Tłumik hałasu
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Guzik prawda. Zadzwoniłem z ofertą do takiej firmy i od razu padło pytanie: Budynek był ogrzewany? To nie mamy o czym gadać. I deski poszły w piec.
-
Przez DarekMichal · Napisano
Witam, Potrzebuję porady kogoś kto projektuje schody betonowe w miarę prostym programie i może podzielić się opinią na temat tego programu. Dzięki za wszelkie informacje. -
Przez Przemysław123 · Napisano
Dzień dobry, Przedstawiam Państwu ofertę fimy WOOD-FERT: skup i sprzedaż starego drewna, rozbiórka starych drewnianych domów, stodół. Oferujemy szeroki asortyment drewnianych produktów: deski, płyty, panele, belki – każdy z nich niesie ze sobą historię i jest gotowy do przyjęcia nowej roli. Od ścian obiciowych po unikalne meble – nasze drewno dodaje charakteru każdemu projektowi. Masz stodołę, szopę, dom, wiatrak lub inną konstrukcję drewnianą? Skupujemy stare drewno, dając mu nowe życie. Odkryj z nami wartość drzemiącą w Twoich drewnianych konstrukcjach. Jeśli stoisz przed wyborem, co zrobić ze starą konstrukcją drewnianą, wybierz opcję, która przyczynia się do Twojego zysku – sprzedaj nam swoje stare drewno. Działamy na terenie województw: świętokrzyskiego, mazowieckiego, lubelskiego, łódzkiego, małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego. Odkupimy Twoje stare deski, belki i inne elementy drewniane. Oferujemy kompleksową rozbiórkę – od dachu, aż po fundamenty. Niezależnie od rozmiaru i kondycji Twojego budynku, gwarantujemy uczciwe wyceny i płatność gotówką. Od 2016 roku jesteśmy na rynku międzynarodowym, dostarczając starannie wyselekcjonowane, stare drewno, stare deski z Polski. Nasze doświadczenie i położenie pozwalają na dostarczanie drewna, które jest nie tylko estetycznie wyjątkowe, ale i trwałe z zachowaną dozą historii. Jako wiodący specjaliści w obróbce i sprzedaży starego drewna, dostarczamy produkty najwyższej jakości na terenie całej Europy. Nasze unikalne stare deski, płyty, panele i belki doskonale sprawdzą się w projektach wnętrzarskich oraz przy tworzeniu niepowtarzalnych mebli. Nasze bogate doświadczenie na rynku międzynarodowym pozwala nam obsługiwać klientów z różnych zakątków Europy. Elastycznie dostosowujemy się do różnych potrzeb i wymagań, zapewniając kompleksową obsługę – od momentu wyboru materiału, aż po jego dostawę. https://woodfert.eu/skup-starego-drewna/ -
Tak, to komin systemowy : SKORSTEN PLUS, wykonawca mi go wybrał bo ja się nie znam na tym. Nawet nie wiem, czy jest dobry czy nie. Na tej stronie jest cały jego opis : https://www.skorsten.pl/skorsten-plus a tu mały fragment : ...to uniwersalny system kominowy przeznaczony do odprowadzania spalin z urządzeń na każdy rodzaj paliw. Stosowany z kotłami c.o. opalanymi zarówno paliwami stałymi, ciekłymi jak i gazowymi. Jest to najbardziej uniwersalny komin, który pozwala na zastosowanie w większości systemów grzewczych znajdujących się w ofercie rynkowej. W środku jest ceramiczny wkład w otulinie z wełny mineralnej. A tak wygląda komin w przekroju : Trzy mniejsze, przekreślone prostokąty to wentylacja. Ta okładzina na nim, to styropian przyklejony na klej cementowy a na nim jeszcze siatka z włókna szklanego zatopiona chyba w tymże kleju i jako ostatnia warstwa, tynk cienkowarstwowy, częściowo widoczny. Wykonawca postawił mnie przed faktem dokonanym i sam zrobił to ocieplenie komina (używając płyt twardszego styropianu pozostałego po izolacji podłogi) na zewnątrz budynku ponad dachówkami, które kończy się jak widać na zdjęciach na poddaszu zaraz pod deskowaniem. Gdzieś powyżej jest zdjęcie jak to wygląda z zewnątrz. Znalazłem jeszcze takie oznaczenie kodowe : EN13063-1 T600 N1 D 3 G50, EN13063-2 T400 N1 W 3 O50 i EN13063-3 T600 N1 D 3 G50 . Przyznam, że dalej nie wiem czy kontynuować z tą okładziną na poddaszu czy nie ? A co z moim pierwszym pytaniem :
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się