pumpaluna Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #101 Napisano 12 lipca 2011 jaką firmę byście polecili do ubezpieczenia DOMU W BUDOWIE? musimy zrobić takie ubezpieczenie przed uzyskaniem drugiej transzy, no i ubezpieczenie musi być z cesją kredytową więc samo to nas szarpnie po kieszeni... będę wdzięczna za rady na co zwrócić szczególną uwagę Link do komentarza
Gość gawel Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #102 Napisano 12 lipca 2011 Ja skorzystałem z PZU było jakoś cenowo OK i generalnie bank się nie czepiał, czego w przypadku konkurencji sie obawiałem. Warunkiem było pozwolenie na budowe i wylane fundamenty. Link do komentarza
pumpaluna Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #103 Napisano 12 lipca 2011 teraz mam mieszkanie w PZU i po prostu jest drogo, zastanawiam się nad WARTĄ, tylko jak jest w przypadku gdy coś się przydarzy? w pzu wypłacają odszkodowania i nie robią cyrków, to fakt; ciekawa jestem jak z innymi ubezpieczycielami Link do komentarza
Gość gawel Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #104 Napisano 12 lipca 2011 A cóż sie może zdarzyć? NO sory komuś kiedyś na forum piorun strzelił w komin to fakt. Warta jest tak samo droga jak PZU. Gdybym miał się pokusic o coś to może Alianz lub wirtualniej mbank Link do komentarza
pumpaluna Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #105 Napisano 12 lipca 2011 chodzi mi raczej o ubezpieczenie też tego co na budowie, znajomym ukradli wszystko ze środka - rury, narzędzia etc. dom chcę ubezpieczyć w momencie zamknięcia go oknami i drzwiami i od tamtej pory zacząć dalsze roboty wewn. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #106 Napisano 12 lipca 2011 A to jest problem, bo nie wspomniałem kiedy budowałem dom to tylko PZU ubezpieczało inwestycje budowlane, o mieniu budowlanym ruchomym zapomnij. Teraz może są takie produkty ale to tanie w składce nie będzie nawet nie wiem czy to nie jakaś inna opcja nie będzie. Nawet w domu zakończonym masz w opcji dopłaty za zbite szyby, zalanie, powódź, i uszkodzenia mienia ale chyba do 20 tys ale to jest drogie te dokładki wynoszą tyle ile składka podstawowa po zniżkach od wartości ponad 0,5 mln Link do komentarza
bobiczek Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #107 Napisano 12 lipca 2011 Cytat chodzi mi raczej o ubezpieczenie też tego co na budowie, znajomym ukradli wszystko ze środka - rury, narzędzia etc. dom chcę ubezpieczyć w momencie zamknięcia go oknami i drzwiami i od tamtej pory zacząć dalsze roboty wewn. jak będziesz miał drzwi z 2-oma zamkami, alarm - myślę że nie powinno być problemu z dobrym i konkretnym ubezpieczeniem domu w trakcie budowy.Ja miałem i mam w Warcie od lat.Na czas budowy również - choć - korzystać z polisy nigdy nie musiałem (hura) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 12 lipca 2011 Udostępnij #108 Napisano 12 lipca 2011 Cytat chodzi mi raczej o ubezpieczenie też tego co na budowie, znajomym ukradli wszystko ze środka - rury, narzędzia etc. dom chcę ubezpieczyć w momencie zamknięcia go oknami i drzwiami i od tamtej pory zacząć dalsze roboty wewn. Ja ubezpieczyłem dom (bo musiałem ,mam kredyt) i w trakcie budowy ubezpieczenie jest droższe aniżeli już dom jest oddany do użytku.W drugim roku zapłaciłem mniej bo firma dała zniżkę za kontynuowanie ubezpieczenia. Jeżeli chcesz ubezpieczyć dom to z tego co wiem z różnymi firmami należy rozmawiać bo oferty i warunki mają różne jak i ceny. Link do komentarza
pumpaluna Napisano 18 lipca 2011 Udostępnij #109 Napisano 18 lipca 2011 zdecydowaliśmy się na ubezpieczenie w warcie, ponieważ nikt nie jest w tym budynku zameldowany nie było możliwości ubezpieczenia mienia ruchomego, dom jest ubezpieczony więc na kwotę kredytu i dodatkowo mamy za 12zł ubezpieczenie OC (na 15tys), miło że warta dała 20% zniżki z tytułu nowy klient Link do komentarza
Mathir Napisano 31 lipca 2011 Udostępnij #110 Napisano 31 lipca 2011 Cytat zdecydowaliśmy się na ubezpieczenie w warcie, ponieważ nikt nie jest w tym budynku zameldowany nie było możliwości ubezpieczenia mienia ruchomego, dom jest ubezpieczony więc na kwotę kredytu i dodatkowo mamy za 12zł ubezpieczenie OC (na 15tys), miło że warta dała 20% zniżki z tytułu nowy klient A jaki był koszt i od czego zależał? Link do komentarza
pumpaluna Napisano 31 lipca 2011 Udostępnij #111 Napisano 31 lipca 2011 ubezpieczaliśmy na 350tys, cesja dla banku musiała być zrobiona, mury ubezpieczone od zdarzeń losowych+akcja ratownicza; zapłaciliśmy 208zł z tym OC już Link do komentarza
edwl Napisano 7 sierpnia 2011 Udostępnij #112 Napisano 7 sierpnia 2011 Wow! Moim zdaniem niezła cena! Link do komentarza
