Szymon Jankowski Napisano 6 lipca 2010 Udostępnij #52 Napisano 6 lipca 2010 Piętrówka to dobre rozwiązanie. Należy jednak pamiętać, że tylko do pewnego czasu. Gdy dzieci podrosną, nie chcą już spać w jednym łóżku (wiem z własnej autopsji) nawet kiedy nie ma miejsca na dwa sąsiednie pokoje. Jest to szczególne gdy jest synek i córeczka. Ale na wiek 5- 7 lat - bardzo praktyczne Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 7 lipca 2010 Udostępnij #53 Napisano 7 lipca 2010 Tylko,że większość "piętrówek" daje się zdemontować i zrobić z nich jednoosobowe łóżeczka ...Tak,że to jest inwestycje długoterminowa .... Link do komentarza
lenonki Napisano 26 lipca 2010 Udostępnij #54 Napisano 26 lipca 2010 Niektóre łóżka piętrowe faktycznie mozna rozbierać na takie pojedyncze, niskie meble. Ja znalazłam tez coś takiego, łózko piętrowe z wysuwana u dołu szufladą, na której również można spać, bo pełni rolę łóżka - śwoietna propozycja dla wielodzietnych rodzin, które mają mało miejsca w domu czy mieszkaniu. Link do komentarza
omen Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #55 Napisano 19 sierpnia 2010 Bardzo fajne łóżko- to trzeba przyznać. Jak byłam mała to zawsze chciałam mieć pietrowe łóżko ale rodzice nie chcieli się na nie zgodzić Jak bym miła dwójkę dzieci to na pewno zainwestowałabym w taki mebel, te z podwyższonymi barierkami są w 100% bezpieczne Link do komentarza
adas Napisano 25 sierpnia 2010 Udostępnij #56 Napisano 25 sierpnia 2010 Moja siostra ma badzo fajne lozko pietrowe. Sa to dwa lozka z ktorych to dolne na noc wyjezdza na bok, a w ciagu dnia nie jest wsuwane z powortem i dzieki temu nie przeszkadza Ktos ma takie lozko? Link do komentarza
wooden Napisano 26 października 2010 Udostępnij #57 Napisano 26 października 2010 Ja miałam takie łózko w moim rodzinnym mieszkaniu. świetnie się sprawdza w wąskich pokojach. Wracając do tematu łóżek piętrowych to szukając z moją siostrą do jej nowego domu łózka dla dzieci. Natrafiłyśmy na interesujący model. według mnie jest to dobry mebel dla dzieciaków nie znam nikogo z moich znajomych, kto chociaż nie chciał spać na tzw "górze" (zdjęcie z kelman.pl) Link do komentarza
Mathir Napisano 3 listopada 2010 Udostępnij #58 Napisano 3 listopada 2010 Cytat Ja miałam takie łózko w moim rodzinnym mieszkaniu. świetnie się sprawdza w wąskich pokojach. Wracając do tematu łóżek piętrowych to szukając z moją siostrą do jej nowego domu łózka dla dzieci. Natrafiłyśmy na interesujący model. według mnie jest to dobry mebel dla dzieciaków nie znam nikogo z moich znajomych, kto chociaż nie chciał spać na tzw "górze" (zdjęcie z kelman.pl) Rozwiń Ech! Tak patrzę i nie mogę się powstrzymać od marzeń, żeby znowu być dzieckiem. Link do komentarza
majsterbieda Napisano 18 kwietnia 2011 Udostępnij #59 Napisano 18 kwietnia 2011 Właśnie wałkuje temat łóżek piętrowych. Zastanawiam się jeszcze nad rozwiązaniem łóżka dwu-poziomowego. Spodobało mi się puki co łózko piętrowe KACPER 2 z materacami: no i na tapecie pozostaje ciągle rozwiązanie łóżko dwupoziomowe dawid:Fajne jest to, że Kacpra można potem podzielić na 2 osobne łózka. Link do komentarza
majsterbieda Napisano 11 maja 2011 Udostępnij #60 Napisano 11 maja 2011 @lenonki - orientujesz się ile kosztuje łóżko, które wrzuciłeś? Znalazłem bardzo podobne (też mi się podoba) i ciekawy jestem porównania. To jest akurat łóżko KUBUŚ 3 Link do komentarza
Eizzy Napisano 26 listopada 2013 Udostępnij #61 Napisano 26 listopada 2013 Łóżko piętrowe nie jest żadnych zagrożeniem. Przed zakupem należy wziąć dzieci i z nimi porozmawiać, ale i przede wszystkim lepiej kupić coś droższego niż jakieś "suche deski" Spójrz tutaj http://www.mamazone.pl/artykuly/mama/dom/2...-dzieciecy.aspx Ten pierwszy model jest świetny, gdyby coś takiego się znalazło t Link do komentarza
