Ubiq Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 2 sierpnia 2013 Na mojej działce rośnie prawdziwy las. Chciałbym pozbyć się około 10 drzew. Niektóre są martwe/chore i są zbyt blisko domu. Ile czasu trzeba czekać na zgodę na wycięcie ? Ile trwa cały proces z wycinką włącznie i czy mogę liczyć się z brakiem zgody urzędu na wycięcie ? Link do komentarza
coookie Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 2 sierpnia 2013 http://biznes.interia.pl/budownictwo/news/...na,1849674,4209http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-ek...,0,1108433.html Link do komentarza
Ubiq Napisano 2 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 2 sierpnia 2013 Cytat http://biznes.interia.pl/budownictwo/news/...na,1849674,4209http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-ek...,0,1108433.html Dzięki trochę tego czytałem.Ale nie dostałem odpowiedzi ile czasu może trwać taka procedura. I jeszcze jedno, czy na działce zostawią mi pieńki ? Link do komentarza
Qubacen Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 2 sierpnia 2013 Cytat ... I jeszcze jedno, czy na działce zostawią mi pieńki ? Wiem, że nie ma głupich pytań ale.... Jak dadzą Ci zgodę to wycinasz sam, albo kogoś najmujesz. Jeśli sam to sobie sam odpowiedz, a jeśli komuś zlecasz to z tym kimś się dogadujesz zarówno o koszta jak i o zakres robót. Link do komentarza
Ubiq Napisano 5 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #5 Napisano 5 sierpnia 2013 Cytat Wiem, że nie ma głupich pytań ale.... Jak dadzą Ci zgodę to wycinasz sam, albo kogoś najmujesz. Jeśli sam to sobie sam odpowiedz, a jeśli komuś zlecasz to z tym kimś się dogadujesz zarówno o koszta jak i o zakres robót. ;) Dzięki. Pytanie wcale nie jest takie głupie bo z domem i ogrodem będę miał doczynienia pierwszy raz w życiu i wszystko co z tym związane jest dla absolutnie nowe. Link do komentarza
kalumet Napisano 5 sierpnia 2013 Udostępnij #6 Napisano 5 sierpnia 2013 Cytat Dzięki trochę tego czytałem.Ale nie dostałem odpowiedzi ile czasu może trwać taka procedura. I jeszcze jedno, czy na działce zostawią mi pieńki ? wszystko zależy od urzęduja musiałem czekać, ponieważ babie się nie opłacało jechać oglądać drzew przeznaczonych do wycinki tylko u jednego petentastwierdziła, że jak się uzbiera więcej osóbto wtedy podjedzie do wszystkichjak nie masz pojęcia o wycince drzewi nie masz co zrobić z drewnemto dogadaj się z kimś to Ci je wytnie i będzie mógł zabrać drzewo ze sobąale niech również usunie wszystkie pieńki i korzenie Link do komentarza
Kominki Bielawski Napisano 6 sierpnia 2013 Udostępnij #7 Napisano 6 sierpnia 2013 W moim przypadku zgoda na wycięcie 3 sztuk cienkiej brzozy :1.Czas oczekiwania na pisemko z Urzędu Gminy 30 dni ... 2.Wyrywanie i cięcie drzewek 1 godzina ... Tu muszę nadmienić ze czekanie na pismo z UG miało sens , w trakcie wyrywania i cięcia tych rachitycznych brzózek , sąsiadka zdążyła pojechać na POLICJE i do wspomnianego UG . 2 Link do komentarza
Ubiq Napisano 7 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #8 Napisano 7 sierpnia 2013 Cytat W moim przypadku zgoda na wycięcie 3 sztuk cienkiej brzozy :1.Czas oczekiwania na pisemko z Urzędu Gminy 30 dni ... 2.Wyrywanie i cięcie drzewek 1 godzina ... Tu muszę nadmienić ze czekanie na pismo z UG miało sens , w trakcie wyrywania i cięcia tych rachitycznych brzózek , sąsiadka zdążyła pojechać na POLICJE i do wspomnianego UG . O i o to chodziło :-)Nie zazdroszczę sąsiadki :P Link do komentarza
bobiczek Napisano 7 sierpnia 2013 Udostępnij #9 Napisano 7 sierpnia 2013 Cytat Dzięki trochę tego czytałem.Ale nie dostałem odpowiedzi ile czasu może trwać taka procedura. I jeszcze jedno, czy na działce zostawią mi pieńki ? jak se nie podkopiesz i se koparką łańcuchami nie wytargasz - to zostaną Zostaną tam na pewno Cytat jak nie masz pojęcia o wycince drzewi nie masz co zrobić z drewnemto dogadaj się z kimś to Ci je wytnie i będzie mógł zabrać drzewo ze sobą jasnea za 3 lata odkupisz je od niego sezonowane - po 230zł za kubik Nie bądź frajer.Potnij, poskładaj na stosiku - niech czeka..... 1 Link do komentarza
retrofood Napisano 7 sierpnia 2013 Udostępnij #10 Napisano 7 sierpnia 2013 Cytat Tu muszę nadmienić ze czekanie na pismo z UG miało sens , w trakcie wyrywania i cięcia tych rachitycznych brzózek , sąsiadka zdążyła pojechać na POLICJE i do wspomnianego UG . To u was nie ma jeszcze telefonów? 1 Link do komentarza
Jani_63 Napisano 7 sierpnia 2013 Udostępnij #11 Napisano 7 sierpnia 2013 Może to na tyle zrzędliwa kobita że przez telefon już nikt poważnie jej nie traktuje... o czym miała się już nieraz okazję przekonać.Stąd takie a nie inne ruchy wykonała 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się