Skocz do zawartości

poszukuję właściciela domu

Recommended Posts

Napisano
Jak w temacie. Przypadkowo znalazłem bardzo fajny opuszczony segment. Na początku podpytałem sąsiadów, ale dowiedziałem się, że właściciel umarł, a teraz należy dom do syna, który nie był tu od 15 lat! Udało mi się zdobyć numer i odpis księgi wieczystej, w której mam imię i nazwisko właściciela (syna). Przeszukałem google, wszelkie portale społecznościowe, znalazłem 3 osoby o tym imieniu i nazwisku (dość nietypowe), udało mi się z nimi skontaktować, ale to niestety nie one. I tu moje pytanie, czy macie jakieś pomysły bo mi się skończyły. Dodam tylko, że nieruchomość znajduje się w Łodzi.

Za wszelką pomoc będę bardzo zobowiązany. icon_biggrin.gif
Napisano
Z tego co mi wiadomo człowiek ten nie miał żadnego rodzeństwa, żona zmarła dużo wcześniej, a Pan dostał udaru. Syn zabrał go do siebie około 1998 roku (podobno gdzieś na pomorze jak twierdzą sąsiedzi). Obecny właściciel (syn - w 2008 przeprowadził sprawę spadkową) jak twierdzili sąsiedzi jest osobą majętną, co tłumaczyło by brak zainteresowania tym domem. Mi na dobrą sprawę przychodzi jeszcze tylko do głowy jakiś znajomy policjant który mógłby znaleźć go po danych, lub jakiś detektyw.
Napisano (edytowany)
Cytat

więc tak:
Ołowiana .....* / Łódź 91-614
F*....... Bogusław

za wszelką pomoc śliczne dzięki icon_biggrin.gif

Przypominam że działa ustawa o ochronie danych osobowych icon_smile.gif .
Ktoś musi się tym domem opiekować roić opłaty zgłaszać np.włamanie właścicielowi itd może firma ochroniarska ma nad nim pieczę .Przeważnie jakiś zaprzyjaźniony sąsiad znajomy ma telefon do właściciela,
tylko czy się przyzna że ma jak ma np .płacone za opiekę . Zawiesić kartkę z telefonem i czekać aż ktoś zadzwoni. Edytowano przez animus (zobacz historię edycji)
Napisano
Działa, ale nie obejmuje tego (takiego) przypadku:

Cytat

Art. 3a. 1. Ustawy nie stosuje się do:

1) osób fizycznych, które przetwarzają dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych,

Napisano (edytowany)
Cytat

Działa, ale nie obejmuje tego (takiego) przypadku:

Cytat

Art. 3a. 1. Ustawy nie stosuje się do:

1) osób fizycznych, które przetwarzają dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych,

Tego rodzaju wykładni nie można jednak mechanicznie przejąć na potrzeby udostępniania przez osoby fizyczne "cudzych" danych osobowych w sieci Internet.
Cytat

Do wniosku takiego prowadzi wykładnia celowościowa wyłączenia z art. 3a ust. 1 Uodo, wzorowanego na art. 3 ust. 2 dyrektywy 95/46/WE.

Edytowano przez animus (zobacz historię edycji)
Napisano
Ale "na dzisiaj" wobec obowiązujących zapisów art.3.2. jest jasna sprawa (i wykładnia) nie jest to w celach zarobkowych.

Cytat

Cytat

Do wniosku takiego prowadzi wykładnia celowościowa wyłączenia z art. 3a ust. 1 Uodo, wzorowanego na art. 3 ust. 2 dyrektywy 95/46/WE.

A czytając dokładnie i ze zrozumieniem, że autor tego stwierdzenia postuluje, własnie wykreślenie rzeczonego sformułowania - jasno widać, że w tym (takim) przypadku, puki co ustawa tego nie obejmuje -FINITO.
Napisano (edytowany)
Cytat

Ale "na dzisiaj" wobec obowiązujących zapisów art.3.2. jest jasna sprawa (i wykładnia) nie jest to w celach zarobkowych.

A czytając dokładnie i ze zrozumieniem, że autor tego stwierdzenia postuluje, własnie wykreślenie rzeczonego sformułowania - jasno widać, że w tym (takim) przypadku, puki co ustawa tego nie obejmuje -FINITO.

A skąd ta pewność może skupuje nieruchomości domy,a potem z zyskiem sprzedaje . icon_lol.gif
W takiej sytuacji bardzo wysokie jest ryzyko naruszenia prywatności osoby (udostępniania przez osoby fizyczne "cudzych" danych osobowych w sieci Internet). Edytowano przez animus (zobacz historię edycji)
Napisano
Dla kolegów którzy zainteresowali się tym co istotne - kartki rozwieszam w tej okolicy od roku, sąsiadów znam już chyba każdych i niestety nic to nie wniosło. Nie mniej dziękuję za pomoc.

