retrofood Napisano 25 listopada 2010 Udostępnij #1 Napisano 25 listopada 2010 Rozwiewamy wiele wątpliwości związanych z telewizorami. Co jest faktem, a co mitem? A może niektóre informacje są po części prawdą, a po części nie? Dużo zależy od punktu widzenia i siedzenia.Odwiedź moją stronę Link do komentarza
labas Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #2 Napisano 26 listopada 2010 Cytat Dużo zależy od punktu widzenia i siedzenia. Rozwiń Akurat widzę że siedzę Link do komentarza
Barbossa Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #3 Napisano 26 listopada 2010 generalnie nic dodać nic ująćot taka sobie prawda i tylewarto tym siękierować przy wyborzechoć to tylko ramki całości Link do komentarza
wolfik36 Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #4 Napisano 26 listopada 2010 Cytat Rozwiewamy wiele wątpliwości związanych z telewizorami. Co jest faktem, a co mitem? A może niektóre informacje są po części prawdą, a po części nie? Dużo zależy od punktu widzenia i siedzenia.Odwiedź moją stronę Rozwiń Warto przed zakupem poczytać takie fakty i mity - chociażby mit o podświetlaniu matrycy diodami.Zwykły telewizor lcd i ten w technologii led - w rzeczywistości to to samo. : Link do komentarza
autorushd Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #5 Napisano 26 listopada 2010 (edytowany) Zanim się kupi tv HD warto wejść na forum HD i sobie poczytać.HDTVPOLSKA.COMArtykuł można traktować jako totalną podstawę. Jest w nim spoko przekłamań. I kierowanie się nim przy zakupie dla mnie jest bardzo wątpliwe. Choć jako pierwsze źródło informacji będzie ok. Ale potem trzeba się dopytać o szczegóły gdzie indziej. "Obecnie większość sprzedawanych telewizorów ma już wbudowany tuner DVB-T, niemniej w Polsce zakończenie nadawania ostatnich programów analogowych zostało zaplanowane na 31 lipca 2013 roku. Do tego czasu tuner do odbiory telewizji cyfrowej nie będzie potrzebny.:Obecnie w DVB-T w okolicach Warszawy (ok 100km) mamy kanały 1,2 tv4, tvinfo, tvn, polsat, tv historia, tv kultura, tv warszawa. Więc głupotą byłoby nie kupić tv z MPEG4 gdy się mieszka np w tych rejonach. Autorus Edytowano 26 listopada 2010 przez autorushd (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Barbossa Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #6 Napisano 26 listopada 2010 i gdzie tu przekłamanie? Link do komentarza
autorushd Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #7 Napisano 26 listopada 2010 "...niemniej w Polsce zakończenie nadawania ostatnich programów analogowych zostało zaplanowane na 31 lipca 2013 roku. Do tego czasu tuner do odbiory telewizji cyfrowej nie będzie potrzebny.:"Sugerują ze do 2013roku tuner nie będzie potrzebny, podczas gdy obecnie można z niego korzystać i jest to rozwiązanie dużo leprze od zwykłego analogu. Oczywiście tam gdzie jest dostępny. Link do komentarza
Barbossa Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #8 Napisano 26 listopada 2010 a będzie potrzebny? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #9 Napisano 26 listopada 2010 No i się wyleczyłem z nowego telewizora Link do komentarza
retrofood Napisano 26 listopada 2010 Autor Udostępnij #10 Napisano 26 listopada 2010 Dlaczemu? Link do komentarza
autorushd Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #11 Napisano 27 listopada 2010 Na miejscu kolegi gawel też bym miał nad czym myśleć. Telewizor kupuje się nakilka ładnych lat tj min 5 takie też można dostać gwarancje.I teraz co kupić 1) Wypadałoby już 3D, ale technologia jest stosunkowo słabo rozwinięta, nieustandaryzowana. Raczej pionierska. Można też zrobić tak jak poradziłem mojemu sąsiadowi którego rodzice chcieli kupić tani tv do sypialni.pierwsze założenia, tv 32", LCD do 1,5kzł . Po rozmowie ze mną ostatecznie wyszło 42" Plasma LG j350. Zakładali wydać 1.5kzł wydali 1,6kzł.Odbierają oczywiście DVB-T, i tu przyznam się ze że byłem mile zaskoczony odbiorem kanałów. Jest też usb do oglądania zdjęć itpWięc to jest wersja na przeczekanie, albo od razu zakupić sony 55" 3d lub samsunga Plasmę 60" w cenie ok 10,5tys. Przy doborze tv jest ogólna zasada, ze większe jest leprze , i nigdy nie kupisz takiego tv żeby po tygodniu nie powiedzieć ze można było kupić większy Siedzę w tym od ok 5 lat wiec wiem co mówię Autorus Link do komentarza
Gość gawel Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #12 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Na miejscu kolegi gawel też bym miał nad czym myśleć. Telewizor kupuje się nakilka ładnych lat tj min 5 takie też można dostać gwarancje.I teraz co kupić 1) Wypadałoby już 3D, ale technologia jest stosunkowo słabo rozwinięta, nieustandaryzowana. Raczej pionierska. Można też zrobić tak jak poradziłem mojemu sąsiadowi którego rodzice chcieli kupić tani tv do sypialni.pierwsze założenia, tv 32", LCD do 1,5kzł . Po rozmowie ze mną ostatecznie wyszło 42" Plasma LG j350. Zakładali wydać 1.5kzł wydali 1,6kzł.Odbierają oczywiście DVB-T, i tu przyznam się ze że byłem mile zaskoczony odbiorem kanałów. Jest też usb do oglądania zdjęć itpWięc to jest wersja na przeczekanie, albo od razu zakupić sony 55" 3d lub samsunga Plasmę 60" w cenie ok 10,5tys. Przy doborze tv jest ogólna zasada, ze większe jest leprze , i nigdy nie kupisz takiego tv żeby po tygodniu nie powiedzieć ze można było kupić większy Siedzę w tym od ok 5 lat wiec wiem co mówię Autorus Rozwiń O to dobrze,jak nadejdzie wiekopomna chwila i będę chciał kupić tv to się odezwę w sprawie instruktarzu. Link do komentarza
retrofood Napisano 27 listopada 2010 Autor Udostępnij #13 Napisano 27 listopada 2010 Cytat O to dobrze,jak nadejdzie wiekopomna chwila ... Rozwiń Błąd! Pisze się "jakby nadejszła wiekopomna"... Link do komentarza
bobiczek Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #14 Napisano 27 listopada 2010 Cytat "...niemniej w Polsce zakończenie nadawania ostatnich programów analogowych zostało zaplanowane na 31 lipca 2013 roku. Do tego czasu tuner do odbiory telewizji cyfrowej nie będzie potrzebny.:" Rozwiń no więc jeszcze 3 lata przede mna - użytkuję 2 - czyli biorąc poślizg że poukładane będzie w 2015 porządnie - minie 7 lat.Potrzymam jeszcze ze 2 - i będzie 9letni odbiornik do wymiany bez żali.A i tak dzieci albo mama ucieszą się z prezentu używanegO - no nie? Link do komentarza
Barbossa Napisano 30 listopada 2010 Udostępnij #15 Napisano 30 listopada 2010 mnie tam się czekać nie chciałodecyzja zapadła bo był crt, którego chyba nic nie pobije, jeżeli chodzi o jakość obrazunatomiast, dzięki takim tv po 10 latach udało mi się sensownie umeblować pokój polecam plazmę, chyba, że coś lepszego zastąpi LED-yno chyba, że ma być to radio z obrazkami, to może być LCD Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się