Styropian na ocieplenie poddasza
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Marcinek44 · Napisano
Pytam się bo na YT jest wiele filmików gdzie tą wentylację ludzie robią czy wełna nie musi mieć jakiegoś ujścia pary ? Wiem, wiem jest izolacja która ją chroni i powinna być raczej sucha sorki nie mam łba jak sklep 😅 -
Przez Marcinek44 · Napisano
Odbiór dopiero koniec października /listopad jak pogoda oczywiście pozwoli bo ostatni etap to części wspólne. Dopiero wtedy będę mógł cokolwiek bliżej opisać ale już muszę wiedzieć na czym stoję bo większość prac będę robił sam lub z pomocą znajomego. Jeżeli chodzi o półki LED to raczej odpadają chcemy z żoną proste sufity może w łazience jakieś dodatkowe oświetlenie będzie. Dzięki za radę z poddaszem . -
Zastosować ledy na brzegach sufitów. Nie robić wentylacji i nie ocieplać skosów. Odkrywka częściowa, kamera inspekcyjna, może wykonawca posiada zdjęcia.
-
Jak druty nie sterczą naokoło to też nie podziurawi. Dlatego wspominałem, żeby końcówki owinąć taśmą.
-
Gdybyś chciała zostawić izolacje na stropodachu to nie ma sensu wymieniać połaci i więźby. Można by się pokusić o jakieś dwa kominki wentylacyjne zamontowane po długości wyższej części dachu. Wspomogą wentylację, wcześniej pisałaś że w szczycie masz zrobione jakieś otwory. Deski będą schly powoli ale jednak będą. Szkoda robić demolkę. Tej plesni nie masz jakoś bardzo dużo. Jak wyschnie i będziesz miała di niej dostęp to możesz ją zdrapać i pomalować drewno jeszcze jakim środkiem. Mimo tego że od zewnątrz jest papa, drewno od spodu będzie schlo.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się