Yapi Napisano 24 sierpnia 2019 Udostępnij #1 Napisano 24 sierpnia 2019 Mam taką sytuację. W domu jest parkiet a pod nim kolejno żużlobeton 15, papa na lepiku, styropian 5, trocinobeton 5. Chciałbym zamienić parkiet na płytki gres, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Przejrzałem wiele stron i pierwsze pytanie jakie się nasuwa, to czy zrywać parkiet i kłaść płytki na trocinobeton czy na parkiet położyć płytę OSB i na nią płytki? Jak to zrobić aby nie było drogo, a było dobrze? Za wszelkie sugestie i informację z góry dziękuję Link do komentarza
joks Napisano 24 sierpnia 2019 Udostępnij #2 Napisano 24 sierpnia 2019 W tym wypadku te dwa słowa ,, niedrogo i dobrze'' nijak do siebie nie pasują. Link do komentarza
retrofood Napisano 24 sierpnia 2019 Udostępnij #3 Napisano 24 sierpnia 2019 A co z poziomami? Podajesz zbyt mało informacji. OSB ma te swoje 2 cm, gres też z centymetr, do tego klej, może jeszcze jakieś wcześniejsze wyrównanie na parkiet... Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij #4 Napisano 26 sierpnia 2019 Na parkiecie też można. Są specjalne warstwy kontaktowe i gotowe rozwiązania. Jeżeli jednak zerwiesz parkiet będziesz mógł od nowa wypoziomować podłoże i przygotować je jak należy pod płytki. Słuszna uwaga Kolegi retrofood o poziomie. No właśnie - jak zamkniesz drzwi jak dołożysz koleje centymetry? Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij #5 Napisano 26 sierpnia 2019 Zdjąć parkiet, wyrównać podłoże i dopiero na to kłaść płytki. Jaki sens miałoby pozostawienie parkietu? Link do komentarza
retrofood Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij #6 Napisano 26 sierpnia 2019 26 minut temu, Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne napisał: Zdjąć parkiet, wyrównać podłoże i dopiero na to kłaść płytki. Jaki sens miałoby pozostawienie parkietu? Można wtedy dłużej poleniuchować. Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 27 sierpnia 2019 Udostępnij #7 Napisano 27 sierpnia 2019 Więcej z tym ostatecznie dodatkowej roboty niż przy zdejmowaniu parkietu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się