieć coś więcej to na pewno dam znać Link do komentarza
tosia Napisano 10 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #66 Napisano 10 sierpnia 2011 (edytowany) no to zgodnie z obietnicą jestem garnka ze złotem niestety nie wykopaliśmy ( a szkoda byłoby na wykończenie domu ), ale kilka skarbów wykopaliśmy wśród skarbów znalazły się: dzbanek, sosierka, kieliszek, pół talerza, pół garnka, kilka butelek (widać wtedy też się piło hehe), i coś na styl dawnego kałamarza Edytowano 10 sierpnia 2011 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tosia Napisano 10 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #67 Napisano 10 sierpnia 2011 prąd już został odebrany, obecnie kończymy hydraulikę i jak dobrze pójdzie to za tydzień - dwa będziemy robić tynki, kilka zdjęć z realizacji - pralnio - suszarnia - kotłownia Link do komentarza
ewiq0 Napisano 10 sierpnia 2011 Udostępnij #68 Napisano 10 sierpnia 2011 no postępy super...a wcześniej pisałaś o "stanie"....kolejny domownik się na świat wybiera??pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 10 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #69 Napisano 10 sierpnia 2011 meble do kuchni zostały już zamówione, na razie tylko wizualizacja Link do komentarza
tosia Napisano 10 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #70 Napisano 10 sierpnia 2011 Cytat no postępy super...a wcześniej pisałaś o "stanie"....kolejny domownik się na świat wybiera??pozdrawiam Rozwiń ano wybiera się, wybiera, tylko coś czuję że nie zdążymy przed rozwiązaniem bo termin mam..... uwaga 1 listopada Link do komentarza
ewamariusz Napisano 10 sierpnia 2011 Udostępnij #71 Napisano 10 sierpnia 2011 Witam. No to jednak jakieś skarby były w studni Kuchnia będzie wyglądała extra jak zrobisz, już na wizualizacji wygląda bardzo ładnie, zresztą my obecnie też mamy białą. Tosia jak możesz napisz mi coś na temat Twojego pieca. A co do terminu to dobry jak każdy inny, ale jeszcze trochę czasu przed Wami nim rodzinka się powiększy. Pozdrawiam Link do komentarza
ewiq0 Napisano 10 sierpnia 2011 Udostępnij #72 Napisano 10 sierpnia 2011 (edytowany) Cytat ano wybiera się, wybiera, tylko coś czuję że nie zdążymy przed rozwiązaniem bo termin mam..... uwaga 1 listopada Rozwiń a to gratuluję i nie zazdroszczę....my mieszkamy od 1 grudnia, mały się urodził 31 styczeń czyli całe wykończeniowe sprzątanie z małym w brzuchu i już widzę, że w miejscu nie usiedzi......no kuchnia super....ale ja przy dzieciach nie odważyłabym się na białą ....ale jest piękna naprawdę Edytowano 10 sierpnia 2011 przez ewiq0 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bobiczek Napisano 10 sierpnia 2011 Udostępnij #73 Napisano 10 sierpnia 2011 Cytat no to zgodnie z obietnicą jestem garnka ze złotem niestety nie wykopaliśmy ( a szkoda byłoby na wykończenie domu ), ale kilka skarbów wykopaliśmywśród skarbów znalazły się: dzbanek, sosierka, kieliszek, pół talerza, pół garnka, kilka butelek (widać wtedy też się piło hehe), i coś na styl dawnego kałamarza Rozwiń no proszę...............Jeszcze dobrze sprzedasz na Allegro i będzie na zmywarkę do kuchni - Link do komentarza
ewiq0 Napisano 10 sierpnia 2011 Udostępnij #74 Napisano 10 sierpnia 2011 no te skarby, to naprawdę.....pamiątka jak nic..... Link do komentarza