Chciałbym zamknąć temat z racji iż zmierza w innym kierunku od pierwotnego.

Pozdrawiam
Konrad
Napisano
No to ja podsunę jeszcze jeden trop; LISTONOSZ. oni czasem wiedzą więcej, niż się nam zdaje (moi rodzice są przedstawicielami tego zawodu). Na poczcie muszą wiedzieć, dokąd przesyłać korespondencję lub właściciel ma skrzynkę na poczcie i się tam pojawia od czasu do czasu by wyjąć zawartość.
Napisano
Cytat

No to ja podsunę jeszcze jeden trop; LISTONOSZ. oni czasem wiedzą więcej, niż się nam zdaje (moi rodzice są przedstawicielami tego zawodu). Na poczcie muszą wiedzieć, dokąd przesyłać korespondencję lub właściciel ma skrzynkę na poczcie i się tam pojawia od czasu do czasu by wyjąć zawartość.

Ja jestem w podobnej sytuacji mieszkanie od 2 lat stoi puste ,wszystkie umowy mam przepisane na nowy adres tam nic nie przychodzi ,więc opłaty robię z innego adresu .Mógłbym mieszkać "Bóg wie gdzie ".
Gdyby ktoś z Urzędu Miasta podał adres, przecież wystawiają co roku podatek od nieruchomości,gruntu i muszą gdzieś to wysyłać .

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Robimy  układ w którym:  - lampy I i II będą zapalane i gaszone wspólnie (obie równocześnie) z każdego z trzech miejsc A, B, C; - lampa III będzie zapalana i gaszona niezależnie od lamp I oraz II z każdego z tych trzech miejsc.  Potrzebujemy dwóch podwójnych łączników schodowych w punktach A i C oraz jednego podwójnego łącznika krzyżowego w punkcie B. Ich już nie opisuję na rysunkach, żeby szkicu nie zaśmiecać.  Rozbiłem to na dwa szkice. Pierwszy pokazuje sposób podłączenia lamp sufitowych I i II, do czego jest wykorzystywana pierwsza para w podwójnych łącznikach schodowych i w podwójnym łączniku krzyżowym. Drugi szkic to natomiast sposób podłączenia lampy (kinkietu) numer III. Tak jest czytelniej i nic się nie pomiesza.  Na szkicach każda zrobiona przeze mnie linia to jedna żyła przewodu. Czarne to żyły fazowe (L). Tylko one są przerywane przez łącznik. Natomiast niebieska linia to żyła neutralna (N). Zielona jest natomiast ochronna (PE), w instalacji to ten przewód z żółto-zieloną izolacją. Retro opisał tu zasady oznaczania żył przewodów koszulkami albo taśmą izolacyjną w odpowiednich kolorach, nie będę tego powtarzał.  Wszędzie zaczynamy od puszki w punkcie A, bo tu mamy doprowadzone zasilanie. Tu zaczynamy mając trzy żyły - czarną fazową (L), niebieską neutralna (N), żółto-zieloną ochronną (PE). Prosto z puszki A prowadzimy żyły N oraz PE do lampy I, od niej zaś do lampy II. Natomiast od pierwszego łącznika schodowego w puszce A mamy dwie żyły L do łącznika krzyżowego w puszce B. Od łącznika krzyżowego w puszce B mamy również dwie żyły L do drugiego łącznika schodowego w puszce C. Natomiast od tego drugiego łącznika schodowego w puszce C prowadzimy już tylko jedną żyłę L do puszki A. Jednak ona trafia już tylko do puszki, nie przyłączamy jej nigdzie do łącznika schodowego w tej puszce. W puszce robimy zamiast tego połączenie tej żyły L z żyłą L biegnącą do lamp I i II.  Natomiast podłączenie lampy III (kinkietu) wymaga poprowadzenia żył N oraz PE od puszki A do puszki C, następnie do lampy III. Łączymy po prostu odpowiednie żyły, łączniki w tych puszkach nas w tym momencie nie interesują. Dopiero kolejny etap to  poprowadzenie dwóch żył L od łącznika schodowego w puszce A do łącznika krzyżowego w puszce B. Od łącznika krzyżowego w puszce B mamy znów dwie żyły L do łącznika schodowego w puszce C. Natomiast od łącznika schodowego w puszce C prowadzimy jedną żyłę L do lampy III.  Starałem się to opisać możliwie jednoznacznie. Zabawy trochę będzie, bo w puszkach jest wiele żył do upchnięcia.
    • Nie mam pojęcia, po co chcesz sobie skomplikować aż tak ten malutki kawałek instalacji  Użyjesz to kilka razy w ciągu pierwszych dni, a potem i tak będziesz światła używał lokalnie...   Ale wiem - to Twój wybór, Twoja decyzja...
    • Zwróć uwagę na ten fragment tekstu   Znajdziesz takie?
    • tak poproszę o taka rozpiskę, podoba mi się opcja gaszenia wszystkiego z łóżka 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...