Warto rozważyć montaż systemu zbierania deszczówki z rynien do zakopanych w ziemi betonowych zbiorników. Albo prostszy wariant – zbiornik naziemny z tworzywa, ewentualnie z drewna, z kranem w dolnej części (aby ułatwić pobór wody).
Deszczówka idealnie nadaje się do podlewania wszystkich roślin ogrodowych i doniczkowych, bo jest bardzo miękka, wolna od nadmiaru wapnia i żelaza.
Dzień dobry
Chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi tak na "chłopski rozum" jak mam zrozumieć MPZP mojej działki. Otóż posiadam działkę 1000m2 w MPZP po rozszyfrowaniu legendy wychodzi, że jest to Tereny zabudowy zagrodowej. W akcie notarialnym pisze, że jest to działka zagrodowo, mieszkaniowo, usługowa. Za to w księdze wieczystej widnieje zapis Gruty Orne. Kompletnie nie wiem jak mam to wszystko rozumiem, może ktoś wytłumaczy mi ten urzędowy bełkot, ja jestem tylko prostym człowiekiem. W przyszłości chciałbym postawić tam dom jednorodzinny, czy jest wogole taka możliwość?
Pozdrawiam
Mi się podobają płytki imitujące drewno, położyłam takie w łazience i w korytarzu. Piękne znalazłam w salonie Bokaro, bardzo dobrze odwzorowują drewno, no i jakość ich jest bardzo dobra.
Jeśli myślisz o remoncie, ale przeraża Cię długi proces, bałagan i tygodnie wyrzeczeń warto rozważyć panele winylowe z mineralnym rdzeniem. W telewizyjnych programach wnętrzarskich remonty odbywają się w jeden, lub kilka dni, ale towarzyszy im wielka ekipa remontowa. Ale szybki remont i gruntowna zmiana jest możliwa nawet bez pomocy fachowców.
Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/podlogi-i-posadzki/a/93985-panele-winylowe-z-mineralnym-rdzeniem-to-doskonaly-sposob-na-nowa-podloge
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się