tosia Napisano 11 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #75 Napisano 11 sierpnia 2011 (edytowany) Cytat no kuchnia super....ale ja przy dzieciach nie odważyłabym się na białą ....ale jest piękna naprawdę Rozwiń chyba nie będzie tak źle , a po za tym kuchnia to moje królestwo więc nieupoważnionym wstęp wzbroniony (czytaj dzieci i mąż a kysz ) Edytowano 11 sierpnia 2011 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ewiq0 Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #76 Napisano 11 sierpnia 2011 (edytowany) Cytat chyba nie będzie tak źle , a po za tym kuchnia to moje królestwo więc nieupoważnionym wstęp wzbroniony (czytaj dzieci i mąż a kysz ) Rozwiń a to zmienia postać rzeczy u mnie to królestwo męża, więc mamy ciemne szafki hihihihi....na których przecież też wszystko widać....zwłaszcza odbite paluchy Edytowano 11 sierpnia 2011 przez ewiq0 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tosia Napisano 11 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #77 Napisano 11 sierpnia 2011 Cytat a to zmienia postać rzeczy u mnie to królestwo męża, więc mamy ciemne szafki hihihihi....na których przecież też wszystko widać....zwłaszcza odbite paluchy Rozwiń mój małżonek to raczej z tych co to wodę na herbatę potrafią przypalić, ale dzielnie się uczy więc może kiedyś jakiś pyszny obiadek ugotuje hehehe Link do komentarza
tosia Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #78 Napisano 28 sierpnia 2011 urlop się skończył więc czas wziąć się za wykańczanie naszej "Agatki"Na pierwszy rzut idą tynki tynki powoli schną, do końca tygodnia tygodnia chłopcy maja się wyrobić i ruszamy z podłogówką i wylewaniem posadzek Link do komentarza
tosia Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #79 Napisano 28 sierpnia 2011 Nie obyło się oczywiście bez problemów ponieważ Pan który nadzoruje pracę mojego małżonka związane z hydrauliką powiedział żeby najpierw zrobić kotłownię, poustawiać piec, baniaki a po skończeniu prac otynkować kotłownię. Teraz jak przyszli Panowie od tynków powiedzieli że nie otynkują bo nie chcą nic uszkodzić . No i bądź tu człowieku mądry, więc cóż małżonek siedzi i wszystko rozkręca żeby jednak kotłownia została otynkowana (przy budowie kolejnego domu będziemy już mądrzejsi ) Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 29 sierpnia 2011 Udostępnij #80 Napisano 29 sierpnia 2011 (edytowany) Wypoczęci,pełni energii po urlopie pędzicie do przodu,jak tak dalej pójdzie to w do końca roku się wprowadzicie ,trzymamy kciuki. Edytowano 29 sierpnia 2011 przez Rysiek10 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ewamariusz Napisano 16 września 2011 Udostępnij #81 Napisano 16 września 2011 Witam. Jest tam kto Tosia jak postępy no i jak samopoczucie. Urlop udany. Jak możesz to napisz mi coś na temat Waszego pieca , który macie w swoim domku. Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 18 września 2011 Autor Udostępnij #82 Napisano 18 września 2011 Cytat Witam. Jest tam kto Tosia jak postępy no i jak samopoczucie. Urlop udany. Jak możesz to napisz mi coś na temat Waszego pieca , który macie w swoim domku. Pozdrawiam Rozwiń Postępy hmmm, powolutku, powolutku pracę posuwają się na przód. Teraz niestety musimy czekać z wylaniem posadzek ponieważ firmy maja tak odległe terminy, że szkoda gadać. Najwcześniej udało nam się klepnąć termin 29 września więc czekamy. W między czasie będziemy ocieplać budynek z zewnątrz. W poniedziałek zamawiamy schody ( terminy też są niezłe), parapety wewnętrzne i zewnętrzne. Co do urlopu to jak najbardziej udany, co do samopoczucia to aby się brzydko nie wyrażać - bez komentarza. Powiem tylko tyle, że to dziecko mnie wykończy Jeżeli chodzi o piec to na