Mateusz159 Napisano 13 sierpnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 13 sierpnia 2013 (edytowany) Witam, mam możliwość samemu zaprojektowania pokoju. Niestety projektowanie i widzenie przestrzenne, dobieranie kolorów to zupełnie nie moje dyscypliny ;) Proszę o pomoc w ustawieniu mebli, koloru ścian itp. PozdrawiamPlan mojego pokoju: Edytowano 13 sierpnia 2013 przez Mateusz159 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Qubacen Napisano 13 sierpnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 13 sierpnia 2013 Cytat Witam, mam możliwość samemu zaprojektowania pokoju. Niestety projektowanie i widzenie przestrzenne, dobieranie kolorów to zupełnie nie moje dyscypliny ;) Proszę o pomoc w ustawieniu mebli, koloru ścian itp. W załączniku jest plan mojego pokoju. Pozdrawiam Brak załącznika!!! Ale jak coś to ściągnij sobie program PRO100 (demówka darmo) i projektuj sam.Nie zrzucaj roboty na innych. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 sierpnia 2013 Udostępnij #3 Napisano 13 sierpnia 2013 Cytat Witam, mam możliwość samemu zaprojektowania pokoju. Jeżeli masz możliwość to do dzieła, nie zdawaj się na innych bo to jest Twój pokój i Ty w nim będziesz mieszkał a nie inni.Zrób jakiś zarys co byś chciał i w czym czujesz się dobrze to wtedy po takim naprowadzeniu będzie można bardziej coś doradzić lub odradzić. Link do komentarza
Merreta Napisano 14 sierpnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 14 sierpnia 2013 a jaki styl lubisz, co tam musisz wstawić (szafę przecież możesz mieć w przedpokoju, więc musisz to doprecyzować). Kolory ścian od szarości, przez zieleń, błękit, aż po tradycyjny biały. Do tego naklejki lub fototapetę, ba nawet są płytki naścienne z różnymi postaciami (np. piłkarzy, aktorów) lub grafikami - z motywem/zdjęciem czegoś, co lubisz (piłka, koszykówka, pływanie, surfing itd. i itp.) Link do komentarza
bobiczek Napisano 14 sierpnia 2013 Udostępnij #5 Napisano 14 sierpnia 2013 nie będzie konkretnej podpowiedzi - ale sam tytuł postu sprowokował mnie do wpisu, że jak ja bym chciał pokój jako 18-latek to tylko:Seks, prochy i rock & roll 3 Link do komentarza
Mateusz159 Napisano 14 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #6 Napisano 14 sierpnia 2013 Cytat a jaki styl lubisz, co tam musisz wstawić (szafę przecież możesz mieć w przedpokoju, więc musisz to doprecyzować). Kolory ścian od szarości, przez zieleń, błękit, aż po tradycyjny biały. Do tego naklejki lub fototapetę, ba nawet są płytki naścienne z różnymi postaciami (np. piłkarzy, aktorów) lub grafikami - z motywem/zdjęciem czegoś, co lubisz (piłka, koszykówka, pływanie, surfing itd. i itp.) Konieczne do wstawienia to szafa, łóżko, biurko na komputer, telewizor do powieszenia na ścianie i jakiś fotel, lub ten telewizor mniej więcej na przeciw łóżka. Kolor praktycznie dowolny (oprócz różowego i pochodnych) żeby pasowało do mebli i wyglądało normalnie Właśnie sprawdzam coś w stylu tej fototapety zaproponowanej przez Ciebie. Dzięki za pomoc ;) Link do komentarza
Merreta Napisano 19 sierpnia 2013 Udostępnij #7 Napisano 19 sierpnia 2013 jeśli decydujesz się na fototapetę to dałabym ją za łóżko (jako rodzaj zagłówka). Np. wieżowce, które będą z niego niejako wyrastać. W pierwszej części pokoju dałabym biurko i fotel, na tej najdłuższej ścianie. Szafę masz już? czy chcesz kupić, bo to dość istotne czy to zwykły prostokąt czy można myśleć o narożnej? Link do komentarza
