Ja bym tę ścianę posuszył i ponownie zagruntował to co jest. Ale ostrożnie, nie nadmiernie gruntu, cienka warstewka i w miarę równo. Dopiero potem warstwa gładzi i odczekanie co to da.
Są dwie opcje, gładź, albo skuwanie. Jak gładź, to jedna warstwa może nie wystarczyć. Trzecia, zadrzeć tarczą do betonu i dopiero gładź i wtedy już napewno jedną warstwą się tego nie wyprowadzi. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
No właśnie jak dotykam to mi się wydaje suche, stąd postanowiłem założyć ten temat na forum, bo mnie to zaniepokoiło. Więc co trzeba zrobić, jeśli to rzeczywiście jakiś stary klej do tapet się objawił? Posmarować te miejsca jakimiś blokerami i potem kolejna warstwa?
To czy gładź czy szpachla jest jeszcze mokra to czuć przy dotknięciu dłonią, a czasem w rogach nawet to jest niewyczuwalne. Takie plamy od razu można rozróżnić, czy to mokre czy suche dotykając po prostu dłonią. Żeby to było mokre dalej, to w tych ciemniejszych miejscach musiałoby być z 2mm więcej szpachli czy gładzi żeby się tak odznaczyło jak na tej fotce. Obstawiam, że w tych ciemniejszych miejscach mógł głebiej wsiąknąć klej do tapet. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się