daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #2451 Napisano 28 sierpnia 2011 dziś wykończę wczoraj sporządzone ciasto .... i zaś trza mi już myśleć o jakichś słodkościach .... na jutro mam jeszcze ptasie mleczko waniliowe z pół litra mleka 0,5% ... dziś na obiad zrobiłam rybę po grecku z przepisu gawla ... mawżonek dziś skazany na taki obiad bo mnie zmęczenie po sprzątaniu ogarnęło i nic innego mi się już nie chce pichcić... do południa zjadłam jedną piankę , kilka plasterków wędliny drobiowej , kilka kawałków brokuła na parze i trochę fasolki szparagowej ... i oczywiście duży kawał ciacha .... miało być na 3 dni wedle zaleceń dukana (ilość maizeny , otrąb i mleka w proszku) ... ale wyszło tak dobre , że oprzeć się nie mogę i dziś wykończę do reszty ... nie ważę się .... zważę się w środę... , ale nie czuję żeby coś ubyło na ciałku .... niestety .... a mam wrażenie, że wręcz przeciwnie ... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #2452 Napisano 28 sierpnia 2011 Cytat nie ważę się .... zważę się w środę... , ale nie czuję żeby coś ubyło na ciałku .... niestety .... a mam wrażenie, że wręcz przeciwnie ... Lepiej się zważ w przyszłą środę,dłużej będziesz się lepiej czuła z niewiedzą ile ważysz Link do komentarza
daggulka Napisano 31 sierpnia 2011 Udostępnij #2454 Napisano 31 sierpnia 2011 miedzy 63 a 63,5 kg Link do komentarza
Piczman Napisano 31 sierpnia 2011 Udostępnij #2455 Napisano 31 sierpnia 2011 Od kilku dni biegam rano i wieczorem po 2 km i nie pije piwka wieczorem, do tego wróciłem do ostrej diety.Od Poniedziałku jeszcze siłka dojdzie, tak z 2 razy w tygodniu bez przesady, lekkie hantelki i drążek .I tak przez następny miesiąc.Jestem ciekaw efektów .To tyle, pozdrawiam odchudzających się i nie poddawać mi się tu !!!! Link do komentarza
Gość gawel Napisano 31 sierpnia 2011 Udostępnij #2456 Napisano 31 sierpnia 2011 Przytyłem według wagi jak nie wiem co podczas urlopu , ale jednak w ciuchy sie mieszcze , jednak dukan nie jest taki zły jakoś ta waga nie zagalopowała sie za bardzo od dziś I faza strat nie ma co , o godzinie 10,49 jak na razie tylko 1,5 l wody wypilem ( a wstałem 4,50) cos by trzeba chyba kąsnąć Link do komentarza
daggulka Napisano 31 sierpnia 2011 Udostępnij #2457 Napisano 31 sierpnia 2011 zrobiłam dziś odstępstwo od dukana ... rano zjadłam kilka łyżek sałatki z ananasem , makaronem i szynką ... córa mi do pracy przyniosła własnej roboty - nie śmiałam odmówić.... potem już grzecznie - sałatka z pomidora, ogórka i serka wiejskiego ... a na obiad kawałek kurczaka z rożna i ptasie mleczko dukanowskie ... jestem na antybiotykach , nie mam apetytu ... i o dziwo - na czekoladę również nie ... nie czuję po sobie spadku wagi... ogólnie samopoczucie przez chorobę nie najlepsze , czuję się taka ... napompowana Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2458 Napisano 1 września 2011 (edytowany) 63 ... Edytowano 1 września 2011 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość gawel Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2459 Napisano 1 września 2011 jest już strona testu dukana po polsku http://www.dietadukan.plWłasnie zrobiłem sobie test i moja waga sugerowana to 83 kg kurde z 1 strony ważyłem na dukanie i 79 i długo 80 teraz na razie nie napisze ile ale spoko skoryguje te wagę do 83 i odbede uczciwie tę faze utrwalającą zobaczymy co z tego wynikniePrzepis tygodnia Chrupiące cookies o smaku czekoladowym Przygotowanie: 10 minut Pieczenie: 20 minut Dla 2 osób – Faza P – Faza równomiernego rytmu Składniki: 2 łyżki stołowe otrąb pszennych 4 łyżki stołowe otrąb owsianych 1 beztłuszczowy serek homogenizowany 1 beztłuszczowy jogurt naturalny 2 łyżki stołowe skrobi 2 jajka 5 g proszku do pieczenia 1 łyżka stołowa niskotłuszczowego kakao 4 łyżki stołowe słodziku 2 łyżki stołowe chudego mleka w proszku Sposób wykonania: Wymieszać 2 łyżki otrąb pszennych i 4 łyżki otrąb owsianych, jeden beztłuszczowy serek homogenizowany, 1 beztłuszczowy jogurt naturalny, 2 łyżki skrobi, 2 jajka, 5 g proszku do pieczenia, 1 łyżkę niskotłuszczowego kakao, 4 łyżki słodziku, 2 łyżki chudego mleka w proszku. Wykładać ciasto (od 20 do 25 oddzielonych od siebie placuszków) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w temperaturze 160°. Odkleić cookies od papieru jak ostygną. Link do komentarza
