wiatronogi Napisano 2 czerwca 2008 Udostępnij #1 Napisano 2 czerwca 2008 Witam wszystkich,mam następujące pytanie. Jakie kolory najlepiej sprawdzają się w sypialni. Myślimy właśnie nad odnowieniem mieszkania i wogóle nie mamy pomysłu na sypialnie. Pomieszczenie jest dość spore około 20 m2 z dużą ilością dziennego światła. Link do komentarza
Ken i Ela Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #2 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Witam wszystkich,mam następujące pytanie. Jakie kolory najlepiej sprawdzają się w sypialni. Myślimy właśnie nad odnowieniem mieszkania i wogóle nie mamy pomysłu na sypialnie. Pomieszczenie jest dość spore około 20 m2 z dużą ilością dziennego światła. Rozwiń Mysle ze najbardziej pasujace i odpowiednie do sypialni sa kolory z tonacji spokojnej--najlepiej blado-zielone lub blado-zolte. Sa to kolory spokojne i dobrze wplywaja na nas i nasz odpoczynek. Jesli pokoj jest duzy i sloneczny to raczej wybralabym kolor zielony--ktory stonuje i uspokoi otoczenie. Zolty jeszcze bardziej rozswietli pokoj i moze nie za bardzo korzystnie wplynac na nasz odpoczynek. Ale mozecie tez pobawic sie z kolorami i moze blado-rozowy bedziecie chcieli--to taki buduarowy kolor i do wykwitntnej i delikatnej sypialni pasuje. Zycze powodzenia w sypialni!!!! i oczywiscie wybor nalezy do Was. Pozdrawiam, Ela. Link do komentarza
Mirmoza Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #3 Napisano 3 czerwca 2008 Ja też jestem za zielonym. Widziałam co prawda sypialnie fioletową ale wyglądało to ehh.. szkoda słów. Link do komentarza
Dromek Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #4 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Witam wszystkich,mam następujące pytanie. Jakie kolory najlepiej sprawdzają się w sypialni. Myślimy właśnie nad odnowieniem mieszkania i wogóle nie mamy pomysłu na sypialnie. Pomieszczenie jest dość spore około 20 m2 z dużą ilością dziennego światła. Rozwiń Mnie wydaje się że kolor zależy od tego co chcecie robić w tej sypialni. Jeżeli wypoczywać to jakieś spokojne ciepłe kolory. Jeśli jednak chcecie tam nie tylko spać to plecam różowy a nawet jakieś odcienie czerwieni, może nie na całej powierzchni ścian ale jakiś akcent doda na pewno energii i chęci. Czytałem ostatnio jak wybierać kolory przygotowując projekty wnętrz - bardzo fajny artykuł. Link do komentarza
Imbirek Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #5 Napisano 3 czerwca 2008 To ja się od razu wypowiem: kolory w sypialni powinny być spokojne. Kremowe białe troche brązu. Bardzo ładnie wyglądają takie zestawienia. Link do komentarza
sebas Napisano 5 lipca 2008 Udostępnij #6 Napisano 5 lipca 2008 Cytat To ja się od razu wypowiem: kolory w sypialni powinny być spokojne. Kremowe białe troche brązu. Bardzo ładnie wyglądają takie zestawienia. Rozwiń Kolor w sypialni powinien być jak najbardziej spokojny, ale też musi mieć odpowiedni wpływ na nas. Ja mam kolor różowy. Jest to kolor który wpływa na naszą miłość i sen polecam Link do komentarza
Imbirek Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #7 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Kolor w sypialni powinien być jak najbardziej spokojny, ale też musi mieć odpowiedni wpływ na nas. Ja mam kolor różowy. Jest to kolor który wpływa na naszą miłość i sen polecam Rozwiń Różowy mi się nie podoba. Przykro mi. Link do komentarza
hesia Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #8 Napisano 8 lipca 2008 Cze.Pastelowe kolory typu beż uspokajają i o to chodzi w sypialni.Pozdro Link do komentarza
arka23 Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #9 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Cze.Pastelowe kolory typu beż uspokajają i o to chodzi w sypialni.Pozdro Rozwiń myslę, ze jak jest dużo swiatła to najlepiej jest pomalować sypialnie na żółto. oczywiście żółty- pastelowy Link do komentarza