Kira35 Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #62 Napisano 30 kwietnia 2014 Piętrówki są bezpieczne, można kupić takie z wyższym rantem dzięki czemu będziesz miała pewność, że dziecko nie spadnie. Spałam nieraz na piętrówce, na samej górze;) i nigdy nie spadłam. Link do komentarza
Zabawa Napisano 4 czerwca 2014 Udostępnij #63 Napisano 4 czerwca 2014 łóżka 2 piętrowe to bardzo dobre rozwiązanie do małych mieszkań oczywiście koniecznie muszą mieć barierkę zabezpieczającą aby dziecko nie wypadło z łóżeczka Link do komentarza
BlueDecoria Napisano 16 lipca 2014 Udostępnij #64 Napisano 16 lipca 2014 Cytat MhhhNiektóre mebelki warte zainteresowania..A i piętrówek sporo Rozwiń Moje dzieciństwo to piętrówka, którą dzieliłam z siostrą Jak dla mnie łóżko piętrowe to świetna sprawa Link do komentarza
takeo Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #65 Napisano 1 sierpnia 2014 Taka typowa piętrówka to jest raczej do nieco starszych dzieci 7+. Dla mniejszych to antresola. Najlepsze w ogóle to są te, które mają możliwość rozłożenia na dwie części i po latach można zrobić z nich dwa osobne łóżka Link do komentarza
mi.mirek Napisano 22 sierpnia 2014 Udostępnij #66 Napisano 22 sierpnia 2014 Moja siostra ma wlansie taki bardzo nieustawny pokoj w bloku...i ni jak ani na dlugość ani na szerokość nie dałoby się wstawić dwóch łóżek dla dzieciaków więc zdecydowali się na piętrowe:) Link do komentarza
szpro Napisano 29 listopada 2014 Udostępnij #67 Napisano 29 listopada 2014 Gdy byłam mała marzyłam o piętrowym łóżku i szczerze zazdrościłam koleżance, która takie miała. Myślę, że dla dziecka to może być prawdziwa frajda i jestem jak najbardziej za . Link do komentarza
Lenka121 Napisano 10 grudnia 2014 Udostępnij #68 Napisano 10 grudnia 2014 Połowę swojego życia przespałam na piętrowym łózku i nic mi się nie stało. Myślę że jeżeli Twoje dzieci nie lunatykują to nie jest wcale taki zły pomysł żeby takie łózko zakupić Link do komentarza
lidia5657 Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #69 Napisano 8 stycznia 2015 Współczesne łóżka piętrowe są bezpieczne, mają zabezpieczenia na górnym poziomie tak, aby dziecko nie spadło. Jeśli pokój jest niewielki a ma się tam zmieścić dwoje dzieci, to dobry pomysł - oszczędzisz sporo miejsca. Link do komentarza
mirat Napisano 11 maja 2015 Udostępnij #70 Napisano 11 maja 2015 Osobom poszukującym multifunkcyjnego łóżka piętrowego dla 2 lub 3 osób polecam Bibop, które wykonane jest z płyty MDF laminowanej. Posiada wygodną i bezpieczną drabinkę, a także szereg półek umożliwiających przechowywanie przedmiotów. Szerokość łóżka wynosi 114 cm, wysokość 171 cm, natomiast długość 245 cm.http://mirat.eu/lozko-pietrowe-space,id14553.html Link do komentarza
Visby Napisano 23 lipca 2015 Udostępnij #71 Napisano 23 lipca 2015 (edytowany) Jeśli pokój jest niewielki, jednoosobowe łóżko piętrowe lub antresola to jedno z lepszych rozwiązań. Pod takim łóżkiem jest wystarczająco duża przestrzeń, w której zmieści się półka czy biurko. Oszczędzamy w ten sposób miejsce, którego i tak nie ma zbyt wiele w pokoiku dziecięcym. Edytowano 23 lipca 2015 przez Visby (zobacz historię edycji) Link do komentarza
goralZwasem Napisano 3 sierpnia 2015 Udostępnij #72 Napisano 3 sierpnia 2015 Cytat Jeśli pokój jest niewielki, jednoosobowe łóżko piętrowe lub antresola to jedno z lepszych rozwiązań. Pod takim łóżkiem jest wystarczająco duża przestrzeń, w której zmieści się półka czy biurko. Oszczędzamy w ten sposób miejsce, którego i tak nie ma zbyt wiele w pokoiku dziecięcym. Rozwiń dobra opcja w celu oszczednosci przestrzeni Link do komentarza
