Rafal80 Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij #1 Napisano 14 listopada 2017 Witam, Ostatnio doszedłem z żoną do wniosku, że należy wymienić meble w kuchni. Nie mniej jednak wiadomo, że cena mebli kuchennych w Ikei jest trochę niższa, ale czy warto na tym oszczędzać - w końcu meble do kuchni kupuje się raz na 20 lat Pytanie, czy faktycznie meble kuchenne z ikei są gorszej jakości? Czy ktoś kupił takie meble i może podzielić się opinią? Dochodzi jeszcze kwestia samego montażu - czy w mieszkaniach, które posiadają krzywe ściany jestem w stanie samodzielnie zamontować taką kuchnię bez najmniejszych problemów. Link do komentarza
Elfir Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij #2 Napisano 14 listopada 2017 nie musi być niższa. Ja mam meble od stolarza tańsze od Ikeowskich, ale nie na blumach. Wszystko zależy od tego, jaki chcesz standard wykończenia, czy chcesz mieć kuchnię zaraz, w ciągu kilku dni i czy pasują ci standardowe szafki na wymiar kuchni oraz ich estetyka. Zmontować jesteś w stanie, problem w tym, że musisz coś zrobić ze szparami, które ci powstaną. Jak wówczas dociąć blat? Szafki z IKEA są głębsze od innych standardowych, więc nie każdy blat z innej firmy będzie pasował. Link do komentarza
Marzenka84 Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij #3 Napisano 22 listopada 2017 W kuchni mamy meble pod wymiar ze względu właśnie na krzywe ściany i niewielką powierzchnię, którą chcieliśmy jak najlepiej wykorzystać. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, chociaż cena nie była niska (ale to ze względu na kilka rozwiązań, na których nam zależało, a nie na cenę samych mebli). oglądaliśmy też meble z Ikei ale jednak różnicy w jakości nie da się zignorować . Link do komentarza
Danisos Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij #4 Napisano 22 listopada 2017 Ikea ma rewelacyjne systemy i rozwiązania wypełnienia mebli cenowo to już chyba dochodzą na równi z meblami na wymiar, ale to fakt wszystko zależy od wykończenia. Link do komentarza
duda_info Napisano 24 listopada 2017 Udostępnij #5 Napisano 24 listopada 2017 Z racji, ze tak jak piszesz, meble do kuchni kupuje się raz na te 20lat, toteż warto zapłacić więcej i kupić meble na wymiar, przystosować je pod swoje potrzeby i oczywiście wybrać wariant wykończenia na jak najwyższy standard. Taka inwestycja będzie nas cieszyć codziennie, bo codziennie będziemy z tego korzystać. Link do komentarza
Elfir Napisano 24 listopada 2017 Udostępnij #6 Napisano 24 listopada 2017 Na razie, a racji przeprowadzek, kupuję meble częściej niż raz na 20 lat. I dobrze, bo jak sobie przypomnę wybory estetyczne sprzed 10 lat... Link do komentarza
Marzenka84 Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij #7 Napisano 27 listopada 2017 tym bardziej nie warto podążać za modą, tylko samemu zdecydować, jaka ma być forma, która się nie znudzi ani nie będzie straszyć za kilka lat Link do komentarza
Elfir Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij #8 Napisano 27 listopada 2017 Gust też się człowiekowi zmienia w czasie. Na rynek wchodzą nowe technologie i rozwiązania. Nie chciałabym żyć w niezmiennym otoczeniu przez 20 lat. Jak w celi więziennej - ciągle te same ściany i prycza. Link do komentarza
InstaloDesign Napisano 31 grudnia 2017 Udostępnij #9 Napisano 31 grudnia 2017 No właśnie, każdy potrzebuje czasem coś zmienić. Ja ostatnio zaczynam wprowadzać sobie styl industrialny. Opatrzyły mi się wszelkie sklepowe rozwiązania. Wziąłem się za łączenie drewna i miedzi. Ciekaw jestem co o tym sądzicie: Planuję całą kolekcję właśnie w takim klimacie industrialnym. Miedź mi się bardzo podoba, ale żeby z nią nie przesadzić na niektórym meblach dam chyba tylko jakieś małe akcenty, np. uchwyty do drzwiczek. Link do komentarza
Makowka88 Napisano 11 stycznia 2018 Udostępnij #10 Napisano 11 stycznia 2018 Moim zdaniem tylko meble na wymiar - mam takie w starych lokalu i to jedyny sposób, aby jakoś zakamuflować te wszystkie krzywe ściany. ;/ Ostatnio modne są również meble na wymiar w innych pokojach, nie tylko w kuchni. Myślę, ze to będzie coraz bardziej popularne rozwiązanie, bo naprawdę warto dokładnie odwzorowywać projekty wnętrz jakie zaproponować może projektant. Z wiekiem doceniam wagę pięknego wnętrza, lepiej się w nim wypoczywa i lepiej mieszka. 1 Link do komentarza
Kamil Nowicki Napisano 10 maja 2020 Udostępnij #11 Napisano 10 maja 2020 To zależy, bo jeśli chodzi o kuchnię - to na wymiar, ale do salonu czy sypialni to jednak wymieram meble gotowe, w swoim ulubionym stylu skandynawskim. Link do komentarza
Anetta Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij #12 Napisano 10 sierpnia 2020 Mnie za meble na wymiar do kuchni u stolarza wyszło taniej niż jak pytałam po sklepach meblowych Link do komentarza
PawełSki Napisano 9 września 2020 Udostępnij #13 Napisano 9 września 2020 Meble na wymiar są zazwyczaj porządniej wykonane ale z tym że taniej wychodzi to nie do końca się zgodzę Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 11 września 2020 Udostępnij #14 Napisano 11 września 2020 Zapraszam na film o stoliku, który przyda się w czasie grillowania Link do komentarza
Kaliszm862 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij #15 Napisano 19 marca 2023 Najlepiej polecam meble na zamówienie i pod wymiar tutaj masz na przykład zdjęcie sofy która była brana do firmy. Wygodna i przede wszystkim stabilnie stoi na drewnianych nogach. Link do komentarza
firefly Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij #16 Napisano 29 lipca 2023 Ja jestem za meblami na wymiar. Sama mam meble robione na wymiar do kuchni i garderoby i jestem zadowolona. Wiadomo, że koszt będzie wyższy, ale za to super jakość. Można wybrać materiały czy detale. No i oczywiście takie meble idealnie wkomponują się w każdą przestrzeń. Ps. Dołączam zdjęcie mojej kuchni 1 Link do komentarza
diablo54 Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij #17 Napisano 29 stycznia 2024 Jeżeli nie ogranicza Cię budżet to zdecydowanie polecam meble robione na zamówienie. Link do komentarza
MarcelF Napisano 14 lutego 2024 Udostępnij #18 Napisano 14 lutego 2024 My reorganizowaliśmy przestrzenie biurowe ostatnio i zdecydowalismy na meble na zamowienie. Nam akurat realizacje wykonywala firma z malopolski, Meblomex. Zdecydowalismy sie na nich bo ich prace mozna zobaczyc w sieciach hotelowych w calej Polsce, Wyszlo duzo lepiej niz meble "od czapy" kupowane w sklepie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się