bombel6622 Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #1 Napisano 1 marca 2014 Witam. Wiem ze ten temat już wielokrotnie występował ale proszę o szybka poradę do załączonego zdjęcia. Jestem na etapie ocieplenia stropu w domu o poddaszu nieużytkowym i stropie drewnianym. Do postu dołączam obrazek poglądowy i proszę o poradę czy tak jest prawidłowo czy tez nie. Jeżeli nie to proszę o podpowiedz. Nadmieniam ze poddasze nie będzie ocieplone i ogrzewane. Link do komentarza
joks Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #2 Napisano 1 marca 2014 będzie git , tylko folia ma być paroszczelna na dole 1 Link do komentarza
kalumet Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #3 Napisano 1 marca 2014 skoro między drugą warstwą wełny a sufitem masz taką szczelinęto możesz spokojnie dać grubszą warstwę wełnyja w strop dałem 30 cm wełny Link do komentarza
bombel6622 Napisano 1 marca 2014 Autor Udostępnij #4 Napisano 1 marca 2014 Folia paroprzepuszczalna na całości budynku czy tylko nad kuchnia i łazienka?? Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #5 Napisano 1 marca 2014 folię paro - przepuszczalną czy jak kto woli membranę stosujemy bezpośrednio pod połaciąpod ocieplenie idzie folia paro-izolacyjnazasada jest takautrudniamy jak się tylko dawejście wilgoci w wełnęale jak się tylko da ułatwiamy wyjście wilgoci z wełny - dalej Link do komentarza
joks Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #6 Napisano 1 marca 2014 Cytat folię paro - przepuszczalną czy jak kto woli membranę stosujemy bezpośrednio pod połaciąpod ocieplenie idzie folia paro-izolacyjnazasada jest takautrudniamy jak się tylko dawejście wilgoci w wełnęale jak się tylko da ułatwiamy wyjście wilgoci z wełny - dalej Samiuśkie sedno.... Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #7 Napisano 1 marca 2014 (edytowany) Cytat skoro między drugą warstwą wełny a sufitem masz taką szczelinęto możesz spokojnie dać grubszą warstwę wełnyja w strop dałem 30 cm wełny Też jestem tego zdania,ja dałem 30cm styropianu a na to przyjdzie jeszcze 10cm granulatu PUR.Sufit opuszczałem 30cm,styro poszedł na stelaż,belki mam 20cm,po wysypaniu dodatkowych 10cm zostaje jeszcze 10cm i się zastanawiam czy nie uzupełnić ich do pełna ;)20cm izolacji w strop to zdecydowanie za mało. Edytowano 1 marca 2014 przez arturo72 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #8 Napisano 1 marca 2014 (edytowany) Cytat skoro między drugą warstwą wełny a sufitem masz taką szczelinęto możesz spokojnie dać grubszą warstwę wełny lub zostawiając taką przerwę możesz zastosować izolację refleksyjną, która w połączenie z pustką/przerwą powietrzną będzie zapełniała swoje zadanie.Jak pisali przedmówcy, 20cm izolacji w przypadku dachu to trochę smarkato... choć normę spełnia.PSI od wewnątrz ma być folia paroizolacyjna.Wiem że inni już o tym pisali, ale widzę że Ci się to myli która jest która i gdzie się którą stosuje Edytowano 1 marca 2014 przez Jani_63 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #9 Napisano 1 marca 2014 Cytat PSI od wewnątrz ma być folia poroizolacyjna.Wiem że inni już o tym pisali, ale widzę że Ci się to myli która jest która i gdzie się którą stosuje Jani, inni nie pisali o foli poroizalacyjnej - pisali o foli paroizolacyjnej Link do komentarza