ziemek Napisano 3 sierpnia 2015 Udostępnij #73 Napisano 3 sierpnia 2015 Mi się takie łóżka podobają, przypominają mi klimaty z filmów z dzieciństwa. Łóżka piętrowe i domki na drzewie to było to U mnie w dziecięcym pokoju metraż nie jest aż tak duży, więc na pewno zastosuję kiedyś taką opcję. Link do komentarza
vogameble Napisano 4 sierpnia 2015 Udostępnij #74 Napisano 4 sierpnia 2015 Łóżko piętrowe to przede wszystkim fajne i dobre rozwiązanie dla dzieci,kiedy są młodsze będą chciały spac właśnie na takim łóżku,to sprawia wiele radości. Potem gorzej jest to ze sobą pogodzić Pamiętajmy że takie łóżko musi być bezpieczne i stabilne,to priorytet podczas zakupu. Link do komentarza
Visby Napisano 20 sierpnia 2015 Udostępnij #75 Napisano 20 sierpnia 2015 Cytat Łóżko piętrowe to przede wszystkim fajne i dobre rozwiązanie dla dzieci,kiedy są młodsze będą chciały spac właśnie na takim łóżku,to sprawia wiele radości. Potem gorzej jest to ze sobą pogodzić Pamiętajmy że takie łóżko musi być bezpieczne i stabilne,to priorytet podczas zakupu. Rozwiń To oczywiste, że łóżka piętrowe, jak zresztą każde meble, powinny być bezpieczne dla ich użytkowników. Szczególnie, jeśli chodzi o dzieci. Łóżka piętrowe wykonane z dobrego gatunku materiałów na pewno będą bezpieczne. Większość z nich ma barierki, które zapobiegną zsunięciu się dziecka z materaca podczas snu. Link do komentarza
driver098 Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #76 Napisano 24 sierpnia 2015 Cytat To oczywiste, że łóżka piętrowe, jak zresztą każde meble, powinny być bezpieczne dla ich użytkowników. Szczególnie, jeśli chodzi o dzieci. Łóżka piętrowe wykonane z dobrego gatunku materiałów na pewno będą bezpieczne. Większość z nich ma barierki, które zapobiegną zsunięciu się dziecka z materaca podczas snu. Rozwiń jak dla mnie super pomysl bo mozna zaoszczdzic bardzo duzo miejsca Link do komentarza
retrofood Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #77 Napisano 24 sierpnia 2015 Cytat jak dla mnie super pomysl bo mozna zaoszczdzic bardzo duzo miejsca Rozwiń i na co ci to miejsce, zeby stało puste? Link do komentarza
Visby Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #78 Napisano 25 sierpnia 2015 Cytat i na co ci to miejsce, zeby stało puste? Rozwiń Wolne miejsce w pokoju dziecięcym można zagospodarować na wiele sposobów. Przede wszystkim wolna przestrzeń może zostać zapełniona dodatkowymi półkami, szafkami lub biurkiem, które z pewnością przydadzą się, bo dziecko z czasem będzie miało coraz więcej ubranek i zabawek, pójdzie do szkoły. Poza tym, nigdy nie wiadomo, czy nie będziemy potrzebowali w tymże pokoiku miejsca dla drugiego dziecka. Gdy przyjdzie ono na świat nie będzie trzeba martwić się o to, gdzie będzie spało i gdzie będziemy trzymali akcesoria dla maluszka.Warto też zwrócić uwagę na to, że dzieci potrzebują sporej przestrzeni na zabawę, dlatego nadmiarem miejsca w pokoju dziecięcym nie powinniśmy się martwić. Link do komentarza
vip42 Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #79 Napisano 25 sierpnia 2015 Moim szkrabom (6 i 4) kupiłem łóżko piętrowe. Teraz mają więcej podłogi do zabawy bo pokój jest przestronniejszy. Łóżko ma barierki, więc dziecko nie spadnie w czasie snu, a mam nadzieję że skakać z piętra nie będą. Pod łóżkiem są przestronne szuflady w których mogą trzymać zabawki (lub pościel). Ja polecam to rozwiązanie, a w razie potrzeby zawsze mogę górę zdjąć i mieć dwa łózka pojedyncze. Link do komentarza
