Belliash Napisano 11 stycznia 2018 Udostępnij #1 Napisano 11 stycznia 2018 Czesc wszystkim, Jakie listwy dylatacyjne polecicie zamontowac na laczeniu podlog (kafle - parkiet i kafle - panele)? Zalezy mi na takich, aby zniwelowaly roznice wysokosci oraz zeby nie trzeba bylo ich przykrecac do podlogi. W gre nie wchodzi niestety zadne wiercenie. Polecicie cos ciekawego? Link do komentarza
Belliash Napisano 15 stycznia 2018 Autor Udostępnij #2 Napisano 15 stycznia 2018 Doradzicie jakies rozwiazanie? Link do komentarza
Gość Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #3 Napisano 15 stycznia 2018 Dylatacyjne, czy maskujące połączenia? Na istniejących podłogach, czy zaplanowanych? Jak duże różnice wysokości? Link do komentarza
retrofood Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #4 Napisano 15 stycznia 2018 Dnia 11.01.2018 o 10:19, Belliash napisał: W gre nie wchodzi niestety zadne wiercenie. Polecicie cos ciekawego? Zwykłe listwy, dostępne w kazdym sklepie budowlanym, dobrać trzeba tylko odcień. Zamiast przykręcić możesz przykleić. Link do komentarza
Gość Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #5 Napisano 15 stycznia 2018 Jako dylatację pomiędzy terakotę czy gres, a parkiet dawałem paski miękkiego korka, ale na to jeszcze coś maskującego... Link do komentarza
Belliash Napisano 15 stycznia 2018 Autor Udostępnij #6 Napisano 15 stycznia 2018 (edytowany) Obrazek lub Obrazek - np takie sa dostepne, ale nie bardzo mam pomysl jak mozna by je trwale przykleic tak aby z czasem nie odpadly. Z taka listwa o ksztalcie teownika nie byloby pewnie problemu, moglbym go zatopic w jakims kleju/fudze. Jednak listwy o ksztalcie teownika nie daja mozliwosci niwelacji roznicy wysokosci. Roznica wysokosci wynosi max 7mm. Edytowano 15 stycznia 2018 przez Belliash (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #7 Napisano 15 stycznia 2018 A weź wytłumacz dlaczego nie możesz wiercić. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #8 Napisano 15 stycznia 2018 A tak się nie da? Oferta firmy SALAG http://www.salag.com/site/listwy/107,Offer/ Link do komentarza
demo Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #9 Napisano 15 stycznia 2018 48 minut temu, Belliash napisał: , ale nie bardzo mam pomysl jak mozna by je trwale przykleic tak aby z czasem nie odpadly. Zwykły silikon załatwi sprawę. I są to listwy maskujące a nie dylatacyjne. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #10 Napisano 15 stycznia 2018 Załatwi o ile sama listwa wytrzyma i się nie poluzuje w wyniku potrącania butem czasami. Dlatego ta listwa z "ruchomym progiem" jest genialnym rozwiązaniem. Zawsze można ostatecznie zamontować odpowiednio wyprofilowany ćwierć wałek ale to już półśrodek mam wrażenie. Link do komentarza
Gość Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #11 Napisano 15 stycznia 2018 54 minuty temu, retrofood napisał: A weź wytłumacz dlaczego nie możesz wiercić. Może ma podłogówkę i nie wie gdzie ma rurki... 31 minut temu, demo napisał: są to listwy maskujące a nie dylatacyjne. Nie każdy jest na tyle kumaty, aby to rozróżnić... Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #12 Napisano 15 stycznia 2018 .....no OK i dalej, co myślicie o tych profilach, które podpiąłem ?? Link do komentarza
retrofood Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #13 Napisano 15 stycznia 2018 Bardzo ładne. Link do komentarza
Belliash Napisano 15 stycznia 2018 Autor Udostępnij #14 Napisano 15 stycznia 2018 A jakby ten profil przykleic za pomoca Sikaflex-11 FC+? Poza tym na takim profilu stawia sie chyba jeszcze oscieznice? Mysliscie ze zdalo by to egzamin? Link do komentarza
Gość Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #15 Napisano 15 stycznia 2018 W taki zdalny sposób, nie mając dostępu do szklanej kuli wróża Macieja cóż można powiedzieć... W jednym miejscu może zdać egzamin, w innym - nie. Zależy od miejsca, różnicy wysokości... Może jakieś zdjęcia krytycznych miejsc wrzuć, albo zaproś nas do siebie - wtedy na miejscu coś uradzimy Link do komentarza
demo Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij #16 Napisano 15 stycznia 2018 (edytowany) 9 godzin temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: Dlatego ta listwa z "ruchomym progiem" jest genialnym rozwiązaniem. Może i jest genialnym rozwiązaniem ale dedykowanym do krzywizn i raczej nie krzywizn o małym promieniu (jak pisze producent) ale jednak większym. Do tego listwę bazową trzeba mocować na wkręty a Belliosh krecić nie chce. 8 godzin temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: .....no OK i dalej, co myślicie o tych profilach, które podpiąłem ?? Myślę że takie plastiki wyglądają tandetnie i jeżeli są to proste linie do maskowania to tylko anodowane profile alu. Edytowano 15 stycznia 2018 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się