Skocz do zawartości

pozwolenie na budowe krok po kroku

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Witam...mam kupiona dzialke budowlana...jest ujeta w planie zagospodarowania przestrzennego...kupilem tez projekt domu..i zastanawiam sie co dalej...czy bylby ktos tak mily i napisal w podpunktach co dalej powinienem zrobic aby uzyskac pozwolenie na budowe (oczywiscie poprosze o orientacyjny czas jaki na to potrzebuje i koszt jesli to mozliwe..) goraco pozdrawiam wszystkich dobrych i chetnych do pomocy ludzi... Edytowano przez Lukasz5656 (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Witam...mam kupiona dzialke budowlana...jest ujeta w planie zagospodarowania przestrzennego...kupilem tez projekt domu..i zastanawiam sie co dalej...czy bylby ktos tak mily i napisal w podpunktach co dalej powinienem zrobic aby uzyskac pozwolenie na budowe (oczywiscie poprosze o orientacyjny czas jaki na to potrzebuje i koszt jesli to mozliwe..) goraco pozdrawiam wszystkich dobrych i chetnych do pomocy ludzi...

Aktualnie, jeśli chodzi o budowę domu jednorodzinnego wolnostojącego nie jest wymagane pozwolenie na budowę.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Pomalowałem kaloryfery żeliwne rozcieńczalnikową farbą Hammerite Prosto Na Rdzę (nie wodorozcieńczalną Hammerite Na Kaloryfery). Zrobiłem to na początku sierpnia, a jak zaczęli grzać na początku października, to farba zaczęła śmierdzieć. Czy jest tu ktoś, kto też użył tej farby i powie mi, jak długo u niego śmierdziało przy nagrzanych kaloryferach? Infolinia AkzoNobel nie potrafi dokładnie powiedzieć, a znajomi fachowcy mówią o ok. 2 tygodniach dla farb olejnych/ftalowych. 
    • Dzień dobry,   Nadmienię iż nie jestem budowlańcem, ale chcę zrobić to sam, być może się uda z Waszą pomocą.    Kupiliśmy dom i w pierwszej wersji w projekcie była rekuperacja, ale nie będziemy jej zakładać. W domu jest też wentylacja mechaniczna, uprzedzając pytania. W stropie zostały dziury po rekuperacji i teraz pytanie za 100 punktów jak najlepiej to zalepić, żeby później nie spadło na głowę :). Z góry dzięki za pomoc.    
    • @orxech jak się ta historia skończyła? Ja pomalowałem kaloryfery żeliwne Hammeritem Prosto Na Rdzę, bo każdy fachman mówi to samo - że kiedyś się tylko rozpuszczalnikowymi malowało i 2 tygodnie bedzie śmierdzieć ciepły grzejnik, a potem przestanie. Narazie minął tydzień i ciągle śmierdzi, ale wierzę że w końcu odparują te śmierdzące składniki (też mi tak powiedzieli na infolinii producenta farby).
    • Szerokość kosza nie ma tu znaczenia, jak jest szerszy, to łatwiej śnieg będzie się zsuwał, bo zostanie większa przestrzeń niezabudowana dachówkami.   To nie pchaj się z dachówkami tak głęboko w kosz.   Dachówki w koszu, jak wytniesz choć jeden występ (tzw. nosek) do zawieszania jej na łacie, to musisz przykręcić dachówkę do łaty wkrętami. Jak łaty już nie starcza na przykręcenie trójkąta wyciętego z dachówki, to wieszasz ten trójkąt na drucie, przykręcając go do łaty, która znajduje się jeden rząd wyżej.   Dasz radę, pamiętaj, chodząc po dachu, łatach musisz założyć zabezpieczenie, szelki i zapiąć do nich linę asekuracyjną.   
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...