Rafiko Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #80 Napisano 25 sierpnia 2015 Cytat Mam czworo dzieci i dwoje z nich ma wspólny pokój. Zastanawiam się nad kupnem łóżka piętrowego. Ale nie wiem, czy jest to bezpieczne. Cały czas mi się wydaje, ze któryś z nich spadnie. Może widzieliście coś ciekawego - jakieś specjalne zabezpieczenia, składane drabinki, aby nie było jak wejść itp. Co o tym myślicie? Proszę o radę. Rozwiń moja zona wybiła mi ten pomysł z głowy, jak go zaproponowałem. sama miała takie łóżko w domu i go nienawidziła, bo było mało miejsca, spadała, a dranbinka wciąz sie psuła Link do komentarza
vip42 Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #81 Napisano 25 sierpnia 2015 Cytat moja zona wybiła mi ten pomysł z głowy, jak go zaproponowałem. sama miała takie łóżko w domu i go nienawidziła, bo było mało miejsca, spadała, a dranbinka wciąz sie psuła Rozwiń Może to wina kiepskiego łóżka a nie łóżka piętrowego jako takiego? Ja zamawiając łóżko zamawiałem też do niego lepsze materace, a nie standardowe gąbki. A wymiary łóżka mam takie że gdyby było dłuższe (dzieciom wystarczy długość jeszcze na 10 lat) to bym spokojnie się na nim wysypiał. Były łóżka o połowę tańsze, ale wolałem dopłacić do jakości i wygody dzieci. I nie żałuję Link do komentarza
JasłoBUD Napisano 26 sierpnia 2015 Udostępnij #82 Napisano 26 sierpnia 2015 warto popatrzeć na łóżka piętrowe, które można skladać, w sensie górne łóżko tworzy coś w rodzaju oparcia dla dolnego. Mi się podobają takie rozwiązania, ale każdy ma swój gust Link do komentarza
vip42 Napisano 30 sierpnia 2015 Udostępnij #83 Napisano 30 sierpnia 2015 Interesujące... Link do komentarza
savior92 Napisano 7 września 2015 Udostępnij #84 Napisano 7 września 2015 super opcja, można zaoszczędzić sporo przestrzeni Link do komentarza
niezastapiony18 Napisano 21 września 2015 Udostępnij #85 Napisano 21 września 2015 Można szkoda, że jak byłem dzieckiem takich różnych opcji z piętrowym lóżkiem nie bylo tylko pokoj byl zabity :P Link do komentarza
Karolcia22 Napisano 25 września 2015 Udostępnij #86 Napisano 25 września 2015 Wszystko zależy od wieku dzieci ja myślę, ze nie ma co przesadnie sie martwić. Dzieciaki będa miec ucieche ( kto nie marzył o łozku piętrowym) a zawsze mozesz zastosować wyższe balustrady wokół, aby faktycznie nie spadło w nocy jak spi Link do komentarza
Jackowy Napisano 30 czerwca 2016 Udostępnij #87 Napisano 30 czerwca 2016 Cytat Interesujące... Rozwiń To jest najlepsze!! Kiedyś miałem z siostrą piętrowe łóżko, ale nie było takie pomysłowe jak to. Teraz to dopiero są wypasione Gdybym był dzieckiem sam bym chciał takie mieć Link do komentarza
strak Napisano 5 lipca 2016 Udostępnij #88 Napisano 5 lipca 2016 miej tyle przesrzeni Link do komentarza
ultramaryna Napisano 13 lipca 2016 Udostępnij #89 Napisano 13 lipca 2016 W małym, dziecięcym pokoju jest to strzał w dziesiątkę. Link do komentarza
SklepStolarza Napisano 1 września 2016 Udostępnij #90 Napisano 1 września 2016 Jest to dobre rozwiązanie, bo oszczędza dużo miejsca. Jednak w przypadku bardzo małych dzieci, które mogą wypaść lepiej z takim rozwiązaniem poczekać aż podrosną. Link do komentarza
vip42 Napisano 2 września 2016 Udostępnij #91 Napisano 2 września 2016 4-5 latek już daje radę Link do komentarza
