rafaka Napisano 27 października 2014 Udostępnij #1 Napisano 27 października 2014 Hej,zarejestrowałem się specjalnie na forum, żeby zapytać Was o tapetę magnetyczną. Szukałem ostatnio stron gdzie mógłbym zyskać trochę informacji o farbie tablicowej i trafiłem na temat tapety magnetycznej.Temat dużo bardziej mi się podoba, bo do tej farby tablicowej mialem spore wątpliwości ze względu chociażby na pył po kredzie itp. Tutaj zastanawia mnie jednak kilka rzeczy:1. czy ona szybko się niszczy? magnesy nie są raczej delikatne i boje się, czy szybko nie będzie to obleśnie wyglądać2. czy przyczepię tam coś większego? np. kilka kartek, czy raczej nie ma co liczyć na coś takiego?3. czy nie zablokuje sygnału wi-fi? orientuje się ktoś? przecież to ściana magnetyczna, powinna mieć jakiś wpływ na sygnałbyłbym wdzięczny za każde opinie i uwagi na ten tematDzięki! Link do komentarza
Redakcja Napisano 28 października 2014 Udostępnij #2 Napisano 28 października 2014 Cytat 3. czy nie zablokuje sygnału wi-fi? orientuje się ktoś? przecież to ściana magnetyczna, powinna mieć jakiś wpływ na sygnałbyłbym wdzięczny za każde opinie i uwagi na ten tematDzięki! Ad. 3 Korzystanie z telefonu w pokoju pokrytym farbą magnetyczną Link do komentarza
sebastianD Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #3 Napisano 20 listopada 2014 Pierwszy raz słyszę o czymś takim, nawet nie słyszałem żeby ktoś z moich znajomych coś takiego miał. Link do komentarza
SecuritySystems24 Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #4 Napisano 20 listopada 2014 Ja także pierwszy raz spotykam się z tapetą magnetyczną,możesz napisać więcej szczegółów na jej temat oraz może nawet wstawić zdjęcie? jestem bardzo ciekaw jak się to prezentuje. Link do komentarza
szpro Napisano 22 listopada 2014 Udostępnij #5 Napisano 22 listopada 2014 Super, że ktoś zaczął ten temat, bo też mi się marzy coś takiego, zwłaszcza, że można wywoływać zdjęcia z magnesem i taką tapetę w ten sposób zagospodarować A z połączenia farby tablicowej i tapety magnetycznej, to już prawdziwe cuda można wyczarować. Link do komentarza
Ligeroo Napisano 1 grudnia 2014 Udostępnij #6 Napisano 1 grudnia 2014 Ciekawe jak jest z tym sygnałem wi-fi i czy faktycznie zostaje on zablokowany przez tapetę magnetyczną. Bo wygląd swoja drogą,teraz chodzi o jej same właściwości. Link do komentarza
katarzyna123 Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij #7 Napisano 18 grudnia 2014 Witam, słyszałam o farbie magnetycznej i myślę, że to jest świetny pomysł i dzieci będą miały uciechę. Link do komentarza
rokbok Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij #8 Napisano 26 grudnia 2014 ja zrobilem maly blad, niestety przy tapecie magnetycznej powiesilem grzejnik, nic sie nie stalo grzejnikowi, ale tapeta stracila swoje wslasciwosci magnetyczne Link do komentarza
Jani_63 Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij #9 Napisano 26 grudnia 2014 Taaa, a Steve McQueen nie żyje.Wklej zdjęcia tego Twojego rozwiązania, bo inaczej nikt nie uwierzy w to banialuki które piszesz.., a piszesz. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij #10 Napisano 26 grudnia 2014 Cytat ja zrobilem maly blad, niestety przy tapecie magnetycznej powiesilem grzejnik kermi therm x-2, nic sie nie stalo grzejnikowi, ale tapeta stracila swoje wslasciwosci magnetyczne To dziwne, że tapeta nie przyciągnęła grzejnika, no chyba że grzejnik też był magnetyczny więc wtedy odpychała i tym samym straciła swoja siłę magnetyczną Link do komentarza