elutek Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2460 Napisano 1 września 2011 Cytat 63 ... no pięknie, gratki - szybko to poszło u mnie 69 - ładnie, prawda? miałam już co prawda zerwać z tym tematem, ale... wizja 7 na początku wagi niepokoi mnie troszkę Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2461 Napisano 1 września 2011 Cytat no pięknie, gratki - szybko to poszło mam nadzieję, ze tendencja spadkowa się utrzyma .... teraz będę miała szkołę w weekendy - nie będę miała czasu podżerać - same plusy ... Cytat u mnie 69 - ładnie, prawda? miałam już co prawda zerwać z tym tematem, ale... wizja 7 na początku wagi niepokoi mnie troszkę bardzo ładna liczba Cytat jest już strona testu dukana po polsku http://www.dietadukan.plWłasnie zrobiłem sobie test i moja waga sugerowana to 83 kg kurde z 1 strony ważyłem na dukanie i 79 i długo 80 teraz na razie nie napisze ile ale spoko skoryguje te wagę do 83 i odbede uczciwie tę faze utrwalającą zobaczymy co z tego wyniknie będzie dobrze .... damy radę.... ja się martwię o twarz moją ... bo z tych ciągłych wahań wagi to mam coraz więcej zmarszczek , i skóra jakby zdeczka straciła elastyczność ... Cytat Przepis tygodnia Chrupiące cookies o smaku czekoladowym zaraz sobie upiekę.... dzięki za przepis ... Link do komentarza
bajbaga Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2462 Napisano 1 września 2011 Cytat u mnie 69 - ładnie, prawda? To liczba ukazująca doskonałą perfekcyjność i silne ego.Ale już skracają do cyfry - toć diabelskie nasienie wychodzi, ale nie z „nadania” tylko z ewentualnego wyboru. Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2463 Napisano 1 września 2011 piekę ciasteczka .... już widzę , że takie ładne jak na focie to wychodzą tylko na focie ... ... znaczy zlało mi się wsjo ze sobą .... podejrzewam, że gdyby ciasto ograniczyć foremkami , to by wyglądało fajnie ... swoje pokroję na kwadraty i też będzie ok ... Link do komentarza
pumpaluna Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2464 Napisano 1 września 2011 a ja idąc na łatwiznę poszłam dzisiaj na włoszczyznę ale nie tą zdrową tylko typowy fast food, mam nadzieję że zrzucony kilogram nie pójdzie się paść Link do komentarza
bobiczek Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2465 Napisano 1 września 2011 Cytat Przytyłem według wagi jak nie wiem co jasneBy chcieli wszyscy tak jak TY - z kości na ości Ale nie każdemu jest dane przez Pana Boga i geny Cytat u mnie 69 - ładnie, prawda? to tak jak u mnie ze 102 na 92 Ładnie tak samo jak u Ciebie PS:i to bez dietyPraca, niedojadanie, praca, niedojadanie, praca, praca, niedojadanie, praca...........No.........I już Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2466 Napisano 1 września 2011 bobiczek .... Ty dbaj o siebie ... takie chudnięcie ze stresu , pracy i niedojadania , to niezdrowe jest ponoć.... Link do komentarza
bobiczek Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2467 Napisano 1 września 2011 (edytowany) Cytat bobiczek .... Ty dbaj o siebie ... takie chudnięcie ze stresu , pracy i niedojadania , to niezdrowe jest ponoć.... ale skuteczniejsze niż kiełki, kefirki, brukselki (cokolwiek oznacza słowo Bruksel-ka ) i że konsumuję raz owce (cokolwiek to również oznacza ) Ponoć chudy oznacza brak zdrowiaRembrandt wiedział - co malował Edytowano 1 września 2011 przez bobiczek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2011 Udostępnij #2468 Napisano 1 września 2011 Cytat Ponoć chudy oznacza brak zdrowiaRembrandt wiedział - co malował w drugą stronę też dla zdrowia nie najlepiej ... Link do komentarza
