-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez lukas198820 · Napisano
Też tak pomyślałem żeby z sypialni wydzielić korytarzyk i zmniejszyć jego powierzchnię. A co z wysokością do parapetów ? W projekcie mam jakieś 90 cm a teraz jak wyleje gotowa wykewkeby przykryć ogrzewanie podłogowe będzie 85 cm Czy to zmiana istotna? -
Przez podczytywacz · Napisano
Powierzchnia użytkowa zmieni się o jakieś ułamki metra - tyle co pod ścianką... -
zostawić - jak jest
-
Przez podczytywacz · Napisano
Uznałeś bez patrzenia na projekt??? To teraz masz dwa wyjścia - zdemolować ocieplenie i powiększyć okno, albo zmniejszyć powierzchnię sypialni tak, aby stosunki w sypialni się zgadzały i sprawiały euforyczne odczucia , czyli stosunek powierzchni podłogi do okna, oraz te małżeńskie - też... Powierzchnię sypialni zmniejszysz, budując tymczasową, ale wyglądającą solidnie, ściankę działową wzdłuż ściany z wejściowymi do sypialni drzwiami... Ta nowa ściana powinna mieć normalne drzwi, tak, aby wyglądało, że tak miało być i że do sypialni wchodzisz przez garderobę... To również wyizoluje akustycznie sypialnię od reszty domu . Wydzielone pomieszczenie nazwiesz GARDEROBĄ i zagospodarujesz tak, jakbyś postawił dużą szafę zabudowaną w sypialni... Możesz ustawić tam regały i szafki na ciuchy, buty, walizki itp... To powinno załatwić sprawę stosunków Jeśli to rozwiązanie się nie sprawdzi w życiu codziennym - rozbierzesz za jakiś czas po załatwieniu spraw papierowych ściankę tymczasową i znowu będziesz miał dużą sypialnię To rozwiązanie powinno załatwić ewentualne problemy przy ewentualnych kontrolach i na pewno będzie tańsze i mniej papierochłonne niż ewentualna wymiana okna... O, kurde Powyższe pisałem długo i z przerwami... nie zauważywszy Twojej edycji -
Przez lukas198820 · Napisano
Okno było 150x240 Uznałem że o o jest za duze do sypialni dlatego je zmniejszyłem. Jak to teraz ugryźć nie zmieniając okna? Zmniejszyć powierzchnię pomieszczenia poprzez dołożenie ścianki działowej i zrobienie w nim np garderoby? Czy taki pomysł nie zmieni powierzchni użytkowej?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się