Jaka różnica między temperaturą ekonomiczną a komfortową w kotle gazowym?
Przez
shik
w Instalacje grzewcze
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
A jeśli rurę odpływu fi 50 idącą od wanny i umywalki i połączoną z fi 110 blisko narożnika (jeszcze przed trójnikiem do WC) można byłoby przenieść dalej w lewo, za WC. Rezygnując z pierwszej przedłużki (jakieś 20-30 cm). rura łącząca WC z kanalizacją przesunie się w prawo i można by wtedy łatwo połączyć się do WC. Oczywiście bez kucia się nie obejdzie ale jeśli nie ma tam ogrzewania podłogowego, nie powinno być problemu.
-
No tak, w takim razie bez szlamu nawet lepiej? Bo sam chudziak tą skroploną parę będzie w stanie przyjąć. Czyli albo robię drenaż pod chudziakiem albo akceptuję wodę pod folią? Swoją drogą nie wydaje mi się, żeby wykonywanie drenażu było częsta praktyka, prawda?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez So: Chyba ich pogięło, czyli ma mi światło gasnąć bo mnie czujnik nie wykryje, grzać zimne pomieszczenie po przyjeździe z pracy itd. -
Jeśli planujesz budowę domu jednorodzinnego, wiedz, że już od 2026 roku prawdopodobnie wejdą w życie nowe przepisy, zgodnie z którymi każdy nowo budowany dom będzie musiał być wyposażony w systemy automatycznego sterowania, regulacji i monitorowania. Zmiany te mają na celu zwiększeni efektywności energetycznej budynków i ograniczenie zużycia energii. Co to oznacza w praktyce? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/dom-bezpieczny-i-inteligentny/aktualnosci/116845-automatyka-w-domach-jednorodzinnych-obowiazkowa-od-2026-poznaj-nowe-wymagania-techniczne
-
Jest, całe lato okna i drzwi otwarte na full, wieczorem uchylone. Co ciekawe, zimą przy tylko mikro uchyleniu wzrasta max o 5% wilgotność. Tu i tu osobny komin wentylacyjny 20×20cm. Będę tam robił wylewki niwelujące i zastanawiam się czy pod nie dać folii w płynie. Z drugiej strony j.w. nie wiem czy warto zamykać tą wilgoć w tej pierwszej wylewce. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się