Garda Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #10 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Cze.Pastelowe kolory typu beż uspokajają i o to chodzi w sypialni.Pozdro Rozwiń Beż jest ok. Byle nie kawa z mlekiem. Link do komentarza
1Hipcio Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #11 Napisano 9 lipca 2008 to ja mam inny gust mi się podobają sypialnie nastrojowe, z takim uwodzicielskim klimatem, ściany np. czekolada jak tu http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--visage--/sypialnia/ albo tu http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--modern--/sypialnia/ zupełnie ciemna ściana u wezgłowia,przytłumione światło, no i bardzo podobają mi się w sypialni toaletki z lustrem Link do komentarza
hesia Napisano 11 lipca 2008 Udostępnij #12 Napisano 11 lipca 2008 Cytat to ja mam inny gust mi się podobają sypialnie nastrojowe, z takim uwodzicielskim klimatem, ściany np. czekolada jak tu http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--visage--/sypialnia/ albo tu http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--modern--/sypialnia/ zupełnie ciemna ściana u wezgłowia,przytłumione światło, no i bardzo podobają mi się w sypialni toaletki z lustrem Rozwiń Cze.Toaletka z lustrem w sypialni musi być , skrzyneczka na skarby typu kolczyki też obowiązkowa.Pozdro Link do komentarza
domel Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #13 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Cze.Toaletka z lustrem w sypialni musi być , skrzyneczka na skarby typu kolczyki też obowiązkowa.Pozdro Rozwiń Szare jasne kolory też są dobre.Wielkie lustro u wezgłowia też nie zaszkodzi. Link do komentarza
leszko Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #14 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Witam wszystkich,mam następujące pytanie. Jakie kolory najlepiej sprawdzają się w sypialni. Myślimy właśnie nad odnowieniem mieszkania i wogóle nie mamy pomysłu na sypialnie. Pomieszczenie jest dość spore około 20 m2 z dużą ilością dziennego światła. Rozwiń Mysle , że pastele. I spokojne. Błękit, zielony groszek, kawa z mlekiem. Tapeta ze spokojnym wzorkiem tez jest miła. Albo wykładzina drewniana, korek. Link do komentarza
Garda Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #15 Napisano 15 lipca 2008 Cytat bardzo podobają mi się w sypialni toaletki z lustrem Rozwiń Jeśli sypialnia jest rozsądnych rozmiarów to jak najbardziej. A co sądzicie o łóżku z baldachimem? Nie żartuję, naprawdę chodzi za mną taki pomysł tyle że do tego potrzebna jest sypialnia ponad 40 m i wysoka na jakueś 4. Link do komentarza
Garda Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #16 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Szare jasne kolory też są dobre.Wielkie lustro u wezgłowia też nie zaszkodzi. Rozwiń Zaraz powiesz że chcesz też lustro na suficie. Link do komentarza
Garda Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #17 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Cze.Toaletka z lustrem w sypialni musi być , skrzyneczka na skarby typu kolczyki też obowiązkowa.Pozdro Rozwiń Kolczyki niekoniecznie jeśli sypialnia jest męska. Wtedy to raczej na haczyki do ryb. Link do komentarza
Garda Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #18 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Mysle , że pastele. I spokojne. Błękit, zielony groszek, kawa z mlekiem. Tapeta ze spokojnym wzorkiem tez jest miła. Albo wykładzina drewniana, korek. Rozwiń A co na podłogę? Link do komentarza
Imbirek Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij #19 Napisano 16 lipca 2008 Cytat Cze.Pastelowe kolory typu beż uspokajają i o to chodzi w sypialni.Pozdro Rozwiń Do sypialni już i tak przychdzimy śpiący po całym dniu pracy więc czy beż, biel czy zieleń to wszystko jedno. Ja tylko różowego nie cierpię. Link do komentarza