Mateusz159 Napisano 21 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #8 Napisano 21 sierpnia 2013 Cytat jeśli decydujesz się na fototapetę to dałabym ją za łóżko (jako rodzaj zagłówka). Np. wieżowce, które będą z niego niejako wyrastać. W pierwszej części pokoju dałabym biurko i fotel, na tej najdłuższej ścianie. Szafę masz już? czy chcesz kupić, bo to dość istotne czy to zwykły prostokąt czy można myśleć o narożnej? Szafy nie mam, dzięki za pomoc Link do komentarza
Merreta Napisano 22 sierpnia 2013 Udostępnij #9 Napisano 22 sierpnia 2013 w sumie może być albo z lustrem, albo jakaś gładka i na niej możesz użyć podobnej naklejki co na ścianie.. Link do komentarza
arrowek Napisano 22 sierpnia 2013 Udostępnij #10 Napisano 22 sierpnia 2013 Na ścianach połóż kamień dekoracyjny. Taki Listello na pewno będzie się podobał dziewczynom ;) Link do komentarza
Mateusz159 Napisano 22 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #11 Napisano 22 sierpnia 2013 Cytat w sumie może być albo z lustrem, albo jakaś gładka i na niej możesz użyć podobnej naklejki co na ścianie.. Ustalilem mniej wiecej co gdzie będzie, tak jak plan w pierwszym poście, po prawej stronie na najbliższej ścianie bliżej okna łóżko, na przeciwko na ścianie 250cm bliżej okna telewizor na ścianie, pod nim jakaś szafka, kompa czy coś w tym stylu. Biurko będzie zaraz obok telewizora bliżej tego kąta. Szafa pójdzie w róg najdłuzszej ściany i tej na samej górze, albo po prostu na najdłuższa ścianę. Miedzy telewizorem a biurkiem pójdzie wieża i dwie kolumny. Wszystko tak ulozylem żeby było dobrze z gniazdkami i podłączeniem. Teraz jeszcze coś na ściany, już teraz nie wiem czy zwykła farba czy ta fototapeta. Można jakaś sensowną kupić w castoramie/leroy czy tylko internet? Link do komentarza
Merreta Napisano 28 sierpnia 2013 Udostępnij #12 Napisano 28 sierpnia 2013 Penie, farbę możesz kupić w casto albo leroy, co do fototapety, to powiem szczerze, że tam ich nie widziałam. Zwykle oglądałam i zamawiałam przez internet. Link do komentarza
MyLed Napisano 30 sierpnia 2013 Udostępnij #13 Napisano 30 sierpnia 2013 Sama farba to nie problem,bardziej zastanowiłbym się nad sensem urządzenia pokoju właśnie w takich kolorach,bo niestety cienko to widzę,powyższa aranżacja jest nudna i monotonna. Zdecydowanie bardziej polecam fototapetę i oświetlenie LED. Link do komentarza
caban Napisano 4 września 2013 Udostępnij #14 Napisano 4 września 2013 @arrowek kamień dekoracyjny zabiera przestrzeń, a pokój nie jest zbyt dużych rozmiarów.Wg mnie trzeba pomanewrować z kolorem + jakieś naklejki, napisy itp to jest teraz modne i dzieciaki lubią, a do tego dorzucić jakieś fajne rolety dzień i noc i będzie ładnie się komponować. Link do komentarza
olivier Napisano 6 września 2013 Udostępnij #15 Napisano 6 września 2013 @caban - ile zabierze Ci tego miejsca ten kamień - 2-3 cm na ścianie ? Poza tym to łepek 18 lat to z naklejkami lekko przesadziłeś. Link do komentarza
ABCMeble Napisano 6 września 2013 Udostępnij #16 Napisano 6 września 2013 Kamień dekoracyjny to dobra opcja,ale nie do pokoju dla 18latka,raz że zabierze przestrzeń,a dwa że będzie ciężej go utrzymać. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest fototapeta. Link do komentarza
sassanka Napisano 10 września 2013 Udostępnij #17 Napisano 10 września 2013 Mówisz o ustawieniu mebli, a nie wiemy jakie meble masz do dyspozycji Link do komentarza