Kataaarzynaa Napisano 18 listopada 2016 Udostępnij #92 Napisano 18 listopada 2016 Może część z Was się ze mną nie zgodzi, ale pokój dziecięcy nie służy tylko do spania i nauki, ale również do zabawy. Większość z naszych mieszkań ma bardzo małe pokoje i przez to dzieci nie mają zbyt dużej przestrzeni, a chyba nawet nikt z Was nie chciałby mieć w sypialni samego łóżka i szafy i praktycznie braku wolnej powierzchni. Z dziećmi jest tak samo. To prawda część łóżek piętrowych da się rozebrać i zrobić z nich 2 oddzielne jednoosobowe łózka, ale przeciez są również łóżka piętrowe z biurkiem przeznaczone dla jednego dziecka i które moim zdaniem sprawdzają się idealnie w małych pomieszczeniach. Jeden z moich synów ma pokój o powierzchni nieco ponad 6m2 i nie wyobrażam sobie postawienia tam łózka, oddzielnego biurka, szafy i komody, bo praktycznie nie byłoby przejścia. Z tego tez powodu kupiłam mu jedno z tych łóżek http://elies.pl/kategoria/lozka-pietrowe i myślę, że nie będzie wielkiego problemu, żeby moje dziecko spało w nim do 12-13 roku życia, a przeciez nie kupujemy tez łóżek na wieczność ani na 20-30lat. Link do komentarza
lila000 Napisano 23 listopada 2016 Udostępnij #93 Napisano 23 listopada 2016 Ja jak byłam mała też miałam łóżko piętrowe z bratem:) Według mnie to dobra opcja Link do komentarza
Gwiazdka.p Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #94 Napisano 5 grudnia 2016 To niebieskie łóżko, a raczej kompleks łóżek w ścianie, jest absolutnie cudowne. Nie jestem już dzieckiem, a nadal chciałabym mieć taką "komnatę" do spania Link do komentarza
Gość Napisano 13 grudnia 2016 Udostępnij #95 Napisano 13 grudnia 2016 Moim zdaniem łóżka piętrowe są jak najbardziej bezpieczne, jeżeli dziecko nie lunatykuje w nocy. Większość z nich ma odpowiednią obudowę, która nie pozwoli na upadek z niego. Co więcej przy dwójce dzieci w jednym pokoju jest to bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ pozwala na zaoczszczędzenie miejsca w pokoju. Link do komentarza
agrest2104 Napisano 16 grudnia 2016 Udostępnij #96 Napisano 16 grudnia 2016 Nazwy nie podam, bo już nie pamiętam, ale mam lóżko piętrowe, które można rozłożyć na dwa osobne łóżka. W takie najlepiej się zaopatrz. Przecież wiadomo, że cały wiek nastoletni dzieci na piętrowym łóżku spać nie będa, bo w pewnym wieku z takiego lóżka po prostu się wyrasta psychicznie i jest ono krótko mówiąc obciachem Dlatego polecam takie rozwiązanie - najpierw piętrowe, a później rozłożysz je na dwa. Pytaj o takie w sklepie, jest ich sporo. Link do komentarza
marekmarecki123 Napisano 19 lipca 2017 Udostępnij #97 Napisano 19 lipca 2017 Dnia 5.05.2009 o 16:14, kropeczka_ns napisał: Podkówko ja mam dwóch małych wariatów (2 i 5 lat) i w domu beda mieszkac razem- będzie im raźniej a chcemy młodszego wreszcie wyprowadzic z naszej sypialni. I chyba nie kupie łozka pietrowego bo się boje że bedą świrowac i spadną. Ale znalazłam fajna opcje która oszczedza miejsce a jest bezpieczna- pokaze Ci:) zobacz zestaw Hugo I bardzo mi sie podba pomysł wysuwania jednego łozka spod drugiego:) http://www.deltameble.pl/index.php?id=mlod...pl&music=on Rozwiń Łóżka podwójne wysuwane to super sprawa, przede wszystkim są bezpieczniejsze, dzieci śpią i rodzice też śpią spokojniej, z piętrowcem to chybabym nie zasnął przez pierwsze kilka nocy, tylko bym chodził i sprawdzał czy się ten z górnego nie wychylił za mocno dlatego takie rozwiązanie jest lepsze Link do komentarza
DesignForma Napisano 2 sierpnia 2017 Udostępnij #98 Napisano 2 sierpnia 2017 Łóżko pietrowe to bardzo fajne rozwiązanie, zawsze chciałem takie mieć napiszcie jak się sprawuje u was jak się na takie zdecydujecie. Link do komentarza
gocha11 Napisano 11 października 2017 Udostępnij #99 Napisano 11 października 2017 U mnie dzieci mają piętrowe łózko, są w podobnym wieku, dzieli ich niecałe dwa lata. Starsze spi na górze, a młodsze na dole. Link do komentarza
birdybi Napisano 18 grudnia 2017 Udostępnij #100 Napisano 18 grudnia 2017 W dzieciństwie marzyłam o takim łóżku Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się