RobertSZ Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij #20 Napisano 16 lipca 2008 Ja uwielbiam ciepłe kolory, szczególnie w sypialni. U siebie mam koralową lagune z kolekcji farb magnat. Ten kolor jest super. Wspaniałe są letnie poranki, kiedy się budzę przy mojej Rybce, za oknem wstaje słoneczko i pięknie pada na ściany i na moją Żabkę. Od razu mam lepszy humor! Pozdrawiam! Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #21 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Jeśli sypialnia jest rozsądnych rozmiarów to jak najbardziej. A co sądzicie o łóżku z baldachimem? Nie żartuję, naprawdę chodzi za mną taki pomysł tyle że do tego potrzebna jest sypialnia ponad 40 m i wysoka na jakueś 4. Rozwiń Tron ze złota w salonie wymaga jakiś 100m2.Domownicy od drzwi popylają na kolanach Pomarzyć dobra rzecz . Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #22 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Zaraz powiesz że chcesz też lustro na suficie. Rozwiń To już perwersja .Łóżko wodne ,czemu nie? Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #23 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Kolczyki niekoniecznie jeśli sypialnia jest męska. Wtedy to raczej na haczyki do ryb. Rozwiń Szowinizm kobiecy?Kolczyki to widzę w co którymś męskim uchu i nie tylko!Haczyki i robaki to w lodówce trzymają/fuj,twu/ Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #24 Napisano 17 lipca 2008 Cytat A co na podłogę? Rozwiń Wykładzina dywanowa albo korek.To ciepłe materiały,miłe w dotyku bosą stopą. Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #25 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Do sypialni już i tak przychdzimy śpiący po całym dniu pracy więc czy beż, biel czy zieleń to wszystko jedno. Ja tylko różowego nie cierpię. Rozwiń Kolory mają wpływ na nastrój i samopoczucie.Czarny wpędzi w rozpacz i zamiast spać będziemy łkać do poduszki. Czerwony pobudza do działania i zamiast spać myślimy co zrobić żeby zarobić. Nie śpimy ,myślimy i prosta droga do deprechy. Link do komentarza
1Hipcio Napisano 18 lipca 2008 Udostępnij #26 Napisano 18 lipca 2008 Cytat co sądzicie o łóżku z baldachimem? Nie żartuję, naprawdę chodzi za mną taki pomysł tyle że do tego potrzebna jest sypialnia ponad 40 m i wysoka na jakueś 4. Rozwiń niekoniecznie, taki baldachim przewidziano do normalnych mieszkań Link do komentarza
tojan3 Napisano 18 lipca 2008 Udostępnij #27 Napisano 18 lipca 2008 Cytat Kolory mają wpływ na nastrój i samopoczucie.Czarny wpędzi w rozpacz i zamiast spać będziemy łkać do poduszki. Czerwony pobudza do działania i zamiast spać myślimy co zrobić żeby zarobić. Nie śpimy ,myślimy i prosta droga do deprechy. Rozwiń Ja kiedys mialem zielona sypialnie, ale kolor byl tak intensywny, ze wcale nie uspokajal. Wrecz odwrotnie.Musielismy przemalowac na piaskowy.Powiem to co wielu mowilo: trzeba kolor sprawdzic na wiekszej powierzchni. Link do komentarza
domel Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij #28 Napisano 20 lipca 2008 Cytat niekoniecznie, taki baldachim przewidziano do normalnych mieszkań[attachment=1380:romeo_i_...dachimem.jpg] Rozwiń To jakieś zadaszenie nad przystankiem PKS-u a nie baldachim Link do komentarza
Wanda Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij #29 Napisano 20 lipca 2008 Cytat To jakieś zadaszenie nad przystankiem PKS-u a nie baldachim Rozwiń Mi to przypomina łóżko do opalania. Dodać dwie lampy u góry i można się smażyć. Link do komentarza
Wanda Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij #30 Napisano 20 lipca 2008 Cytat Szowinizm kobiecy?Kolczyki to widzę w co którymś męskim uchu i nie tylko!Haczyki i robaki to w lodówce trzymają/fuj,twu/ Rozwiń Haczyki w lodówce? A czemuż?? Link do komentarza
oliweczka Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij #31 Napisano 21 lipca 2008 jeśli chodzi o baldachimy to uważam, że ciężko zrobić je ze smakiem. Ten akurat jest ok. kojarzy mi się z wakacjami. W takim łóżku musi się dobrze spać Link do komentarza
domel Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij #32 Napisano 22 lipca 2008 Cytat Mi to przypomina łóżko do opalania. Dodać dwie lampy u góry i można się smażyć. Rozwiń Można na wakacje nie wyjeżdżać.Wczasy w łózku. Link do komentarza
