Pomocnik Napisano 4 marca 2018 Udostępnij #1 Napisano 4 marca 2018 Chcę odświeżyć pokój, w którym wszystkie ściany są pokryte tapetą. Jak skutecznie ją usunąć? Pełna treść artykułu pod adresem:https://budujemydom.pl/wykanczanie/sciany-wewnetrzne/porady/20317-jak-usunac-stara-tapete Link do komentarza
Gość Ewa Napisano 4 marca 2018 Udostępnij #2 Napisano 4 marca 2018 Dobre rady na zdjęcie tapet.Ale ciekawe czy też to moczenie pomože gdy tapeta była malowana farbą lateksową.Nie wiem co to za tapeta bo jak kupiliśmy mieszkanie to kuż była (ściana w kuchni). Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 28 marca 2018 Udostępnij #3 Napisano 28 marca 2018 Szanowni Państwo, Usuwanie tapety jest trudne oraz często powoduje uszkodzenie ściany. Podczas pracy należy zachować szczególną ostrożność, nie używać skrobaków z ostrymi ostrzami. Namoczenie tapety przed jej zrywaniem jest bardzo dobrym pomysłem i pozwala zaoszczędzić czas. Aby ściana była odpowiednio przygotowana do prac wykończeniowych należy ją odpylić, zagruntować gruntem ACRYL-PUTZ® GU 40. Do wygładzenia powierzchni rekomenduję gotową masę szpachlową ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ, która jest łatwa w aplikacji oraz tworzy równą oraz gładką powierzchnię. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
retrofood Napisano 28 marca 2018 Udostępnij #4 Napisano 28 marca 2018 6 godzin temu, Eksperci Śnieżka napisał: Namoczenie tapety przed jej zrywaniem jest bardzo dobrym pomysłem i pozwala zaoszczędzić czas. Aby ściana była odpowiednio przygotowana do prac wykończeniowych należy ją odpylić, Tia... Odpylajcie, szczególnie po namoczeniu! Link do komentarza
demo Napisano 28 marca 2018 Udostępnij #5 Napisano 28 marca 2018 Czytasz kotuś bez zrozumienia i piszesz głupoty, bo od kiedy to zrywanie tapet zalicza się do prac wykończeniowych przy robotach malarskich ???. Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 6 kwietnia 2018 Udostępnij #6 Napisano 6 kwietnia 2018 Szanowni Państwo, namoczenie tapety ułatwia jej usunięcie. Jeśli natomiast chcemy odświeżyć pokój z tapetą bez jej zrywania, to można zdecydować się na malowanie tapety. Wówczas, przed aplikacją farby, niezbędne jest odpylenie powierzchni i jej zagruntowanie. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się