Marcin123 Napisano 2 października 2009 Udostępnij #1 Napisano 2 października 2009 Wyczytałem bardzo interesującą radę, aby dobrze przeczyścić grzejniki przed sezonem grzewczym, bo w zakamarkach grzejnika zbiera się kurz, który po włączeniu ogrzewania, będzie się smażył. Taki przysmażony kurz bardzo sprawnie też lata sobie przez kilka dni po pomieszczeniu Link do komentarza
adamis Napisano 2 października 2009 Udostępnij #2 Napisano 2 października 2009 Prawda. Link do komentarza
Super B Napisano 4 października 2009 Udostępnij #3 Napisano 4 października 2009 A tu szczoteczki specjalnie do grzejniczków http://zenpol.pl.yellowpages.pl/Zenpol/Szc...ikow/k1290.html Link do komentarza
Mathir Napisano 5 października 2009 Udostępnij #4 Napisano 5 października 2009 Cytat A tu szczoteczki specjalnie do grzejniczków http://zenpol.pl.yellowpages.pl/Zenpol/Szc...ikow/k1290.html Takie szczoteczki, to już chyba przerost formy nad treścią Stare sposoby nie wystarczą? Link do komentarza
acia Napisano 6 października 2009 Udostępnij #5 Napisano 6 października 2009 Cytat A tu szczoteczki specjalnie do grzejniczków http://zenpol.pl.yellowpages.pl/Zenpol/Szc...ikow/k1290.html Ja w tym celu stosuję specjalną końcówkę do odkurzacza (była w komplecie), raz w tygodniu przelecę się po grzejniczkach i problem z głowy . Link do komentarza
KAROI Napisano 8 października 2009 Udostępnij #6 Napisano 8 października 2009 Cytat Ja w tym celu stosuję specjalną końcówkę do odkurzacza (była w komplecie), raz w tygodniu przelecę się po grzejniczkach i problem z głowy . Zdrowe podejście. Bo te szczoteczki... najlepiej wymiatają kasę z kieszeni Link do komentarza
el-instalator Napisano 9 października 2009 Udostępnij #7 Napisano 9 października 2009 I tak najgorsze do czyszczenia są konwektory, w których nie da się zdjąć obudowy. Kilkupłytowe grzejniki z ożebrowaniem to też ciężka robota. Już łatiej uporać się z czyszczeniem starych grzejników żeliwnych. Ja zrobiłem sobie końcówkę do odkurzaacza zakończoną 30 cm kawałkiem elastycznej cienkiej rurki. Dociera prawie wszędzie. Link do komentarza
Mathir Napisano 11 października 2009 Udostępnij #8 Napisano 11 października 2009 Cytat I tak najgorsze do czyszczenia są konwektory, w których nie da się zdjąć obudowy. Kilkupłytowe grzejniki z ożebrowaniem to też ciężka robota. Już łatiej uporać się z czyszczeniem starych grzejników żeliwnych. Ja zrobiłem sobie końcówkę do odkurzaacza zakończoną 30 cm kawałkiem elastycznej cienkiej rurki. Dociera prawie wszędzie. Dobry patent! Link do komentarza
Jan_13 Napisano 18 października 2009 Udostępnij #9 Napisano 18 października 2009 Ostatnio w LIDL-u pojawiła się specjalna końcówka do odkurzacza, którą można czyścić zakamarki grzejnika płytowego. Link do komentarza
Jarek02 Napisano 19 października 2009 Udostępnij #10 Napisano 19 października 2009 Nie zapominijcie też o odpowietrzeniu. A co do czyszczenia, to widziałem kiedyś grzejnik podłączony specjalnym przegubem - dawał się odsuwać od ściany jak drzwi na zawiasach. Link do komentarza
Mathir Napisano 20 października 2009 Udostępnij #11 Napisano 20 października 2009 Cytat A co do czyszczenia, to widziałem kiedyś grzejnik podłączony specjalnym przegubem - dawał się odsuwać od ściany jak drzwi na zawiasach. Próbowałem znaleźć takie ustrojstwo w internecie... Nie udane poszukiwania Jarek02 masz może jakieś zdjęcia? Link do komentarza
