lorenzo Napisano 22 maja 2015 Udostępnij #1 Napisano 22 maja 2015 Jakie oświetlenie jest według was najbardziej praktyczne w łazience? Szukam oryginalnego, nowoczesnego rozwiązania, a jednocześnie czegoś co nie będzie się niszczyło w pomieszczeniu, w którym ciągle jest para. Stara lampa miała elementy które mi zardzewiały bo w łazience nie mam okna... Link do komentarza
bajbaga Napisano 22 maja 2015 Udostępnij #2 Napisano 22 maja 2015 Wentylację łazienki usprawnij - kratka wentylacyjna zapchana, lub brak nawiewu z innych pomieszczeń. Link do komentarza
rower Napisano 30 maja 2015 Udostępnij #3 Napisano 30 maja 2015 Wystarczy plastikowa lampa, jeśli nie chcesz za dużo wydawać czy męczyć się z nowym rozwiązaniem. Lampa może być z kloszem by gwint nie rdzewiał. A uwaga odnosząca się do wentylacji jest skądinąd bardzo słuszna. Link do komentarza
retrofood Napisano 30 maja 2015 Udostępnij #4 Napisano 30 maja 2015 Cytat Wystarczy plastikowa lampa, Rozwiń To jest wyrzucanie termometru przy gorączce. Żadna lampa nie ma prawa zardzewieć przy normalnej eksploatacji łazienki. Wentylacja i jeszcze raz wentylacja! Cytat Szukam oryginalnego, nowoczesnego rozwiązania, Rozwiń Bardzo modne są porcelanowe lampy, które kiedyś, za Gierka, montowano w oborach. Tam jest atmosfera żrąca i lampy musiały być zupełnie niewrażliwe na korozję. Link do komentarza
a-l-i-g-a-t-o-x Napisano 1 czerwca 2015 Udostępnij #5 Napisano 1 czerwca 2015 albo punktowe ledy:) Link do komentarza
PaulinaPk Napisano 9 czerwca 2015 Udostępnij #6 Napisano 9 czerwca 2015 (edytowany) Ja tez mam punktowe ledy i swietnie sie sprawdzaja, a odprezajaca wieczorna kapiel mam podswietlona wanne - daje przyjemne i delikatne swiatlo, cos jak na zalaczonym obrazku Edytowano 9 czerwca 2015 przez PaulinaPk (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tadeo_g Napisano 7 lipca 2015 Udostępnij #7 Napisano 7 lipca 2015 Jak masz kobietę w domu i maluje się w łazience to powinna mieć oświetlenie po bokach lustra chyba;) ledy fajnie się sprawdzają, można zrobić fajny efekt;) Link do komentarza
meblonista Napisano 21 lipca 2015 Udostępnij #8 Napisano 21 lipca 2015 Konieczne w łazience są 2 źródła światła:- mocne górne, dobrze oświetlające całą łazienkę- przy lustrzePozostałe oświetlenia, taśmy LED, itp. są zawsze mile widziane,ponieważ za ich pomocą można stworzyć niesamowity efekt.Najważniejsze jest także, aby dobrać odpowiednią wielkość lampy do łazienki.A w jakim stylu? Wszystko kwestią gustu, a jak wiadomo każdy ma inny ;) Link do komentarza
sorben Napisano 8 września 2015 Udostępnij #9 Napisano 8 września 2015 a ja mam kinkiety xD takie nowoczesne, ladne. A przy lustrze nie mam ledów, bo żona nie chciala, więc jest zwykła lampka z lepszym światłem i tyle. Link do komentarza
Nallela Napisano 14 września 2015 Udostępnij #10 Napisano 14 września 2015 Ta podświetlana wanna wygląda świetnie;) Link do komentarza
shopkinz Napisano 14 września 2015 Udostępnij #11 Napisano 14 września 2015 mi się podobają plafony i halogeny Link do komentarza
Loberiusz Napisano 18 września 2015 Udostępnij #12 Napisano 18 września 2015 jeśli mieszkasz w bloku to na pewno nie da się zaszaleć z lampami wiszącymi w łazience ze względu na wysokość. W łazience sprawdzają się lampy blisko sufitu. Można również zainwestować w lampy wpuszczane w sufit. Na pewno źródłem światła może być żarówka ledowa ale proponowałbym kolor ciepły ponieważ zimny to taki niebieski i lekko może zakłamywać barwy. A podczas robienia makijażu nie jest to wskazane (jak to mówi moja dziewczyna) Link do komentarza
