Skocz do zawartości

GDZIE KulKA?

Recommended Posts

Napisano
No, opłacone wszystko, każdy ulokowany w pokoju, na recepcji podawać nazwisko.
Teraz tylko się modlić o śnieg, na razie jest, ale cholera znika.
Napisano
Cytat

No, opłacone wszystko, każdy ulokowany w pokoju, na recepcji podawać nazwisko.

super icon_biggrin.gif

Cytat

Teraz tylko się modlić o śnieg, na razie jest, ale cholera znika.

zagospodarujemy sobie czas innymi atrakcjami , się nie martw ... icon_mrgreen.gif
Napisano
kochani , już czas .... od jutra trza trenować .... kondycji nabrać .... grube tomy łykać ... icon_mrgreen.gif

Brak obrazka

trzaby się też zawczasu może odchamić przy dobrej muzyce ... icon_lol.gif

Brak obrazka

wiedzy przyswoić coby na ciemniaka nie wyjść .... może astronomia? icon_biggrin.gif

Brak obrazka

albo prędzej chyba historia ... taka - bardziej uniwersalna .....

Brak obrazka

do tego odrobinkę kulinariów liznąć ....

Brak obrazka

a na koniec to co dla smoków najwłaściwsze - już się chłodzi i czeka .... icon_mrgreen.gif

Brak obrazka
Napisano
Cytat

a u mnie napadało zdeczka w nocy ... szaleństwa nie ma , ale jest biało ...
wiesz - to tylko 250km ... może u Niego tez napadało... icon_biggrin.gif

Ty se posłuchaj pana Zalewskiego po połedniu i jego prognozy odwilżowej w "jedynce" radiowej.
Napisano
Cytat

Ty se posłuchaj pana Zalewskiego po połedniu i jego prognozy odwilżowej w "jedynce" radiowej.

oj tam , oj tam .. niech się martwią Ci co na narty jadą ... ja mogę zrezygnować ze zjazdu oponką co mi ją labas proponował - nawet bez wielkiego żalu ... icon_lol.gif
choć - przecież mówił, że na stokach śnieg jest , więc nie ma co się martwić.... icon_rolleyes.gif
jedyne życzenia jakie mam to coby deszcz nie padał... icon_biggrin.gif
Gość gawel
Napisano
Cytat

Hejka icon_biggrin.gif
Śnieg ma być i będzie...ja na pardubicką się w sobotę wybieram icon_cool.gif

jak ma pardubicką to podkowy wystarczą w zupełności śnieg nie jest niezbędny icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

Nie będzie na czym, sanie na płozach a nie na kołach.

Kurcze , Maciuś - załamka z tym kuligiem .... i co z tym teraz? czy będzie coś "zamiast" ? jak się na to Ośrodek zapatruje?
Napisano
Cytat

Kurcze , Maciuś - załamka z tym kuligiem .... i co z tym teraz? czy będzie coś "zamiast" ? jak się na to Ośrodek zapatruje?

Ośrodek nam nie wyczaruje śniegu, jesli nie da się zorganizować kuligu to zwrócą nam po 55zł.
Będziemy musieli sami zagospodarować wolny czas (jakieś ognisko w ogrodzie ośrodka)
Ale to jest czarny scenariusz, podobno w środę i czwartek ma coś sypnąć śniegu.
Napisano
TEMAT do ludzisków:
płyty nam trza ..... takie do tańca i do różańca .... znaczy coby można wywijać przy nich i siedzieć konsumując bez odruchu zwrotnego .... icon_biggrin.gif

jedyne czym dysponuję na płytach i coby się nadało to ulubione Kotka The Best Disco Ever .... icon_lol.gif
wezmę , ale - kochani ..... jeśli macie płyty które by się nadały - zabierzcie ze sobą - ja nic innego nie biorę - nawet pen drive co go nagrywałam na JeśKĘ gdzieś mi wcięło , znaleźć nie mogę ....

POWTARZAM ..... PŁYTY TRZA .... STOP ..... TAKIE Z MUZYKĄ NIE CHODNIKOWE .... STOP ..... DO TAŃCA I DO RÓŻAŃCA .... STOP ..... JEŚLI KTOŚ MA NIECH JUŻ SPAKUJE ..... STOP .... COBY NIE ZAPOMNIAŁ ..... STOP .... I NIECH DA ZNAĆ ..... STOP .... ŻEBYM NIE MUSIAŁA PONOWNIE PRZECHODZIĆ PRZEZ TRAUMĘ ........ STOP ...... I ZGRYWAĆ Z NETA DISCO POLO ..... STOP ......

Cytat

Ośrodek nam nie wyczaruje śniegu,

no patrz .... to jednak jest coś czego górale nie potrafią.... icon_razz.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_wink.gif

Cytat

jesli nie da się zorganizować kuligu to zwrócą nam po 55zł.
Będziemy musieli sami zagospodarować wolny czas (jakieś ognisko w ogrodzie ośrodka)
Ale to jest czarny scenariusz, podobno w środę i czwartek ma coś sypnąć śniegu.

ok , Maciuś .... dzięki za informację..... icon_smile.gif
Napisano
Cytat

no to weź się zmobilizuj i zaproponuj co masz .... bo skazany na to właśnie będziesz .... icon_biggrin.gif

...qrrr... nawet se ponarzekać nie dadzą .... co za jakiś dzień ..... i jeszcze ten gupi Kubica ....
Napisano
Pytanie bym do labasa miał. Tam gdzieś w okolicy coś w stylu Koniakowskiej "Ochodzity"?
Bo nie wiem, czy się po drodze gdzieś na jakie jedzenie zatrzymywać, czy dopiero na miejscu się coś złapie.
Napisano
Kotku w Szczwnicy knajp od groma i ciut ciut... A i na trasie sporo stoi... Trza bedzie sie gdzies posilic... O ktorej macie zamiar sie wydobyc ze wschodniego rejonu naszego wojewodztwa?
Napisano
Cytat

Pytanie bym do labasa miał. Tam gdzieś w okolicy coś w stylu Koniakowskiej "Ochodzity"?
Bo nie wiem, czy się po drodze gdzieś na jakie jedzenie zatrzymywać, czy dopiero na miejscu się coś złapie.