tą chwilę nie bardzo możemy coś powiedzieć ponieważ dopiero odbyło się pierwsze, kontrolne rozpalenie i na szczęście wszystko działa. Z tego co się dowiadywaliśmy jest to jeden z lepszych pieców na rynku. Nasi znajomi po roku użytkowania są zadowoleni zarówno z pracy pieca jak i oszczędności. Piec ma dwa ruszta jedno na eko groszek, drugie do palenia wszystkim. Nie wiem czy mogę tu reklamować , ale więcej informacji znajdziesz na stronie http://www.defro.pl/, my mamy DEFRO DUO. Plusem na pewno jest to, że jest bardzo prosty w obsłudze.pozdrawiam Link do komentarza
ewamariusz Napisano 18 września 2011 Udostępnij #83 Napisano 18 września 2011 Witam. Najważniejsze, że urlop udany a dziecko jak dziecko da jeszcze wiele radośći. O piecu poczytam, a reklamować to można, to nie będzie reklama to forum o wymianie dowiadczeń itp. Myżlę, że po zrobieniu posadzek zobaczymy jakieś zdjęcia na Twoim blogu, no i z ocieplenia. Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 5 października 2011 Autor Udostępnij #84 Napisano 5 października 2011 trzeba troszkę nadrobić zaległości, więc w szybkim skróciepodłogówka została ułożona posadzki wylane więc teraz czekamy aż posadzki wyschną i można zaczynać walkę z kafelkami, panelami itp,a w między czasie co by się nie nudzić można powoli domek ubrać się w ciepłą pierzynkę czyli ocieplenie czas zacząć do końca tygodnia mają być parapety wewnętrzne, a pod koniec przyszłego tygodnia zewnętrznew końcu nasza Agatka zaczyna wyglądać jak prawdziwy dom Link do komentarza
ewamariusz Napisano 5 października 2011 Udostępnij #85 Napisano 5 października 2011 Witam. No postępy widać, a praca idzie do przodu pełną parą. Gratulacje. Tosia jakie parapety będziecie mieli w domku. Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 5 października 2011 Autor Udostępnij #86 Napisano 5 października 2011 w środku dajemy dębowe, barwione pod kolor okien i lakierowane, a na zewnątrz granitowe Link do komentarza
tosia Napisano 2 listopada 2011 Autor Udostępnij #87 Napisano 2 listopada 2011 (edytowany) nie było mnie i nie było, a oto powód mojej nieobecności Anastazja, nasz aniołek urodził się 18.10.2011no to teraz małżonek będzie miał przerąbane - trzy baby w domu , ale jak chałupę zbudował to i z babami sobie powinien poradzić podczas mojej nieobecności małżonek nie próżnował tylko ciężko pracował, a oto efekt jego pracy: ocieplony budynek, zamontowane parapety zewnętrzne teraz powoli bierzemy się za wykańczanie środka i oby dalej do przodu Edytowano 2 listopada 2011 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ewamariusz Napisano 2 listopada 2011 Udostępnij #88 Napisano 2 listopada 2011 Witam. Gratulujemy pięknej córki . No i widać spore postępy na budowie. Pozdrawiamy Link do komentarza
SRX Napisano 2 listopada 2011 Udostępnij #89 Napisano 2 listopada 2011 Gratulacje serdeczne dla szczęśliwej rodzinki. A Anastazję witamy na świecie. Link do komentarza
tosia Napisano 3 listopada 2011 Autor Udostępnij #90 Napisano 3 listopada 2011 dzięki wielkie za gratulację, oby się tylko zdrowo chowała Link do komentarza
PeZet Napisano 3 listopada 2011 Udostępnij #91 Napisano 3 listopada 2011 Cytat dzisiaj jest dzień spełniania życzeń więc zaczynam(...)a dla Ciebie PeZet - zdjęcie seniora nadzorującego prace[attachment=10501:Obraz_356.jpg] Rozwiń Heh, z lekkim 4-miesięcznym poślizgiem - dzięki. A dla Seniora proszę przekazać gorące pozdrowienia! Link do komentarza