ilona53 Napisano 14 kwietnia 2015 Udostępnij #11 Napisano 14 kwietnia 2015 Fajna sprawa z taką tapetą. Muszę rozważyć tę opcję u siebie. Link do komentarza
villadecor Napisano 22 kwietnia 2015 Udostępnij #12 Napisano 22 kwietnia 2015 Nieźle was powaliło. tapeta magnetyczna. Dobre sobie. Czyli jak potrę balonem o włosy i przyczepię do sufitu tzn. że jest magnetyczny?? Nie - jest naelektryzowany. Co do sygnałów wifi jak się tak martwicie to chyba przez taką tapetę jeśli ona istnieje zrobicie sobie klatkę Faradaya nie? Czego to już ludzie nie wymyślą. Link do komentarza
MaciekN23 Napisano 24 kwietnia 2015 Udostępnij #13 Napisano 24 kwietnia 2015 Wow, o czymś takim wcześniej nie słyszałem. Chętnie poczytam dalsze rozwinięcię wątka. Może akurat coś podejrze do remontu mieszkania, bo swoje pomysły już sie wyczerpały. Link do komentarza
kuba1739 Napisano 6 maja 2015 Udostępnij #14 Napisano 6 maja 2015 Pierwszy raz słyszę o czymś takim , macie jakieś zdjęcia albo stronkę gdzie można to zobaczyć? Link do komentarza
Samuul003 Napisano 18 maja 2015 Udostępnij #15 Napisano 18 maja 2015 Moja siostra zrobiła dziecku w pokoju jedną ścianę z farby magnetycznej;) świetna sprawa, mały ma mnóstwo magnesów i może się nimi bawić do woli, np. układać napisy;D dobre miejsce do zabawy, nie robi bałaganu;) ściana się nie niszczy, przynajmniej po pół roku nic na niej nie widać;) Link do komentarza
janm Napisano 19 maja 2015 Udostępnij #16 Napisano 19 maja 2015 Fajny pomysł, ja mam w kuchni jedną ścianę tak pomalowaną o sprawdza się o dziwo Link do komentarza
asiakamien Napisano 19 maja 2015 Udostępnij #17 Napisano 19 maja 2015 Mi się podobają realizacje na przykład z drzwiami w kuchni oklejonymi taką tapetą lub właśnie jedna ściana w pokoju dziecięcym (albo wąski pas). Ze względu na mnóstwo notatek na kartkach też by mi się przydała taka ściana, żeby je jakoś powiesić. Z tego co widuję w necie zwykłe kartki magnes utrzyma na takiej ścianie. Ale wiadomo to jeszcze zależy od samego magnesu. Link do komentarza
puchacz44 Napisano 26 maja 2015 Udostępnij #18 Napisano 26 maja 2015 Wrzuci ktoś fotkę z takim rozwiązaniem? Link do komentarza
natalka_87 Napisano 24 października 2016 Udostępnij #19 Napisano 24 października 2016 (edytowany) Cytat Hej,zarejestrowałem się specjalnie na forum, żeby zapytać Was o tapetę magnetyczną. Szukałem ostatnio stron gdzie mógłbym zyskać trochę informacji o farbie tablicowej i trafiłem na temat tapety magnetycznej.Temat dużo bardziej mi się podoba, bo do tej farby tablicowej mialem spore wątpliwości ze względu chociażby na pył po kredzie itp. Tutaj zastanawia mnie jednak kilka rzeczy:1. czy ona szybko się niszczy? magnesy nie są raczej delikatne i boje się, czy szybko nie będzie to obleśnie wyglądać2. czy przyczepię tam coś większego? np. kilka kartek, czy raczej nie ma co liczyć na coś takiego?3. czy nie zablokuje sygnału wi-fi? orientuje się ktoś? przecież to ściana magnetyczna, powinna mieć jakiś wpływ na sygnałbyłbym wdzięczny za każde opinie i uwagi na ten tematDzięki! Ale że jak? przyklejam tapetę i ona działa jak magnes?? pierwszy raz słyszę o czymś takim... Edytowano 24 października 2016 przez natalka_87 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Elfir Napisano 27 października 2016 Udostępnij #20 Napisano 27 października 2016 serio? Bo na tę z królikiem nadziewam się w co drugim czasopiśmie wnętrzarskim i na blogach Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się