Jaromir_Paszek Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 13 sierpnia 2009 Czy można przy dużym balkonie (2m x 10 m) rezygnować z rynny? Link do komentarza
Marcin123 Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 13 sierpnia 2009 A czemu uzależniasz to czy zamontujesz rynnę od wielkości balkonu? Przecież na większej powierzchni zbierze Ci się więcej wody i musisz ją jakoś odprowadzić. Ja mam taras o wielkości 9,5 m x 2,5 m i dałem mniejsza rynnę Wavin. Myślę, że wystarczy, bo taras jest zadaszony. A jak jest u Ciebie?MArcin Link do komentarza
Jaromir_Paszek Napisano 13 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 13 sierpnia 2009 Cytat A czemu uzależniasz to czy zamontujesz rynnę od wielkości balkonu? Przecież na większej powierzchni zbierze Ci się więcej wody i musisz ją jakoś odprowadzić. Ja mam taras o wielkości 9,5 m x 2,5 m i dałem mniejsza rynnę Wavin. Myślę, że wystarczy, bo taras jest zadaszony. A jak jest u Ciebie?MArcin Zapomniałem dodać, że nad balkonem będzie ażurowa pergola plus nadwieszony powyżej kawałek dachu - kombinowałem, że na większej płaszczyźnie proporcjonalnie będzie się rozlewać i nie bedzie jednej strugi, ale chyba rzeczywiście żle myślę Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 14 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 14 sierpnia 2009 Cytat Zapomniałem dodać, że nad balkonem będzie ażurowa pergola plus nadwieszony powyżej kawałek dachu - kombinowałem, że na większej płaszczyźnie proporcjonalnie będzie się rozlewać i nie bedzie jednej strugi, ale chyba rzeczywiście żle myślę Zgadza się, ściekająca woda wyżłobi rowek w ziemi wzdłuż obrysu balkonu. Link do komentarza
Marcin123 Napisano 15 września 2009 Udostępnij #5 Napisano 15 września 2009 Zrobiłem zdjęcie mojej rynnie na tarasie. Stan przed położeniem gresu. Blacha jest przyklejona do posadzki i wygięta, aby woda spływała do rynienki. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 20 września 2009 Udostępnij #6 Napisano 20 września 2009 Cytat Zrobiłem zdjęcie mojej rynnie na tarasie. Stan przed położeniem gresu. Blacha jest przyklejona do posadzki i wygięta, aby woda spływała do rynienki. To później zamieść zdjęcie z położonym gresem Ooo! I widać czym dociskałęś blachę Link do komentarza
Mathir Napisano 21 września 2009 Udostępnij #7 Napisano 21 września 2009 Cytat Zrobiłem zdjęcie mojej rynnie na tarasie. Stan przed położeniem gresu. Blacha jest przyklejona do posadzki i wygięta, aby woda spływała do rynienki. Napisz, czym jest przyklejona ta blacha do posadzki? Tylko please... nie pisz, że klejem Link do komentarza
animus Napisano 15 listopada 2009 Udostępnij #8 Napisano 15 listopada 2009 Cytat Napisz, czym jest przyklejona ta blacha do posadzki? Tylko please... nie pisz, że klejem Hehehe Widać że na pianę montażową i dociskał pustakiem.A ile pracy czeka na dole . Link do komentarza
Super B Napisano 16 listopada 2009 Udostępnij #9 Napisano 16 listopada 2009 To pytanie jest już w innym temacie, ale zapytam również tu! Marcin123, czym przykleisz gres do blachy? I podobnie jak Mathir proszę, nie pisz, że klejem Link do komentarza
Jolka3 Napisano 22 listopada 2009 Udostępnij #10 Napisano 22 listopada 2009 Odpowiedź już jest... we wspomnianym przez ciebie innym temacie Link do komentarza
Super B Napisano 23 listopada 2009 Udostępnij #11 Napisano 23 listopada 2009 Konkretnie tu:https://forum.budujemydom.pl/index.php?show...amp;#entry63528 Link do komentarza
Jolka3 Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij #12 Napisano 24 listopada 2009 Właśnie! Nie mogłam znaleźć Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się