stokrotka28 Napisano 2 lipca 2017 Udostępnij #1 Napisano 2 lipca 2017 Na balkonie została położona hydrouzolacja jeden fachowiec mówi że trzeba przed płytkami zamontowac okapnik, drugi że nie. Cokuł balkonu wykonany jest z tynku od spodu jest listwa taka że woda nie dostaje się pod płytę balkonu.Czy ma sens montowanie okapników na hydrizolacje ? Na zdjęciu przedstawiam to co mi proponuję plytkarz. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 3 lipca 2017 Udostępnij #2 Napisano 3 lipca 2017 Okapnik taki trzeba zamontować. Najlepiej jeśli będzie z blachy cynkowo-tytanowej, co zapewni wieloletnią trwałość. Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 3 lipca 2017 Udostępnij #3 Napisano 3 lipca 2017 Okapnik jest potrzebny. Może być też z blachy aluminiowej. Stalowej powlekanej nie polecam w takiej sytuacji. Okapnik będzie chronił boczną płaszczyznę płyty balkonowej. Link do komentarza
stokrotka28 Napisano 8 lipca 2017 Autor Udostępnij #4 Napisano 8 lipca 2017 Glazurnik zrobił mi inaczej, wysunął płytki poza płytę balkonu.Cokół balkonu jest z tynku i na tynk ma teraz iść żywica.Tynk planuje zaciągnąć klejem a na to podkład gruntowy i żywica. Link do komentarza
Mistrz Jan Napisano 8 lipca 2017 Udostępnij #5 Napisano 8 lipca 2017 Pewnie nie zrobił z płytki kapinosa ( bo i jak). Woda będzie ciekła po czole balkonu pozostawiając smugi. Blacha powinna być zamontowana pod izolacją a nad ociepleniem. Dobrze jest obsadzić ją ze spadkiem, żeby woda nie stała. Jan Link do komentarza
stokrotka28 Napisano 9 lipca 2017 Autor Udostępnij #6 Napisano 9 lipca 2017 Dnia 8.07.2017 o 05:43, stokrotka28 napisał: Glazurnik zrobił mi inaczej, wysunął płytki poza płytę balkonu.Cokół balkonu jest z tynku i na tynk ma teraz iść żywica.Tynk planuje zaciągnąć klejem a na to podkład gruntowy i żywica. podobno żywica lepiej będzie chronić czoło balkonu, od spodu jest listwa zamontowali panowie od elewacji że woda pod płytę się niedostaje. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się