Jani_63 Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #10 Napisano 1 marca 2014 No patrz pan jaka paskudna literówka Edytowałem ją oczywiście. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #11 Napisano 1 marca 2014 Cytat No patrz pan jaka paskudna literówka Edytowałem ją oczywiście. Eee tam nie ma czego się wstydzić najlepszemu się zdarza, ale to zapewne było ukartowane aby zwrócić uwagę Link do komentarza
animus Napisano 1 marca 2014 Udostępnij #12 Napisano 1 marca 2014 Cytat Witam. Wiem ze ten temat już wielokrotnie występował ale proszę o szybka poradę do załączonego zdjęcia. Jestem na etapie ocieplenia stropu w domu o poddaszu nieużytkowym i stropie drewnianym. Do postu dołączam obrazek poglądowy i proszę o poradę czy tak jest prawidłowo czy tez nie. Jeżeli nie to proszę o podpowiedz. Nadmieniam ze poddasze nie będzie ocieplone i ogrzewane.[attachment=18613:oceplenie_stropu.png] A po co 10cm przerwy pomiędzy płytą g/k i paroizolacją . Link do komentarza
bombel6622 Napisano 2 marca 2014 Autor Udostępnij #13 Napisano 2 marca 2014 Czyli rozumiem ze zamiast foli którą zamieściłem na rys dać membranę i zwiększyć grubość wełny z 5 cm na 10 cm i będzie git? Link do komentarza
animus Napisano 2 marca 2014 Udostępnij #14 Napisano 2 marca 2014 (edytowany) Cytat Czyli rozumiem ze zamiast foli którą zamieściłem na rys dać membranę i zwiększyć grubość wełny z 5 cm na 10 cm i będzie git? Zamiast membrany dać folię paroizolacyjną !Taka jest najbardziej popularna :zwiększyć grubość wełny. Edytowano 2 marca 2014 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 2 marca 2014 Udostępnij #15 Napisano 2 marca 2014 Cytat Czyli rozumiem ze zamiast foli którą zamieściłem na rys dać membranę i zwiększyć grubość wełny z 5 cm na 10 cm i będzie git? Kolego bez obrazy ale czytając jak się motasz - obawiam się o ten git .może poszukaj jakiegoś wykonawcy z Twojej okolicy nawet tu na forum .bo jak wiadomo nie święci garnki lepią ale spi.. da się każdą robotę.a jaśniej już się wytłumaczyć chyba nie daprościej to jest tylko zrobić za kogoś . Link do komentarza
bombel6622 Napisano 3 marca 2014 Autor Udostępnij #16 Napisano 3 marca 2014 Myślałem ze od tego są fora a osoby ktore odpowiadaja na pytania służą pomocą z czystej satysfakcji. Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 3 marca 2014 Udostępnij #17 Napisano 3 marca 2014 Cytat Myślałem ze od tego są fora a osoby ktore odpowiadaja na pytania służą pomocą z czystej satysfakcji. Satysfakcją dla mnie będzie - jak będziesz miał zrobione jak należySkoro pomimo tłumaczenia merdolą Ci się folieZa chwile dojdzie problem z wykonawstwem własnym - a chyba nie ma nic gorszego jak sp-ć osobiście ,to służę Ci właśnie pomocą , czasami nie warto się upierać taniej wychodzi wziąć kogoś kto się na tym zna .Przy czym nie masz obowiązku liczyć się z moim skromnym zdaniem ,Z drugiej jednak strony nie masz prawa podejrzewać że jestem złośliwy i radzę Ci źle. Link do komentarza
pause111 Napisano 25 marca 2014 Udostępnij #18 Napisano 25 marca 2014 Spokojnie, jak pojedzie do sklepu z materiałami budowlanymi, tylko może nie marketu... to jak wytłumaczy prace i powie że kupuje wełnę dostanie odpowiednie folie i wtedy zapisz sobie co gdzie najlepiej ;) Da sobie chłopak radę! Skoro przejdziemy zaraz do wykonastwa no to pamiętaj, nie dziuraw folii ;) Link do komentarza
bajbaga Napisano 25 marca 2014 Udostępnij #19 Napisano 25 marca 2014 Tiaaaaaaaaa.Pewnie po tej poradzie, zerwie to co położył jakieś trzy tygodnie temu Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się