Cinek88 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij #1 Napisano 22 marca 2023 Witam, Było dość ciasno i wyszło, że kielich rury odpływowej wystaje 4mm ponad poziom posadzki. Czy jak zgubię to w kleju na płytce będzie ok? Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 23 marca 2023 Udostępnij #2 Napisano 23 marca 2023 Skoro kielich rury odpływu już wystaje ponad poziom podłogi to gdzie tam ma się zmieścić syfon i sam odpływ? Ponadto ile niżej niż docelowy poziom płytek biegnie reszta rury odpływu? Z opisu wynikałoby, że jest to wszystko zrobione na styk. Link do komentarza
Buster Napisano 23 marca 2023 Udostępnij #3 Napisano 23 marca 2023 (edytowany) Redakcja ma rację, za szybko przeczytałem pytanie Edytowano 23 marca 2023 przez Buster (zobacz historię edycji) Link do komentarza
joks Napisano 23 marca 2023 Udostępnij #4 Napisano 23 marca 2023 Ja nie idę na kompromisy...ma być zrobione po mojemu , jak będzie wyglądać hydroizolacja? Z tym wystającym kołnierzem od rury? Link do komentarza
Cinek88 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij #5 Napisano 23 marca 2023 Odpływ jest od odpływu liniowego, liniowy jest niżej z 2cm od docelowych płytek, wszystko jest na styk, a że kliech jest grubszy niż reszta rury to wystaje. Hydroizolacje myślałem by położyć płachtę, a nie pędzlować folią w płynie. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 23 marca 2023 Udostępnij #6 Napisano 23 marca 2023 4 minuty temu, Cinek88 napisał: położyć płachtę A jak będzie dziura/przetarcie w płachcie i woda pod nią się dostanie - nie będzie hydroizolacji... 5 minut temu, Cinek88 napisał: folią w płynie Folia w płynie - to za mało... Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 24 marca 2023 Udostępnij #7 Napisano 24 marca 2023 Ale na czym mają się opierać płytki? Bardzo obawiałbym się o ich stabilność, skoro rura już wystaje do poziomu podłogi. Jaka jest średnica tej rury? Jeżeli 50 mm to można ją zastąpić rurą 40 mm. Link do komentarza
Cinek88 Napisano 24 marca 2023 Autor Udostępnij #8 Napisano 24 marca 2023 (edytowany) 16 godzin temu, podczytywacz napisał: A jak będzie dziura/przetarcie w płachcie i woda pod nią się dostanie - nie będzie hydroizolacji... Folia w płynie - to za mało... Zawsze się tak może zdarzyć nawet na płaskiej powierzchni. Rozwiązanie jakie wymyśliłem to zrobienie pagórka, góra rury odpływowej będzie się opierać o płytkę, okolica będzie w kleju już. Nie będzie pustki, po prostu w tym miejscu nie będzie kleju gdzie dotyka rura płytki. Tak to wygląda Edytowano 24 marca 2023 przez Cinek88 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się