zmstr Napisano 5 lutego 2016 #1 Napisano 5 lutego 2016 Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć jak mierzy się odległość od napowietrznej linii SN? Urbanista wymyślił sobie odległość budynków od linii 7,5m, więc chciałbym sobie orientacyjnie sprawdzić tą odległość. Teraz na "zdrowy chłopski rozum" wydaje mi się, że mierzyć powinno się od skrajnego punktu, czyli w tym wypadku od pierwszego z trzech lecących drutów. Jednakże stwierdził, że cały ten pas ma szerość 15 metrów, więc na innych zdrowy chłopski rozum jako punkt zero do pomiarów powinno się przyjąć oś linii (w tym przypadku środkowy drut leci w osi), bo 15/2 to idealnie właśnie te 7,5m. Chciałbym więc wiedzieć, która teoria jest słuszna
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 20 kwietnia 2016 #2 Napisano 20 kwietnia 2016 Urbanista określił strefę ograniczonej zabudowy wzdłuż linii SN prawdopodobnie dla ustaleń MPZP, ale zachowanie wymaganych odległości uzależnione jest od rodzaju stawianych budynków, co określają stosowne normy.
zmstr Napisano 20 kwietnia 2016 Autor #3 Napisano 20 kwietnia 2016 Panie Czarku, nie zrozumiał Pan pytania. Pytałem, skąd mierzy się wymagane odległości, czy od skrajni przebiegającej linii, czy od osi. Od czasu zadania pytania, skontaktowałem się z inspektoratem i rozwiałem wątpliwości. Odległość mierzy się od osi.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się