Skocz do zawartości

Niewidoczne ogrodzenie

Recommended Posts

Napisano
A mnie się wydaje, że szkoda na to pieniędzy.
Niech Ci raz pies przeleci za jakimś kotem przez to "cudo" to szybko się nauczy, że za "płotem co go nie ma" też impulsy znikają.
Napisano
Takie urządzenia (mam na myśli rozwiązanie techniczne a nie wykonanie) były kiedyś i zapewne są i dziś do tresury psów i na pewno nie kosztują psie pieniądze tylko o wiele wiele więcej. Ten z ogłoszenia to gadżet.

A działanie tego gadżetu wg mojego rozeznania ma dużo do spełnienia. oby nie okazało się, że piesek po przekroczeniu ogrodzenia zastanie za nim już na wieki, bo urządzenie nie odłączy impuls, a po drugie skąd biedny piesek ma wiedzieć w którą stronę ma biec, jak go prąd pier... to nie będzie się wracał tylko będzie pruł do przodu.
Napisano
Cytat

Takie urządzenia (mam na myśli rozwiązanie techniczne a nie wykonanie) były kiedyś i zapewne są i dziś do tresury psów i na pewno nie kosztują psie pieniądze tylko o wiele wiele więcej. Ten z ogłoszenia to gadżet.

A działanie tego gadżetu wg mojego rozeznania ma dużo do spełnienia. oby nie okazało się, że piesek po przekroczeniu ogrodzenia zastanie za nim już na wieki, bo urządzenie nie odłączy impuls, a po drugie skąd biedny piesek ma wiedzieć w którą stronę ma biec, jak go prąd pier... to nie będzie się wracał tylko będzie pruł do przodu.

zapewne do dziś w tak zacofanych krajach jak Polska. W tresurze psów jesteśmy 100 lat za murzynami i dlatego takie idiotyczne i niebezpieczne metody są stosowane. Jest to tylko objaw buractwa właściciela, który jest zbyt leniwy żeby wyszkolić swoje zwierze.

Heniu, to urządzenie przestanie kopać prądem, gdy straci zasięg.
Napisano
Ale wyprodukowano to ustrojstwo na pewno w Chinach lub w pobliżu Chin icon_biggrin.gif
Ale zanim straci zasięg to kilka albo kilkanaście razy trzepnie pieska.
Napisano
Jak koniecznie chcesz uszczęśliwić psa impulsami elektrycznymi to tu jest spory wybór:
linka_do_strony

Mnie zaciekawił ultradźwiękowy odstraszacz.
Ale bełkot marketingowy jest niezły,
cytuje:
"Idealne rozwiązanie do stosowania na spacerach z psem kiedy inne psy negatywnie wpływają na zachowanie naszego psa, z łatwością możemy je odgonić...."

Tak kuźwa - i własnego psa też potem gdzie szukać?

Napisano
Ja szukam rozwiązania, by planowany ogród był cały i by psiak miał swobode w bieganiu po nim.

I, że takie impulsy wytworzą w nim odruchy warunkowe, tak by pewne rejony ogrodu były dla niego niedostępne

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzięki za odpowiedź. Wybrałem taką okrągłą ze względu na to zadaszenie na wlocie, które, moim zdaniem, ograniczy przedostawanie się wody do środka podczas deszczu i bocznego wiatru.     Tak właśnie zamierzam zrobić. Podłączę do tego odcinek rury tak, żeby wewnątrz lekko wystawał  ze suporeksu.   A co ze średnicą wewnętrznego otworu ? 150-tka czy też dwusetka ?  
    • Witam, Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość jeżeli w jakiś sposób dubluje temat (szukałem ale nie znalazłem). Moja sytuacja wygląda tak. Nowa instalacja (dom używany od 9 miesięcy) na wejściu zamontowany reduktor ciśnienia z filtrem siatkowym, dalej zmiękczacz wody HELIX 20, dalej potrójny filtr 15mikronów > 5 mikronów > filtr węglowy. Filtry wymieniane raz na miesiąc max 2 miesiące.   Na początku wszystko było świetnie. Cieszyliśmy się czystą wodą z kranu, której nie baliśmy się pić. Niestety od jakiegoś czasu woda z kranu zaczęła śmierdzieć czymś jakby stęchlizną niestety ma to także wpływ na jej smak. Zdarzyło się też, że po naszej nieobecności przez 7 dni w wakacje z kranu poleciała wręcz zielono-brązowa woda. Po spuszczeniu pewnej ilości wody nieprzyjemny zapach częściowo ustaje, ale mimo wszystko nadal go czuć. Dodam, że woda najpierw zaczęła śmierdzieć w kranach na piętrze, a teraz śmierdzi już wszędzie. Podgrzewacz do wody ma ustawiony automatyczny program przegrzewania instalacji do 70 st. w celu pozbycia się ewentualnych bakterii, ale śmierdzi zarówno ciepła jak i zimna woda.   Hydraulik nie potrafił mi powiedzieć co jest przyczyną. Czy ktoś może pomóc w temacie? Czy ktoś ma pomysł jaka jest przyczyna? Będę wdzięczny za każe wskazówki. 
    • W jakiej kolejności to ma iśc od spodu sa te elementy co na zdjęciu ponieważ jak robię to po swojemu to mi leci z boku ?Wstawiam elementy wszystkie na zdjęciu i od spodu już aby dokręcić jak ma to iść ?  
    • Witam Serdecznie .Mam pytanie jak podłączyć od spodu korek spustowy klik klik bo robię to cały czas i z boku leci Woda nie wiem w jakiej kolejności to zrobić ?  
    • Jak najbardziej może być taka czerpnia. Chociaż nawet typowa kratka wentylacyjna by wystarczyła. Ważne żeby połączyć ją z odpowiednio długim kawałkiem rury (ma przechodzić przez izolację i warstwę konstrukcyjną). Rura z minimalnym nachyleniem na zewnątrz, bo wtedy jeżeli woda się tam dostanie, to i tak spłynie na zewnątrz.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...