domel Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij #33 Napisano 22 lipca 2008 Cytat Haczyki w lodówce? A czemuż?? Rozwiń Mają blisko do robaków. Link do komentarza
szara.mysza Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij #34 Napisano 5 listopada 2008 Myślę, że wszystko zależy przede wszystkim od temperamentu i "klimatów" w jakich obracają się mieszkańcy. Przykład: Widziałam ostatnio zupełnie pretensjonalną na pozór sypialnię: ok. 30m2, jedno duże zachodnie okno, na ścianach: duże połaci (lekko fakturowanej) czerni oraz bieli, a na środku wielkie łóżko z kapą w zebrę. Nad tym żyrandol z przezroczystych koralików i sznury podobnych pseudokryształków w oknie... Na pierwszy rzut oka totalny obciach i perwersyjne bezguście. Ale młoda właścicielka, to dziewczyna z dużym humorem i luzem do życia. Taka śmieszna dziewczyna pijąca piwo z gwinta, a jak trzeba to i wódeczkę podobnie. W połączeniu z Panią Domu, taka sypialnia okazuje się być rodzajem żartu i przebywa się tam w świetnym nastroju z tą świadomością. Na walory wypoczynkowe jak i dotyczące "inspirującego" nastroju użytkownicy sypialni nie narzekająZmierzam do tego, że nie ma dobrych i złych metod na pomieszczenie dla wszystkich. Może stonowane kolory dla stonowanych ludzi, szalone rozwiązania dla szalonych? Link do komentarza
mar.cel Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij #35 Napisano 5 listopada 2008 Ja na przykład wymarzyłem sobie swego czasu niby afrykańską sypialnię. Oczywiście żona się w głowę pukała słysząc to i zrzędziła (pozdrawiam, Kochanie ), że "pastele, śmastele, bla, bla, bla", bo to zawsze takie gustowne, że hej:) Ale w końcu zgodziła się na kompromis: mój ciemny, taki marokański brąz w tonie gorzkiej czekolady na dużych powierzchniach i jej pastel "Caffe latte" (od Duluxa obie). Do tego skleciliśmy szablonik z motywem ornamentalnym wyszukanym ze sztuki Islamu i poprzeplataliśmy troszkę te dwie barwy. Do tego wyraźnie afrykanizujący dzbanyszek i jakieś ładne suche trawki w nim... Bardzo nam teraz w nim miło, i nie trzeba było bać się ciemnych powierzchni, jest bardzo ciekawie. A dzięki stonowaniu tego subtelniejszym motywem jest nienachalnie. "Pieprz i wanilia" tu zadziałały. Link do komentarza
JacekP Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij #36 Napisano 5 listopada 2008 Sypialnia, to miejsce, gdzie wstęp obcym powinien być raczej ograniczony, a wiąże się to z prywatnością i intymnością. Powinno się urządzić ją tak, aby wieczorem kładąc się spać, miało się poczucie bezpieczeństwa, spokoju i wyciszenia.A przecież każdego z nas co innego uspokaja i coś innego wycisza Link do komentarza
zbys Napisano 10 grudnia 2008 Udostępnij #37 Napisano 10 grudnia 2008 Cytat Szare jasne kolory też są dobre.Wielkie lustro u wezgłowia też nie zaszkodzi. Rozwiń Ja raczej zamiast lustra na wezgłowiu proponowałbym COŚ TAKIEGO , efekt ten sam a o ile bezpieczniej ! Link do komentarza
tojan3 Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij #38 Napisano 16 grudnia 2008 Delikatny błękit jest zawsze przyjemny. Link do komentarza
barex77 Napisano 22 grudnia 2008 Udostępnij #39 Napisano 22 grudnia 2008 witam,a my własnie zrobiliśmy ściany sypialni na kolor krwisty (powiedzmy: bordowy), ze wzorem, do tego położymy rozjaśniający,acz stonowana wykładzina w kolorze bladozłotym. i powiem wam - efekt póki co jest fantastyczny (pokój 20 m2), a jak dojedzie wykładzina... pozdrawiam! Link do komentarza
nutek27 Napisano 22 grudnia 2008 Udostępnij #40 Napisano 22 grudnia 2008 Witam, U mnie w sypialni sprawdza się połączenie brązowego z kremowym, meble, pościel, wykładzina dywanowa - wszystko dobrze się komponuje i pozytywnie wpływa Na pewno unikałbym mocnych kolorów typu czerwony czy intensywny zielony albo niebieski, bo to nie są dobre kolory do wypoczywania. Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się