retrofood Napisano 18 września 2015 Udostępnij #13 Napisano 18 września 2015 Cytat jeśli mieszkasz w bloku to na pewno nie da się zaszaleć z lampami wiszącymi w łazience ze względu na wysokość. Rozwiń W domciu też się nie da zaszaleć, ze względu na wymagania norm obowiązujące przy wykonawstwie instalacji elektrycznych. Link do komentarza
niezastapiony18 Napisano 21 września 2015 Udostępnij #14 Napisano 21 września 2015 cóż może da się to jakoś obejść Link do komentarza
Gość stach Napisano 21 września 2015 Udostępnij #15 Napisano 21 września 2015 Cytat cóż może da się to jakoś obejść Rozwiń Takie obejścia mogą doprowadzić wprost na szpitalne łóżko, a nawet na cmentarz Link do komentarza
retrofood Napisano 21 września 2015 Udostępnij #16 Napisano 21 września 2015 Cytat cóż może da się to jakoś obejść Rozwiń Obejść się da, a przy okazji również zejść. Link do komentarza
Loberiusz Napisano 23 września 2015 Udostępnij #17 Napisano 23 września 2015 w łazience musi być dobra wentylacja bo nie tylko zniszczy Ci się lampa ale również będzie robił się grzyb na ścianach a to nie wygląda estetycznie. A jeśli chodzi o lampy do łazienki to na pewno nie będziesz miał łatwo ponieważ w większości lampy do łazienki z podwyższoną ochroną IP nie wyglądają mega estetycznie. Link do komentarza
Gość stach Napisano 24 września 2015 Udostępnij #18 Napisano 24 września 2015 Cytat Obejść się da, a przy okazji również zejść. Rozwiń Kurcze, Ty to potrafisz to ładnie ubrać w słowa - masz ten dar Cytat będzie robił się grzyb na ścianach a to nie wygląda estetycznie. Rozwiń A że przy okazji jest niezdrowe, to już pikuś, mały Pan Pikuś - aby tylko wyglądało estetycznie... Link do komentarza
Wikitor Napisano 6 października 2015 Udostępnij #19 Napisano 6 października 2015 Witam, mam pytanie. Czy lampy - plafony, takie jak tutaj : Będą się nadawały do łazienki? W sensie, czy wilgoć im nie zaszkodzi? Szczerze powiem, że nie spotkałem się jeszcze z dużymi lampami w łazience. Link do komentarza
asiakamien Napisano 17 listopada 2015 Udostępnij #20 Napisano 17 listopada 2015 Rdzewieje? Coś jest nie tak z wentylacją.Ja mam światło z góry tzw. plafon i przy lustrze lampę z góry, żeby światło padało na osobę przed nim stojącą. Oba punkty włączane osobno. Link do komentarza
lesnik_pl Napisano 7 grudnia 2015 Udostępnij #21 Napisano 7 grudnia 2015 ja mam punktowe led Link do komentarza
rrafix Napisano 6 kwietnia 2016 Udostępnij #22 Napisano 6 kwietnia 2016 My zrobiliśmy doświetlenie w formie luster z oświetlana ramą.Bardzo fajnie komponuje się z całą łazienką. Link do komentarza
Slawek9 Napisano 13 kwietnia 2016 Udostępnij #23 Napisano 13 kwietnia 2016 My przez jakiś czas zastanawialiśmy się nad ledowym ośweitleniem ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Mieszkamy w bloku gdzie jest dosć niski sufit tak więc nie chcieliśmy go dodatkowo obniżać. Zdecydowaliśmy się na tradycyjne kinkiety po obu stronach lustra i na plafon na suficie. Oświetlenie jest bardzo praktyczne. Lampy kupowaliśmy w Black Red White Link do komentarza
Aureliano Napisano 11 maja 2016 Udostępnij #24 Napisano 11 maja 2016 Moim zdaniem najlepsze do łazienki są punktowe ledowe lampki o ciepłym świetle, bo kobiety się tam malują, i to podobno ważne. Dla mnie z kolei ważne jest to, żeby nic mi nie wisiało nad głową, kiedy próbuję się wytrzeć po umyciu Link do komentarza
Romeczekkkk Napisano 12 maja 2016 Udostępnij #25 Napisano 12 maja 2016 w łazience musi być jasno, białe swiatło Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się