Humbak Napisano 15 sierpnia 2011 Udostępnij #113 Napisano 15 sierpnia 2011 Cytat Wow! Moim zdaniem niezła cena! Moim również. Atrakcyjna oferta! Link do komentarza
retrofood Napisano 15 sierpnia 2011 Udostępnij #114 Napisano 15 sierpnia 2011 No to bierz to! Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 15 sierpnia 2011 Udostępnij #115 Napisano 15 sierpnia 2011 Gdyby za darmo dawali to bym też się na to pisał Link do komentarza
dzempel Napisano 16 sierpnia 2011 Udostępnij #116 Napisano 16 sierpnia 2011 Cytat Gdyby za darmo dawali to bym też się na to pisał to ja też bym podpisała Link do komentarza
retrofood Napisano 16 sierpnia 2011 Udostępnij #117 Napisano 16 sierpnia 2011 Cytat to ja też bym podpisała Poczekaj już ja Ci coś podsunę do podpisu. Link do komentarza
Humbak Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #118 Napisano 28 sierpnia 2011 Cytat Poczekaj już ja Ci coś podsunę do podpisu. Brzmi groźnie. Ale nie beznadziejnie Link do komentarza
Teonet Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #119 Napisano 29 marca 2012 Chyba w dzisiejszym świecie nie ma nic za darmo,do tego musimy się przyzwyczaić. Ale tak czy inaczej można trafić na fajne promocje w kwestii ubezpieczenia,wszystko zależy od tego na jaką firmę i w jakim czasie się zdecydujemy. Link do komentarza
GoXa Napisano 26 czerwca 2012 Udostępnij #120 Napisano 26 czerwca 2012 Napewno warto wykupić ubezpieczenie bo budząc się codziennie nie wiemy co nas czeka..ja obecnie myślę nad wykupieniem ubezpieczenia lew lokator dla osób wynajmujących mieszkania w generali. dośc dobre warunki szczególnie finansowe i chyba byłabym spokojniejsza jakby się jakaś poważna usterka zdarzyła w naszym mieszkaniu. co myślicie? Link do komentarza
pumpaluna Napisano 22 lipca 2012 Udostępnij #121 Napisano 22 lipca 2012 w tym roku ponownie zdecydowaliśmy się na wartę, porównując z pzu było ponad 300zł taniej za taką samą opcję Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 23 lipca 2012 Udostępnij #122 Napisano 23 lipca 2012 Cytat w tym roku ponownie zdecydowaliśmy się na wartę, porównując z pzu było ponad 300zł taniej za taką samą opcję Ostatnio nosiłem się z tym zamiarem. Jestem jednak bardzo wnikliwy i wyprowadziłem Agenta z równowagi.Takie kwestie - mur, okno, część stała, włamanie, uszkodzenie, NW, włamanie drzwiami, włamanie oknem, wejście do budynku w wyniku działań służb. Okazuje się, że szyba w oknie i okno to dwie rózne rzeczy wg ubezpieczyciela itd itp. - rozstaliśmy się w poirytowanych nastrojach a finału nie było Trzeba czytać warunki umowy i zaczać od najdrobniejszego druczku - zalecam. Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 31 stycznia 2013 Udostępnij #123 Napisano 31 stycznia 2013 Warto wcześniej przed wyborem konkretnej firmy,porównać kilka ofert ubezpieczycieli i wybrac tą najbardziej korzystną. Ja także zastanawiałem się nad Wartą,ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Link do komentarza
rvu Napisano 15 maja 2013 Udostępnij #124 Napisano 15 maja 2013 10% zniżki kupując ubezpieczenie WARTA DOM+ DIRECT, podając kod promocyjny: WARD01656000 wartadirect.pl/ Link do komentarza
mama_muminka Napisano 18 lipca 2013 Udostępnij #125 Napisano 18 lipca 2013 Cytat Warto wcześniej przed wyborem konkretnej firmy,porównać kilka ofert ubezpieczycieli i wybrac tą najbardziej korzystną. Ja także zastanawiałem się nad Wartą,ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. to prawda, ale lepiej porównywać samodzielnie, a nie na porównywarkach, bo one zawsze mają jakiś "partnerów" i to ich ceny są podawane jako najniższe :P Link do komentarza
demonika Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij #126 Napisano 17 listopada 2014 bez przesady z tymi porównarkami, firma w której pracuję, robiła dla nich aplikację, korzystaliśmy normalnie z danych dostarczonych przez ubezpieczyciela - dokładnie takie same ceny mają na swoich stronach. Więc nie sądze, by tu było bujanie. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 listopada 2014 Udostępnij #127 Napisano 18 listopada 2014 Ja mam ubezpieczenie w pakiecie z kredytem w DBanku. Wysokość składki 0,14% kwoty aktualnej kredytu. To jest 1/2 tego co płaciłem w PZU. Link do komentarza
miwkalidka Napisano 22 października 2020 Udostępnij #128 Napisano 22 października 2020 W gestii ubezpieczeń zdaje się na specjalistów. Korzystam z usług Firmy Alien ze Szczecina. Są profesjonalni i zawsze na czas przygotowują ofertę. Współpracują z większością towarzystw. I co najważniejsze -przystępnie omawiają warunki oferty przez co mogę wybrać taką jaka mi pasuje Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się