Skocz do zawartości

Kolor ścian

lon8102

Recommended Posts

Napisano

Witam, potrzebuję porady odnośnie koloru ścian w sypialni. Na jednej ze ścian będą położone panele ścienne, jaki kolor będzie pasował poza szarym/białym ... 

panel-dekoracyjny-motivo-vox,large.jpg

Napisano

Myślę, że trzeba bez kombinowania i nie warto szukać czego nie wiadomo czego. Sekretne spojrzenie Śnieżki np. będzie pasować, według mnie. Ale to tylko moje zdanie, bo jak wiadomo, gusta się różnią. :)

Napisano

To na pewno musi być jakiś delikatny kolorek, inaczej źle to będzie moim zdaniem kontrastowało. Dałabym coś w stylu Perłowy Agat. Sprawdź sobie w sieci, jak to dokładnie wygląda. Kolor moim zdaniem bardzo spokojny, kojący, dający relaks.

Napisano

A może beżowy? 😊 Na przykład 507 Subtelny beż (jasny kolor - gdy pomieszczenie jest nieduże i ciemne) lub 550 Chwila refleksji (ciemniejszy, chłodny odcień -jeśli pokój jest większy i jasny). Kolekcja odcieni beżowych Śnieżki Satynowej jest bardzo bogata, a beż wydaje się idealnie pasować do proponowanej tapety. Kolor można dobrać także za pomocą wzornika dostępnego na stronie lub kupując tester (wtedy dokładnie we wnętrzu dopasowujemy barwę).

https://www.sniezka.pl/sklep/sniezka-satynowa-tester-do-malowania.html/

Wybierając odcień beżu proponujemy także uwzględnić kolorystykę pozostałych elementów wyposażenia wnętrza (mebli, podłogi, stolarki itp.) W razie potrzeby indywidualnej konsultacji, zapraszamy do korzystania z porad naszego eksperta 😊 dekorator@sniezka.com

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A bardzo jasny niebieski? W takiej zimnej tonacji. Wydaje mi się, że wyglądałoby to naprawdę ciekawie :) Warto sprawdzić. Dużo jest wariantów - myślę, że beżowy tez moze być ok.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Wybieraj tak jak Ci już zaproponowano spośród jasnych. To sekretne spojrzenie czy subtelny beż będą w porządku. Nie warto natomiast przesadzać z tymi panelami, bo fajnie jakby były miłym dodatkiem, natomiast jako główny motyw w jakimkolwiek pokoju to one pasować nie będą.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Zgadzam się z poprzednikiem. Lepiej nie przesadzać z panelami, aczkolwiek skomponowane z fajnym kolorem dadzą naprawdę ciekawy efekt. Moim zdaniem można by było spróbować dobrać panele z jakimś jasnym turkusem.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Napisano

Pastelowe robią mocne pierwsze wrażenie, ale na dłuższą metę są nużące.

Ja sobie regularnie oglądam farby Magnata w internecie i z tego co widzę pastelowe barwy to już mniejszość.

Ale co kto lubi. :)

• 6 miesiące temu...
Napisano
  Dnia 1.08.2019 o 17:16, pikuś1 napisał:

kolor ścian wszystkie pastelowe / najlepiej biały/ 

Rozwiń  

Tylko jest jeden problem bo kolor biały nie zalicza się do pastelowych :) 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...