daggulka Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2469 Napisano 2 września 2011 jak szczerość to szczerość .... pożarłam dziś pączka ... z nadzieniem brzoskwiniowym .... Link do komentarza
elutek Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2470 Napisano 2 września 2011 461 Użytkowników czyta ten temat (460 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)chyba rekord...? Link do komentarza
daggulka Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2471 Napisano 2 września 2011 Cytat 461 Użytkowników czyta ten temat (460 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)chyba rekord...? taki wstyd .... cała Polska czyta dzieciom , a tu taka wtopa - wielki pączek z brzoskwinią Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2472 Napisano 2 września 2011 No już mamy nowy rekord 492 użytkowników i 0 anonimów Link do komentarza
elutek Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2473 Napisano 2 września 2011 Cytat taki wstyd .... cała Polska czyta dzieciom , a tu taka wtopa - wielki pączek z brzoskwinią a co tam, pośmieję się - trochę kalorii przy tym stracę 500 Użytkowników czyta ten temat (498 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)tendencja wzrostowa... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2475 Napisano 2 września 2011 (edytowany) 538 Ludziska oszaleli O już 550! Edytowano 2 września 2011 przez mhtyl (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2476 Napisano 2 września 2011 Cytat 538 Ludziska oszaleli O już 550! bo łatwo się śmiać z cudzego nieszczęścia .... to na pewno przez ten pączek Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2477 Napisano 2 września 2011 No widzisz,a było go jeść Link do komentarza
daggulka Napisano 2 września 2011 Udostępnij #2478 Napisano 2 września 2011 Cytat No widzisz,a było go jeść właśśśśnie .... mam nauczkę - nie dość, że wyrzuty sumienia nie dają mi spokoju to jeszcze 500 osób się ze mnie nabija Link do komentarza
daggulka Napisano 3 września 2011 Udostępnij #2479 Napisano 3 września 2011 dziś na wadze było 62,5 ... ale nie wzięłam sobie zdrowego jedzonka do szkoły i przyznaję uczciwie , że pożarłam rogalika z czekoladą, pączka i zapiekankę bo głodna byłam - chyba intensywne skupienie umysłu pochłania u mnie więcej kcal niż się spodziewałam nic to .... trza się otrzepać z porażki i dietować nadal... Link do komentarza
elutek Napisano 3 września 2011 Udostępnij #2480 Napisano 3 września 2011 Cytat rogalika z czekoladą, pączka i zapiekankę 699 Użytkowników czyta ten temat (699 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)jak nic dla żarcia tu przychodzą... Link do komentarza
daggulka Napisano 3 września 2011 Udostępnij #2482 Napisano 3 września 2011 Cytat 699 Użytkowników czyta ten temat (699 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)jak nic dla żarcia tu przychodzą... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 4 września 2011 Udostępnij #2483 Napisano 4 września 2011 Cytat 699 Użytkowników czyta ten temat (699 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)jak nic dla żarcia tu przychodzą... Patrz a dziś 1 tylko czyta bo niedziela ,żarcia opór wiec po co maja czytać a w tygodniu o suchym pysku każdy siedzi to ślinka cieknie na żarcie Link do komentarza
daggulka Napisano 4 września 2011 Udostępnij #2484 Napisano 4 września 2011 nie miałam czasu jeść .... wypiłam dziś trzy kawy i zjadłam kawałek placka po węgiersku w biegu... to wsjo... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 4 września 2011 Udostępnij #2485 Napisano 4 września 2011 Ale w tygodniu padł pączek i widzę,że dalej trzyma Link do komentarza
