Skocz do zawartości

Podbitka z desek .

Recommended Posts

Napisano

Witam Wszystkich .Mam pytanie do Was ,chodzi mi o podbitke pod Wiatą z desek mam problem się trochę rozeszły te deski czy ,co dać w te miejsca co widać membranę żeby to jakoś zatuszować ?

799b0a02908a3.jpg

Napisano
12 minut temu, PiotruniA napisał:

Tak tylko że ja mam listwy dane już i nie odkrece ponieważ były dawane na pistolet że nie widać wkrętów .A coś innego tam dać w te szpary

Są szpachle do drewna. Takie że nie wysychają i nie odpadają ze szpar. Wystarczy dobrać odcień.

Napisano
36 minut temu, retrofood napisał:

Są szpachle do drewna. Takie że nie wysychają i nie odpadają ze szpar. Wystarczy dobrać odcień.

Dziękuję bardzo .Możesz podesłać link do jakiejś przykładowej ,ja jak malowałem deski to był kolor orzech brazylijski .

Napisano
3 godziny temu, PiotruniA napisał:

Tak tylko że ja mam listwy dane już i nie odkrece ponieważ były dawane na pistolet że nie widać wkrętów .A coś innego tam dać w te szpary ?

Nałożyć listwy. 

Napisano
1 godzinę temu, Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne napisał:

Też jestem za dodaniem listew. 

Byłem chyba zbyt zaspany i myślałem wtedy o zamaskowaniu tych miejsc po pistolecie, a nie szpar wzdłużnych. Oczywiście, szpachlowanie takich szpar byłoby bardzo żmudną robotą, dlatego listwy są na pewno szybszą i wygodniejszą opcją.

Jednak ten fragment na zdjęciu sugeruje, że deski są ładne, ale obcięte po bokach nierówno, Więc jeśli chcieć zrobić to raz a dobrze, trzeba by je zdjąć i wyrównać, po czym zamocować ponownie. Pytanie tylko czy aż tak bardzo zależy komuś na ładnym wyglądzie tej wiaty, bo pracy też by było sporo.

No i kwestia do czego te deski są mocowane, że użyto pistoletu.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...