Lhu Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij #1 Napisano 12 lutego 2023 Dzień dobry, proszę o poradę:) Stolarz jest w trakcie wykonywania projektu mebli w kolorach biel wysoki połysk i ciepłe drewno (artisan, dąb złoty lub halifax naturalny - mamy wybrać) z czarnymi uchwytami, czarnym zlewem i czarną płytą gazową. Dolne szafki białe, blat drewno, górne szafki drewno+biel do sufitu (dwukolorowe). Na podłodze jasnoszary gres. Zastanawiam się czy lodówka, mikro i piekarnik zakupić w kolorze czarnym czy szarym i najważniejsze pytanie: które płytki pomiędzy szafkami? Gres Manises 60x60 czy Opoczno Maestro 30x30? Dodam, że stół też będzie biel+drewno, a nad nim planuję potrójna drewnianą lampę. Kuchnia bardzo jasna, z trzema oknami od wschodu. Proszę o poradę, na dniach muszę wszystko zamówić. Pozdrawiam:) Link do komentarza
demo Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij #2 Napisano 12 lutego 2023 2 godziny temu, Lhu napisał: Zastanawiam się czy lodówka, mikro i piekarnik zakupić w kolorze czarnym Czerny do białego będzie pasować, ale nie czarny zlew, bo to bardzo niepraktyczne kolorek na tego rodzaju urządzonko. Zlew tylko i wyłącznie ze stali nierdzewnej. Link do komentarza
Lhu Napisano 12 lutego 2023 Autor Udostępnij #3 Napisano 12 lutego 2023 Dziękuję, mam w obecnym mieszkanku czarny wraz z baterią i paradoksalnie nie ma żadnego problemu, ale ja też jestem demonem sprzątania, może dlatego 🤣 Link do komentarza
demo Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij #4 Napisano 12 lutego 2023 57 minut temu, Lhu napisał: jestem demonem sprzątania Oczywiście rozumiem to, też miałem kiedyś granitowy Franke, ale nie polecam bo za bardzo obsługowy, a po czasie dno robi się nieładne takie jakieś wyblakłe. Link do komentarza
Lhu Napisano 12 lutego 2023 Autor Udostępnij #5 Napisano 12 lutego 2023 Po ilu latach? Mam Franke od 4 lat, na razie jest idealnie czarny. Zapewne to też kwestia wody, akurat ja mam miękką. Ale wiadomo, stal to najbardziej uniwersalny wybór:) Link do komentarza
animus Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij #6 Napisano 12 lutego 2023 Jest jeszcze kwestia czy to muzeum czy jadłodajnia, jak się mało używa je na mieście to się da. Link do komentarza
demo Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij #7 Napisano 12 lutego 2023 (edytowany) 5 godzin temu, Lhu napisał: Po ilu latach?. Zapewne to też kwestia wody, Wody też, ale ten fragranit po kilku latach wytłucze się chyba od naczyń i niestety robi się taki nieciekawy, jakiś szary a nie czarny. U mnie to trwało myślę że jakieś 6 lat i z roku na rok było coraz gorzej. A co się żona nawycierała, nasmarowywała różnymi specjalnymi środkami konserwującymi żeby to jakoś wyglądało, to tylko ona wie. A do tego to był taki model z dwoma komorami plus ociekacz i pełno krawędzi na trzymanie tych dodatkowych tacek, więc zakamarków trudnych do utrzymania w czystości. Takie coś: FRANKE MYTHOS MTG 651 PORSCHE DESIGN. Niby ładny, ale nigdy więcej coś takiego i teraz jest prosta jedna komora z wklejanym od spodu stalowym. Ale kafle na podłogę widzę dość odważna grafika. Wiem że teraz takie i podobne są modne. Widziałem w TV i wygląda to nawet dość ciekawie, ale jak dla mnie chyba za dużo tam się dzieje. Jednak stawiam na minimalizm. Edytowano 12 lutego 2023 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij #8 Napisano 13 lutego 2023 Dnia 12.02.2023 o 08:03, Lhu napisał: Dzień dobry, proszę o poradę:) Stolarz jest w trakcie wykonywania projektu mebli w kolorach biel wysoki połysk i ciepłe drewno (artisan, dąb złoty lub halifax naturalny - mamy wybrać) z czarnymi uchwytami, czarnym zlewem i czarną płytą gazową. Dolne szafki białe, blat drewno, górne szafki drewno+biel do sufitu (dwukolorowe). Na podłodze jasnoszary gres. Zastanawiam się czy lodówka, mikro i piekarnik zakupić w kolorze czarnym czy szarym i najważniejsze pytanie: które płytki pomiędzy szafkami? Gres Manises 60x60 czy Opoczno Maestro 30x30? Dodam, że stół też będzie biel+drewno, a nad nim planuję potrójna drewnianą lampę. Kuchnia bardzo jasna, z trzema oknami od wschodu. Proszę o poradę, na dniach muszę wszystko zamówić. Pozdrawiam:) Do czarnych sprzętów bardziej pasują białe płytki. Wydają się bardziej subtelne. Jeżeli zlew, bateria i płyta mają być w kolorze czarnym to reszta sprzętów (lodówka, piekarnik) też najlepiej będzie pasować w takim kolorze. Można się zastanowić nad połyskiem lub matem. Dla odmiany do płytek w marokański wzór bardziej pasować będą sprzęty w wykończeniu inox (szary wzór na płytkach), zwłaszcza, ze na podłodze będzie szary gres. Link do komentarza
hajmon7 Napisano 15 kwietnia 2024 Udostępnij #9 Napisano 15 kwietnia 2024 ja zastanawiam sie na d dokłądnie tymi samymi płytkami do kuchni. Można prosić o jakieś fotki jak to wyszło ostatecznie? Jakieś plusy i minusy tych płytek? pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się