daggulka Napisano 4 września 2011 Udostępnij #2486 Napisano 4 września 2011 Cytat Ale w tygodniu padł pączek i widzę,że dalej trzyma podejrzewam, że w szybkim tempie zrzucę to co mam zrzucić.... i bynajmniej nie przestrzegając dukana czy innej diety .... pozmieniało mi się i stresy teraz nie zażeram, a wręcz przeciwnie ... mam żarciowstręt ... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 4 września 2011 Udostępnij #2487 Napisano 4 września 2011 Cytat podejrzewam, że w szybkim tempie zrzucę to co mam zrzucić.... i ... i do łóżeczka Link do komentarza
daggulka Napisano 4 września 2011 Udostępnij #2488 Napisano 4 września 2011 Cytat ... i do łóżeczka Link do komentarza
daggulka Napisano 6 września 2011 Udostępnij #2489 Napisano 6 września 2011 gawel ... jak Ci idzie? bo mi kiepsko ... Link do komentarza
Gość gawel Napisano 6 września 2011 Udostępnij #2490 Napisano 6 września 2011 Jakos dziwnie ale jest nów to nie ma co się dziwic po 13 będzie lepiej czyli po pelni Link do komentarza
daggulka Napisano 6 września 2011 Udostępnij #2491 Napisano 6 września 2011 Cytat Jakos dziwnie ale jest nów to nie ma co się dziwic po 13 będzie lepiej czyli po pelni oby , bo pochłaniam zawrotne ilości pokarmów zabronionych Link do komentarza
Gość gawel Napisano 6 września 2011 Udostępnij #2492 Napisano 6 września 2011 Ja też jakoś na nic nie mam ochoty i czasem cos pochłone zabronionego ale w porównaniu z wakacjami to jest Post i To wielki Link do komentarza
Gość gawel Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2493 Napisano 7 września 2011 No dziś jakoś sie zważyłem przez omyłkę nie jest źle co prawda nie jest to szczyt marzeń ale -2,3kg i do sugerowanej wagi wg testu dukana zostało tylko 3,8 kg do zrzucenia. Czyli gites Link do komentarza
daggulka Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2494 Napisano 7 września 2011 nie ważę się .... boję się.... Link do komentarza
Gość gawel Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2495 Napisano 7 września 2011 Znam ten ból i rozumiem, ale czasem ttzreba sie zwazyc i spojrzyc jednym okiem chociaż to jesc sie przewaznie odechciewa wtedy Link do komentarza
elutek Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2496 Napisano 7 września 2011 Cytat zostało tylko 3,8 kg do zrzucenia. Czyli gites Cytat czasem ttzreba sie zwazyc i spojrzyc jednym okiem chociaż to jesc sie przewaznie odechciewa wtedy to jest bardzo mądra rada... ale są osobnicy co z tego stresującego widoku jeszcze bardziej rzucą się na jedzenie... Link do komentarza
daggulka Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2497 Napisano 7 września 2011 Cytat ale są osobnicy co z tego stresującego widoku jeszcze bardziej rzucą się na jedzenie... a są też tacy , którzy zależności od humoru na ten widok reagują agresją , albo przeciwnie : żreja nadal bo i tak już po ptokach wszystko jedno ... Link do komentarza
elutek Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2498 Napisano 7 września 2011 Cytat a są też tacy , którzy... żreja nadal bo i tak już po ptokach wszystko jedno ... to wcale nie jest śmieszne... Link do komentarza
daggulka Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2499 Napisano 7 września 2011 Cytat to wcale nie jest śmieszne... no właśnie wiem, Elcia .... wiem ... a Ty myślisz , że skąd ja to wiem ... ? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 7 września 2011 Udostępnij #2500 Napisano 7 września 2011 Cytat no właśnie wiem, Elcia .... wiem ... a Ty myślisz , że skąd ja to wiem ... ? Z internetu kurde ale nasza odpaszteciarnia jest ostatnio poczytna Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się