tosia Napisano 4 listopada 2011 Autor Udostępnij #92 Napisano 4 listopada 2011 Cytat Heh, z lekkim 4-miesięcznym poślizgiem - dzięki. A dla Seniora proszę przekazać gorące pozdrowienia! Rozwiń lepiej późno niż wcale , a pozdrowienia na pewno przekażę. Link do komentarza
tosia Napisano 12 listopada 2011 Autor Udostępnij #93 Napisano 12 listopada 2011 (edytowany) inspiracją dla mojej dolnej łazienki było to zdjęcie niestety po przeczesaniu sklepów z kafelkami i armaturą oraz internetu nie udało mi się znaleźć podobnej mozaiki dlatego też zdecydowałam się na trochę inną, ale moim zdaniem też całkiem ładną i pasującą do koncepcji, na razie ma ona format 30x30 ale zostanie przecięta na pół i powstanie format 15x30na ścianę kupiłam białą glazurę 30x60 zastanawiam się nad podłogą bo te kafelki które widać na zdjęciu kupiliśmy do garażu, ale wydaje mi się że do łazienki też by pasowały - sprawa do przemyślenia po położeniu wyglądałoby to mniej więcej tak Edytowano 12 listopada 2011 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tosia Napisano 14 listopada 2011 Autor Udostępnij #94 Napisano 14 listopada 2011 po przeczytaniu kilku informacji na forach odnośnie czarnej armatury postanowiłam nie ryzykować i dać białą umywalkę i biały sedes. Zamiast typowego brodzika będzie odpływ liniowy w kafelkach ( teraz mam zwykły brodzik i cholera mnie bierze przy czyszczeniu jego zakamarków). Umywalkę tez już wybrałam tylko muszę zapytać o możliwość zrobienia szafki z czarnymi frontami Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 15 listopada 2011 Udostępnij #95 Napisano 15 listopada 2011 Witaj koleżanko na początek wielkie gratulacje córeczka śliczna i chyba podobna do mamy Widziałam tą mozaike w sklepie jest bardzo ładna, z bialymi kafelkami wyjdzie elegancko.A jeśli chodzi o ceramike to tez wybrałabym białą. Byłam ostatnio w leroy merlin i widzialam zrobioną łazienke z czarną ceramiką,przyciągnęło to moją uwage,ale moim zdaniem zrobiłoby się ciemno w łazience,chyba że ktoś lubi takie klimaty.Pozdrawiam Ola. Link do komentarza
tosia Napisano 29 listopada 2011 Autor Udostępnij #96 Napisano 29 listopada 2011 Jeżeli chodzi o szafkę pod umywalkę z załączonego wyżej zdjęcia to niestety sprawa się rypła ponieważ producent nie przewiduje jej w innym kolorze niż biały. Pozostaje mi szukać samej umywalki a szafkę zamówić u jakiegoś producenta mebli.Ja szukam wyposażenia łazienki a w między czasie małżonek walczy z ociepleniem poddasza no i calkiem nieźle mu idzie Link do komentarza
ewamariusz Napisano 29 listopada 2011 Udostępnij #97 Napisano 29 listopada 2011 Witam. No całkiem nieźle mu idzie Tosia a jaką wełnę dajesz, jaka lambda, firma, grubość i ile kosztowałe jak możesz oczywiście napisać. Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 29 listopada 2011 Autor Udostępnij #98 Napisano 29 listopada 2011 kolejne zdjęcie z serii "polak potrafi" - sie trzyma, sie pali Link do komentarza
tosia Napisano 29 listopada 2011 Autor Udostępnij #99 Napisano 29 listopada 2011 Cytat Witam. No całkiem nieźle mu idzie Tosia a jaką wełnę dajesz, jaka lambda, firma, grubość i ile kosztowałe jak możesz oczywiście napisać. Pozdrawiam Rozwiń pewnie że mogę , więc od tyłu: za wełnę zapłąciliśmy 3tyś, grubość 15+5 , firma KNAUF, lambda 004 Link do komentarza
ewamariusz Napisano 30 listopada 2011 Udostępnij #100 Napisano 30 listopada 2011 Dzięki. Też będę robił 15 i na nią 5 cm wełna, zastanawiam sięjednak nad isover super mata, ale nie wiem ile będzie kosztowała. Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się