Jarek02 Napisano 21 października 2009 Udostępnij #12 Napisano 21 października 2009 Postaram się odszukać to. Było w jakiejś gazecie, którą pewnie zostawiłem. W tekście powinna być gdzieś nazwa producenta. Jak znajdę to zrobię skan. Link do komentarza
KAROI Napisano 22 października 2009 Udostępnij #13 Napisano 22 października 2009 Super. Ja też będę czekał na tę ciekawostkę Link do komentarza
mikee Napisano 11 sierpnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 11 sierpnia 2010 Ciekawe z tym grzejnikiem na przegubach Ja to bym zrobił tak, że bym pół metra rury prowadzącej do grzejnika zrobił z elastycznej - np. kisan albo wavin. Link do komentarza
Mathir Napisano 18 sierpnia 2010 Udostępnij #15 Napisano 18 sierpnia 2010 Cytat Ciekawe z tym grzejnikiem na przegubach Ja to bym zrobił tak, że bym pół metra rury prowadzącej do grzejnika zrobił z elastycznej - np. kisan albo wavin. I ile razy możnaby to odgiąć przed katastrofą? Link do komentarza
mikee Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #16 Napisano 19 sierpnia 2010 Ze dwa lub trzy faktycznie.A słyszeliście o tzw grzejnikach higienicznych? To chyba jest fajna alternatywa. Grill z wierzchu da się zdjąć, a w środku tylko pionowe płyty grzejne bez konwektora. Dla alergików w sam raz. Link do komentarza
Elżbieta Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #17 Napisano 19 sierpnia 2010 dlatego jestem za ogrzeaniem podłogowym - niska temperatura podłogi 22'C i nie ma kurzu Link do komentarza
NOTO Napisano 21 sierpnia 2010 Udostępnij #18 Napisano 21 sierpnia 2010 W starych odkurzaczach było lepiej, mozna było rurę włożyć w drugi otwór i wydmuchać kurz z grzejnika a potem wywietrzyć pokój. 1 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 23 października 2010 Udostępnij #19 Napisano 23 października 2010 Cytat W starych odkurzaczach było lepiej, mozna było rurę włożyć w drugi otwór i wydmuchać kurz z grzejnika a potem wywietrzyć pokój. Nigdy nie próbowałam Link do komentarza
Boret Napisano 23 września 2013 Udostępnij #20 Napisano 23 września 2013 Kilka dni temu zaczął się u mnie w klatce sezon grzewczy, niestety nie było mnie w domu i dopiero teraz mogłem włączyć grzejnik. Jednak okazuje się ze cały czas sa zimne, czyżby się zapowietrzyły ? Co zrobić ? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 września 2013 Udostępnij #21 Napisano 23 września 2013 Cytat Kilka dni temu zaczął się u mnie w klatce sezon grzewczy, niestety nie było mnie w domu i dopiero teraz mogłem włączyć grzejnik. Jednak okazuje się ze cały czas sa zimne, czyżby się zapowietrzyły ? Co zrobić ? Odpowietrzyć ,a jak nie da się rady to zgłosić do zarządcy. Link do komentarza
kubalo Napisano 24 września 2013 Udostępnij #22 Napisano 24 września 2013 Kurz będzie się smażył no ciekawa teoria U mnie w domu to odkurzamy specjalną końcówką kurz co jakiś czas po to by było czysto Może dlatego gdy przychodzi zima nie zauwazyliśmy smażenia Link do komentarza
Gonzorro Napisano 26 września 2013 Udostępnij #23 Napisano 26 września 2013 Dobrze, że ktokolwiek mi o tym przypomniał, bo sezon zaraz się zacznie z ja z czyszczeniem grzejników w tyle Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się