200-300m od ośrodka Trzy Korony jest karczma przy stoku narciarskim.
Napisano
więc lepiej okiennice dobrze zaprzyj
Kobitom w chałupie każ cicho siedzieć
i fuzyję pod ręką mieć, coby strzelać do natrętów
kozy przed gwałtem pochowaj

bo dzicz ze stepów centralnych nadciąga
Napisano
Cytat

na kaszane się wporsim, bydła narobim, będzie wiedział, że blisko chałupy lepiej takich imprez nie organizować

A będziesz miał siłę pod górę iść? icon_biggrin.gif

Cytat

bo dzicz ze stepów centralnych nadciąga

Prowda icon_lol.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Chcąc wylać poduszki pod nadproża, musimy je najpierw zaszalować. Tym właśnie będziemy się teraz zajmować.  
    • Drewniane podłogi to klasyka, która z czasem może wymagać miejscowych napraw – szczególnie wtedy, gdy pojawią się przebarwienia, plamy lub drobne uszkodzenia na pojedynczych deskach. Dobrą wiadomością jest to, że nie musisz od razu cyklinować całej powierzchni. Dzięki produktom marki Osmo można łatwo i estetycznie odnowić pojedynczą deskę, bez widocznych różnic w kolorze i strukturze. Krok 1: Wydzielenie uszkodzonej deski Najpierw dokładnie określ deskę, która wymaga renowacji. Następnie oklej jej krawędzie taśmą malarską, najlepiej niebieską lub różową, która jest delikatna i nie uszkadza powierzchni ani sąsiednich desek. Taśma zapobiegnie przypadkowemu przetarciu lub zabarwieniu sąsiednich fragmentów podłogi. Krok 2: Szlifowanie powierzchni Za pomocą papieru ściernego o gradacji 180 przeszlifuj powierzchnię deski. Usuniesz w ten sposób stare powłoki, przebarwienia oraz drobne rysy. Szlifuj zawsze wzdłuż włókien drewna, a po zakończeniu dokładnie odkurz i przetrzyj wilgotną ściereczką, by pozbyć się pyłu. Krok 3: Nadanie koloru – bejce olejne i woski dekoracyjne Osmo Kiedy powierzchnia jest sucha i czysta, czas na nadanie jej odpowiedniego odcienia. Użyj bejcy olejnej Osmo lub wosków dekoracyjnych Osmo, w zależności od wykończenia reszty podłogi. Aplikacja wygląda następująco: Nanieś niewielką ilość bejcy lub wosku przy pomocy gąbki lub miękkiej szmatki. Następnie wetrzyj preparat równomiernie w drewno, zgodnie z kierunkiem słojów. Nadmiar produktu zetrzyj czystą szmatką, tak by kolor był jednolity i bez smug. To bardzo ważny etap – dobór koloru musi być maksymalnie zbliżony do reszty podłogi. Warto wcześniej wykonać próbę na niewidocznym fragmencie lub na kawałku podobnego drewna. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Krok 4: Zabezpieczenie powierzchni – Wosk Twardy Olejny Osmo Po wyschnięciu koloru, nałóż warstwę ochronną – najlepiej sprawdzają się produkty: Osmo 3062 (półmat) Osmo 3065 (mat) Aplikacja: Nałóż cienką warstwę wosku twardego olejnego przy użyciu pędzla lub wałka. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Delikatnie zmatow powierzchnię papierem ściernym (np. gradacja 240). Nałóż drugą, finalną warstwę tego samego produktu i pozostaw do pełnego wyschnięcia. Dodatkowe wskazówki: Zawsze pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Unikaj nakładania zbyt grubej warstwy – produkty Osmo są bardzo wydajne. Nie chodź po naprawianej powierzchni przez co najmniej 2–3 dni, aby powłoka miała czas się utwardzić. Jeśli odcień różni się od reszty, można dodać drugą warstwę koloru, ale zawsze wykonuj próbę wcześniej. Podsumowanie Dzięki odpowiednim materiałom i precyzyjnej pracy, renowacja pojedynczej deski podłogowej może być szybka i bardzo skuteczna. Produkty Osmo, takie jak bejce olejne, woski dekoracyjne i wosk twardy olejny, pozwalają na punktową naprawę bez konieczności renowacji całej podłogi. Kluczem do sukcesu jest dobranie odpowiedniego koloru i staranne wykonanie każdego etapu – od szlifowania po finalne zabezpieczenie powierzchni.  
    • Niekoniecznie. Wyłącznik instalacyjny nadmiarowo-prądowy. Zasada działania i cel stosowania
    • W skrzynce przyłączeniowej nie wywaliło. Wywaliło w skrzynce, którą mam w domu.  Po włączeniu b16 który wywaliło oraz po wyłączeniu i włączeniu RCD zasilanie wróciło i do tej pory nie wywala. Zastanawia mnie to, że podczas zwarcia na jednym obwodzie światła nie było w całym domu.
    • Może też wywaliło bezpiecznik w skrzynce przyłączeniowej? Jakie tam masz zabezpieczenia? Dostęp tam ma chyba tylko firma dostarczająca energię 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...