remonterier Napisano 14 września 2013 Udostępnij #18 Napisano 14 września 2013 Może fajnie by było pomyśleć o jakimś mocnym akcencie w tym pokoju, może coś związane z Twoimi zainteresowaniami. To może być tylko akcent ale równie dobrze może być to cały motyw przewodni pokoju. Link do komentarza
Boret Napisano 23 września 2013 Udostępnij #19 Napisano 23 września 2013 Ładniejszy i bardziej stosowny dla chłopaka w tym wieku jest pokój z pierwszego zdjęcia. Jednak zamiast dywanu postawiłbym na deskę bielona bo dywan jest strasznie "niezdrowy " Link do komentarza
asiakamien Napisano 15 listopada 2013 Udostępnij #20 Napisano 15 listopada 2013 Może coś takiego cię zainspiruje? Link do komentarza
Dekea Napisano 21 listopada 2013 Udostępnij #21 Napisano 21 listopada 2013 ja zdecydowanie polecam jakies zwariowane tapety do pokoju..tylko broń boże fototapety - tapety graficzne wyglądaja rewelacyjnie..na całą ściane można sobie wrzucić fajna grafikę.... Link do komentarza
żabka Napisano 22 listopada 2013 Udostępnij #22 Napisano 22 listopada 2013 Cytat ja zdecydowanie polecam jakies zwariowane tapety do pokoju..tylko broń boże fototapety - tapety graficzne wyglądaja rewelacyjnie..na całą ściane można sobie wrzucić fajna grafikę.... moim zdaniem fototapeta tez byłaby ciekawa. np na jednej ścianie fototapeta, resztę pomalowac na kolor pasujący do niej, żeby nie przedobrzyć Link do komentarza
Dekea Napisano 24 listopada 2013 Udostępnij #23 Napisano 24 listopada 2013 (edytowany) ..a może dekoracyjna okleina w pokoju..zamiast jakiejś nudnej szafy..oto nasza ostania realizacja... Edytowano 24 listopada 2013 przez Dekea (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MultiLampy Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij #24 Napisano 28 stycznia 2014 Powyżej masz kilak ciekawych stylizacji i aranżacji odnośnie wykonania Twojego pokoju,jednak ja zwrócę uwagę na oświetlenie. Warto pomyśleć albo o lampie podłogowej,albo o taśmach led. Link do komentarza
Olszaaa Napisano 26 stycznia 2015 Udostępnij #25 Napisano 26 stycznia 2015 Wydaje mi się, że do młodzieżowych pokojów najbardziej pasowałyby proste, nowoczesne lampy sufitowe lub kinkiety, np. takie: Nie przytłaczają, a w pokojach chłopaków to zwłaszcza istotne, bo można dobrać to tego typu lamp różne dodatki. ;) Link do komentarza
tikitaki Napisano 27 stycznia 2015 Udostępnij #26 Napisano 27 stycznia 2015 A młody chłopak nie jest w stanie sam powiedzieć co mu się podoba? Co by chciał w pokoju lub jaki motyw przewodni by go interesował? Przecież dzieki temu miał byś z górki a młody na pewno będzie zadowolony. 1 Link do komentarza
ilona53 Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #27 Napisano 13 kwietnia 2015 Kinkiety to fajne rozwiązanie. A co do ścian, to fototapeta jak najbardziej, ale tylko na jedną ścianę. Co za dużo to niezdrowo ;) Link do komentarza
Wawrzynek Napisano 14 kwietnia 2015 Udostępnij #28 Napisano 14 kwietnia 2015 fajnym motywem jest wykonanie samodzielne (lub zamówienie) elementów zrobionych np. z palet drewnianych. Do tego jakaś ceglana ściana, coś w stylu Amerykańskich mieszkań w starych fabrykach. Lofty to bodajże się nazywa ;) Link do komentarza
Ekspert Sztukaterii WMB Napisano 14 maja 2015 Udostępnij #29 Napisano 14 maja 2015 Na jedną ścianę można zastosować kontrast i nadać jej ciekawą strukturę. Uzyskamy to dzięki panelom dekoracyjnym 3D Dzięki ich rzeźbie pomieszczenie nie będzie nudne. Możliwość malowania ich sprawia, że dopasujemy je do każdej kolorystyki Takie panele dekoracyjne są trwałe i lekkie dzięki wykonaniu ich z poliuretanu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się